Фандъкова: Забраната за бира в парка е дискусионна

Нито един член на семейството ми не е в общинско дружество, каза кметът
11 окт 2017 11:30, Анисия Иванова
63
Фандъкова: Забраната за бира в парка е дискусионна
Снимка: БТА, архив

Забраната за бира в парка и за музика по улиците са дискусионни, предложените текстове не са съвсем ясни, важно е и дали може да се контролира прилагането им. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Преди дни стана ясно, че Столична община готви нова наредба за обществения ред в столицата. В нея е залегнало  забрана за пиенето на алкохол по улици и паркове, ако се нарушава обществения ред, а глобата за нарушителите е от 100 до 300 лева. Според наредбата уличните музиканти, певци и артисти няма да могат да се изявяват, където те си решат, а само на определени от кмета места.

Още по темата

Фандъкова е категорична, че нова наредба трябва да има, защото действащата в момента е от 1993 г., приетата през 2009 г. беше отменена от съда. По думите й жителите на София искат да се контролира нивото на шума особено в нощните часове и следобед.

Обществено обсъждане на проекта ще има на 19 октомври.

Относно ремонтите в столицата тя обясни пред bTV, че най-тежките ремонти – на бул. "Дондуков" и на бул. "Монтевидео", трябва да приключат до края на годината. Поетапно се пуска движението, където е възможно, допълни тя.

"Започна последният етап от ремонта на "Дондуков“ – от ул. "Раковски“ до бул. "Васил Левски", и очаквам в началото на ноември да приключи. Там настилката ще бъде изцяло асфалтова. Но трябва да бъдат довършени и тротоарите и велоалеите в частта, която е с паветата“, каза Фандъкова и коментира и оплакванията на хората, че на ремонтираната част на булеварда наклонът на тротоарите е направен към сградите и се образуват локви.

"Експертите и надзирателите винаги са на място и връщат фирмите, за да оправят това, което трябва. Сега фирмата е върната, за да оправи грешката“, обясни тя.

"Друг голям ремонт е този на бул. "Тодор Каблешков" – излята е плочата на новия мост. Той ще е част от вътрешния ринг, ще продължи в следващите години в посока бул. "Черни връх". По трасето е заложено да има и трамвайни линии", уточни Фандъкова.  

Строителството на новия метролъч ще продължи и догодина и се очаква къртицата да приключи работа до края на 2018 г. и да се отпуши наземния транспорт около новите метростанции. Очаква се в края на 2019 г. да бъде пуснато движението по новите 12 спирки на метрото – от кв. "Красно село” до театър "Зад канала”.

Относно качеството на ремонтите Фандъкова каза, че единственото, което общината може да направи, е да принуждава фирмите да поправят нередностите. За ремонта на бул. "Шипченски проход" изпълнителят беше връщан шест пъти, уточни тя.

За 2018 г. е предвиден сериозен ремонт на ул. „Граф Игнатиев” с подмяна на водпроводната мрежа и трамвайните релси. Следващата година ще се работи и по подмяна на най-старите трамвайни ленти – тези по линия на трамвай 5 по бул. "Цар Борис III".

Фандъкова коментира и обвиненията за корупцията срещу ГЕРБ от последните дни. Зам.-председателят на ГЕРБ не смята, че някой е имал за цел да провали нарочно Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев. ГЕРБ има воля за борба с корупцията, категорична е тя. 

Кметът на столицата обяви още, че нито един член на нейното семейство не работи нито в Столичната община, нито в общинско дружество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Ханко Брат преди 6 години
Тази ***, каквото е откраднала да го похарчи за лекарства и да не и стигне. ЧАО!!!?!
59
0
 
2
 
! Отговори
Николай преди 6 години
Абе лесно се плюе, но не е лесно да си кмет и то на София! Лятото я видях кметицата да се бори да прекара количката на внучето по тротоара на бул. Костенски водопад в кв.Гоце Делчев, а той не беше оправян от соц-а - жива да я ожалиш! Та днес като ходих за бира натам и що да видя - въпросния тротоар заграден и се ремонтира основно. Е, викам си, "самосезирала" се е и са го пуснали за ремонт - браво! А иначе бирата си я пих "надомно", то и в тъмницата някакси не върви, пък и парка далеко...
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1. В цивилизованите държави може да си пийваш бира в парка, стига да е в хартиена торбичка, така се избягва лошия пример за малките деца.2. Какво ще каже Самоковската кметица за ужасния шум от мотори и гонки, който буди софиянци в 3 ч. през нощта???3. В коя европейска столица уважаван професор е разкъсан от кучета без никакви последствия? Като излезеш на терасата, независимо в кой квартал си, се чувстваш като в гора в Карпатите, лай и вой отвсякъде, остава и някоя мечка да слезе от Витоша...
57
1
 
3
 
! Отговори
ЕВО преди 6 години
Уважаема колежке Фандъкова,а косми на фандъци ще хвърчат ли?Много,ама много ми се иска!
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това нещо още ли е кмет? Това ГЕРБ наистина заприлича на БКП !Несменяеми лидери ,култ към личността и тн .
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А няма ли най-накрая да вземат мерки да глобяват кучкарите, които не почистват лед домашните си любимци. Отварям сутрин входната врата и първото, което виждам е лаино, после друго, след това друго. Утре ще взема да ги снимам. Само тези от нас до училището на детето. Няма и 200 метра, но поне 50 кучешки акита ще снимам. На всяка крачка са.
54
1
 
17
 
! Отговори
: преди 6 години
А каруците дето сипят течен шоколад по улиците и превозват жИлязу или ...електората не е на дневен ред ?
53
2
 
15
 
! Отговори
:) преди 6 години
Колко умело занимава хората с незначителни въпроси, а не казва какво става с бездомните кучета и защо още ги има по улиците. По цели нощи вият и не оставят хората да почиват. Но за тях новата наредба не се отнася, те са ероатлантически приоритет. Много некадърен и невзрачен кмет.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намирам го за глупаво решение.А да............ може ли?
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
специално за европредседателството ще измислят всякакви абсурди, но да вдигнат заплатите на хората, че да се почувстват европейци... не
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова да обясни защо разликата е толкова огромна м/у училището, в което тя е била директор и съседното 121-во, защо няма уседналост за нейното училище, защо нас ни приеха в по-далечното, защото в у-то на Фандъка само с връзки, не може да минеш сутрин от джипове, иначе са от съседните блокове децата...
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей станахме по-европейци от европейците бе... във Виена дори не са чували за забрана на пушенето в заведенията, а в Чикаго по парковете можеш да пиеш само бира (без твърд алкохол) докато затворят парка в 22ч., не разбирам всичко ни е цъфнало и вързало, само тази регулация остана..
48
2
 
21
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
Детски градини в София Няма, Болници нормални Няма , тротоарите из кварталите са от 16 век , А таз жена се занимава само със щуротии - сади картофи/луковици, маца с жълта боя "велоалеи" сега пък бири ще брои и пиратки .
47
4
 
9
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 6 години
На троловете сега бирата в парка им е проблем - пийте си я в къщи като си нямате друга работа.
46
1
 
3
 
! Отговори
Бирофил преди 6 години
Аз пък все забравям да пия бира - и вече 15 години не съм я близвал. Може някой ден да се сетя ...
45
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая ако ми падне, как ще я плюя и ритам
44
1
 
13
 
! Отговори
Real AK преди 6 години
Е, хайде да не взимаме Щатите за пример в това отношение. Забранено е, понеже там "куцо и сакато" носи оръжие, а и някои си ходят дрогирани. Какво лошо има да се пие бира на открито? Виж за обществения ред трябва да има санкции. Незнам дали още се разхождат жандармите на коне из Борисовата градина - това беше добра практика!
43
1
 
12
 
! Отговори
Илия Н. преди 6 години
В ресторант "Майстор Манол" до парк Оборище купонът се вихри до малките часове, децибелите тормозят целия квартал, в градинката пред заведението играят (пищят) деца също до малките часове.... Контрол, Полиция, къде ти, явно си плащат и никой не ги закача.
42
2
 
14
 
! Отговори
Илия Н. преди 6 години
А какво ще стане със заведенията в парковете, като тези в парк Оборище/Заимов, защо да не пия бира за 1 лев на пейката до заведението или задължително трябва да е за 4 лева от заведението? Чии са тези заведения, къде са им тоалетните ..?
41
3
 
8
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Който иска забрани, да не забравя ,че една забрана води до друга и е пътя към диктатура и ограничаване на правата!