Фандъкова: Забраната за бира в парка е дискусионна

Нито един член на семейството ми не е в общинско дружество, каза кметът
11 окт 2017 11:30, Анисия Иванова
63
Фандъкова: Забраната за бира в парка е дискусионна
Снимка: БТА, архив

Забраната за бира в парка и за музика по улиците са дискусионни, предложените текстове не са съвсем ясни, важно е и дали може да се контролира прилагането им. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Преди дни стана ясно, че Столична община готви нова наредба за обществения ред в столицата. В нея е залегнало  забрана за пиенето на алкохол по улици и паркове, ако се нарушава обществения ред, а глобата за нарушителите е от 100 до 300 лева. Според наредбата уличните музиканти, певци и артисти няма да могат да се изявяват, където те си решат, а само на определени от кмета места.

Още по темата

Фандъкова е категорична, че нова наредба трябва да има, защото действащата в момента е от 1993 г., приетата през 2009 г. беше отменена от съда. По думите й жителите на София искат да се контролира нивото на шума особено в нощните часове и следобед.

Обществено обсъждане на проекта ще има на 19 октомври.

Относно ремонтите в столицата тя обясни пред bTV, че най-тежките ремонти – на бул. "Дондуков" и на бул. "Монтевидео", трябва да приключат до края на годината. Поетапно се пуска движението, където е възможно, допълни тя.

"Започна последният етап от ремонта на "Дондуков“ – от ул. "Раковски“ до бул. "Васил Левски", и очаквам в началото на ноември да приключи. Там настилката ще бъде изцяло асфалтова. Но трябва да бъдат довършени и тротоарите и велоалеите в частта, която е с паветата“, каза Фандъкова и коментира и оплакванията на хората, че на ремонтираната част на булеварда наклонът на тротоарите е направен към сградите и се образуват локви.

"Експертите и надзирателите винаги са на място и връщат фирмите, за да оправят това, което трябва. Сега фирмата е върната, за да оправи грешката“, обясни тя.

"Друг голям ремонт е този на бул. "Тодор Каблешков" – излята е плочата на новия мост. Той ще е част от вътрешния ринг, ще продължи в следващите години в посока бул. "Черни връх". По трасето е заложено да има и трамвайни линии", уточни Фандъкова.  

Строителството на новия метролъч ще продължи и догодина и се очаква къртицата да приключи работа до края на 2018 г. и да се отпуши наземния транспорт около новите метростанции. Очаква се в края на 2019 г. да бъде пуснато движението по новите 12 спирки на метрото – от кв. "Красно село” до театър "Зад канала”.

Относно качеството на ремонтите Фандъкова каза, че единственото, което общината може да направи, е да принуждава фирмите да поправят нередностите. За ремонта на бул. "Шипченски проход" изпълнителят беше връщан шест пъти, уточни тя.

За 2018 г. е предвиден сериозен ремонт на ул. „Граф Игнатиев” с подмяна на водпроводната мрежа и трамвайните релси. Следващата година ще се работи и по подмяна на най-старите трамвайни ленти – тези по линия на трамвай 5 по бул. "Цар Борис III".

Фандъкова коментира и обвиненията за корупцията срещу ГЕРБ от последните дни. Зам.-председателят на ГЕРБ не смята, че някой е имал за цел да провали нарочно Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев. ГЕРБ има воля за борба с корупцията, категорична е тя. 

Кметът на столицата обяви още, че нито един член на нейното семейство не работи нито в Столичната община, нито в общинско дружество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
6
 
! Отговори
Трифон Георгиев преди 6 години
Госпожо Фандъкова ,имам два въпроса! Първия: Кой контролира дали има непълнолетни деца под 18 г. в заведенията след 22 часа??? Не ми отговаряйте полицията и Вие като Кмет имате това задължение.Втория: Знаете ли къде работи съпруга на Веска Георгиева- Директор на Столичен инспекторат???? Тази институция Ви е пряко подчинена, а има Директор който от далавери неможе да мръднете.
39
2
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
До анонимни от долу. Абсолютно си прав - найлоновите шишета с евтина бира са зарибявка за тинейджъри -купуват си ги с джобните и ги надигат по градинките. Така хора не се правят.
38
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ например можете да пиете само във вътрешния двор на собствената си къща, ако разбира се не се вижда от улицата. А сте дигнали бутилката пред къщата, а са ви прибрали. Ама нали българинът е народ от алкохолици, тук е по различно. До сега не съм виждал 2 литра бутилка бира в никоя друга страна.
37
5
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
Българите "дискотират" неща дето отдавана са измислени в 90% от страните по света /вкл. Сърбия, Турция, Румъния и Гърция/. В нормална държава алкохол по улиците и в парковете НЕ се пие- ЗАБРАНЕНО Е. Българите още "дискутират" можел ли като нема къде да паркирам на тротоара. Е ми не при нормалните хора е ЗАБРАНЕНО. ФАНДЪКОВА обаче не желае да контролира и да налага санкции. Тя иска само да изибират за да раздава обществени поръчки.
36
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жо Фандъкова, защо не се заемете с ифраструктурата в кварталите, а се занимавате с глупости?77
35
2
 
16
 
! Отговори
Хм преди 6 години
След тия забрани къде да се оплачем щом видим нарушение, защото сегашните институции все нищо не могат да направят по въпроса?
34
6
 
9
 
! Отговори
куката преди 6 години
Когато Картофелия предаде на софиянци един /поне един единствен/ обект без да има ремонти в близките няколко месеце или веднага след като ББ пререже лентичката, тогава може да говорим за бирата!И не по-малко важно да престане да краде! Иначе си знаем: ще назначи проверка, ще има инспекция и ако има нарушения извършителят ще бъде наказан най-строго! И днес ви беше казано от телевизора!За кой ли път? Това се изтърка, пусни нещо друго, дето не го знаем!
33
7
 
7
 
! Отговори
Баста комунета преди 6 години
Кметицата да е с фередже както е по стара традиция , малко ли сериали гледа кметицата по телевизията , каква е тази кметица без бурка?
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо в наредбата да има за бездомните кучета, дето лаят по цяла нощ?Или те, понеже не пият бира, не нарушават обществения ред.Значи, пишман-кметицата забранява на софиянци да пият бира, а на земляците си у Самоковско - не. За тЕх може, а за нас не може.Фандъчке-е, да си ходиш у Самоковско - Продановци ли беше, Доспей ли, Злокучене ли, Рельово ли - за там си пиши наредбите.
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14"Само определена марка бира ли е забранено или точно всички бири?"---Още е "дискусионно". Може да има компромис - да забранят САМО "Heineken" заради червената съветска петолъчка на етикета. :)
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асфалтирайте целия парк за да няма кърлежи.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо да разстрелват за бира в парка, като в КНДР!
28
9
 
11
 
! Отговори
щщд преди 6 години
Опитайте да пиете бира на улицата в Щатите. До минути сте закопчан и глобен. Па викай и пиши по форуми колкото щеш!
27
3
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Асфалтирайте Цар Борис.Шума от него е денонощен!
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да забранят бирата в работно време и през топлите летни месеци
25
6
 
15
 
! Отговори
оооффф преди 6 години
тая никаквица няма ли да ни освободи от присъствието си ?Иска да замаже огромния скандал с ремонта на Дондуков и далаверите със жълтите светофари
24
5
 
8
 
! Отговори
Келепиров преди 6 години
Абе Фандъкова ли е не ми я хвали. Името и говори само по себе си.
23
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че тази малооумница не е в Германия. Щеше на забрани Октоберфест на секундата - силна музика, светлини, въртележки, фойерверки и мноооооого бира! Направо са за доживотни присъди тия наглеци, нали Фъстъкова!
22
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-дискусионен е престоят на госпожа Фандъкова в Столична община.
21
7
 
10
 
! Отговори
Халифат преди 6 години
Не стреляйте по фън дъ к оффа толкова си може даскалицата по майчин език , да очакваме ли и вечерен час на лъвов мост при арабския квартал щото джихадистите с бурки са превзели квартала за един *** от София питам ?