Фандъкова: Забраната за бира в парка е дискусионна

Нито един член на семейството ми не е в общинско дружество, каза кметът
11 окт 2017 11:30, Анисия Иванова
63
Фандъкова: Забраната за бира в парка е дискусионна
Снимка: БТА, архив

Забраната за бира в парка и за музика по улиците са дискусионни, предложените текстове не са съвсем ясни, важно е и дали може да се контролира прилагането им. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Преди дни стана ясно, че Столична община готви нова наредба за обществения ред в столицата. В нея е залегнало  забрана за пиенето на алкохол по улици и паркове, ако се нарушава обществения ред, а глобата за нарушителите е от 100 до 300 лева. Според наредбата уличните музиканти, певци и артисти няма да могат да се изявяват, където те си решат, а само на определени от кмета места.

Още по темата

Фандъкова е категорична, че нова наредба трябва да има, защото действащата в момента е от 1993 г., приетата през 2009 г. беше отменена от съда. По думите й жителите на София искат да се контролира нивото на шума особено в нощните часове и следобед.

Обществено обсъждане на проекта ще има на 19 октомври.

Относно ремонтите в столицата тя обясни пред bTV, че най-тежките ремонти – на бул. "Дондуков" и на бул. "Монтевидео", трябва да приключат до края на годината. Поетапно се пуска движението, където е възможно, допълни тя.

"Започна последният етап от ремонта на "Дондуков“ – от ул. "Раковски“ до бул. "Васил Левски", и очаквам в началото на ноември да приключи. Там настилката ще бъде изцяло асфалтова. Но трябва да бъдат довършени и тротоарите и велоалеите в частта, която е с паветата“, каза Фандъкова и коментира и оплакванията на хората, че на ремонтираната част на булеварда наклонът на тротоарите е направен към сградите и се образуват локви.

"Експертите и надзирателите винаги са на място и връщат фирмите, за да оправят това, което трябва. Сега фирмата е върната, за да оправи грешката“, обясни тя.

"Друг голям ремонт е този на бул. "Тодор Каблешков" – излята е плочата на новия мост. Той ще е част от вътрешния ринг, ще продължи в следващите години в посока бул. "Черни връх". По трасето е заложено да има и трамвайни линии", уточни Фандъкова.  

Строителството на новия метролъч ще продължи и догодина и се очаква къртицата да приключи работа до края на 2018 г. и да се отпуши наземния транспорт около новите метростанции. Очаква се в края на 2019 г. да бъде пуснато движението по новите 12 спирки на метрото – от кв. "Красно село” до театър "Зад канала”.

Относно качеството на ремонтите Фандъкова каза, че единственото, което общината може да направи, е да принуждава фирмите да поправят нередностите. За ремонта на бул. "Шипченски проход" изпълнителят беше връщан шест пъти, уточни тя.

За 2018 г. е предвиден сериозен ремонт на ул. „Граф Игнатиев” с подмяна на водпроводната мрежа и трамвайните релси. Следващата година ще се работи и по подмяна на най-старите трамвайни ленти – тези по линия на трамвай 5 по бул. "Цар Борис III".

Фандъкова коментира и обвиненията за корупцията срещу ГЕРБ от последните дни. Зам.-председателят на ГЕРБ не смята, че някой е имал за цел да провали нарочно Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев. ГЕРБ има воля за борба с корупцията, категорична е тя. 

Кметът на столицата обяви още, че нито един член на нейното семейство не работи нито в Столичната община, нито в общинско дружество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
9
 
13
 
! Отговори
Нов преди 6 години
И аз съм против бирата. Несериозно питие и само опикават. Виж ракията е друго нещо. Да не сте я пипнали!
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
глоби да има по 100 по 300 лв - "капка по капка вир" да се пълни касичката ,та да има за източване - загрижили се за шума?- Грижа ги е само личното благосъстояние .Тая се излекува щото е специална ,а онова Майче с 5 деца се мъчи и моли за помощ и човещина!
18
4
 
25
 
! Отговори
don преди 6 години
В малкото паркове в София е пълно с барчетаВ парка света троица който е много посещаван има две заведения които са монополисти и почти за завзели полвината парк. Там цените на бирата са безумни и е пълна мизерия не отговарят на никакви нормативи но ги покровителстват от общината.ако отида в парка с бира ще ме глобят но ако взема от тях нямаФандъкова колко ниско се приземи. Не стигат кражбите и некачествените ремонти по София сега довежда и да ограничава свободата ниОСТАВКА ................
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
демокрация - правете каквото си искате, но в рамките които ви поставим ахаххада бъде смърт
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже научихме всички да не си хвърлят хасовете и люспите от семеки по улиците, както и да си почистват след кучетата, има го сега във вапросната наредба, та сега и ще следим кой къде пие бира. Не е проблем налагането на глобата, а събираемостта.
15
4
 
9
 
! Отговори
bankomat преди 6 години
що не забраните кафето... тия *** като излеят кафе по пейки и тротоари седи лепкава *** с месеци....
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само определена марка бира ли е забранено или точно всички бири ? Ще може ли да се пие бяло трапезно вино в парка?
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СофиянецПовечето дето пият в парка, нямат пари и за таратайка ...
12
0
 
4
 
! Отговори
Shvaba преди 6 години
До АнонименEla v Germania da vidish
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10В Русия, НЕ МОЖЕШ да се наливаш по улиците. Ще те арестуват. Поне така беше миналата година.Едно е мирно и кротко, да изпиеш една-две бири на скамейката в парка, да си обереш *** и да не пречиш на околните, друго е да се натряскаш като магаре, да врякаш като ненормален и да оставиш *** след себе си.
10
2
 
11
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
Щом не може в парка ще си пия зад волана докато си карам таратайката.
9
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
освен в русия не знам в друга държава да може да се наливаш по улиците камо ли в парковете
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забранете и автомобилите по улиците една бира на никой не е навредила ! Автомобилите замърсяват и прегазват хора и вдигат шум и разбиват пътищата. Долу автомобилите. Искаме София да стане столица на велосипедите като в Дания.
7
3
 
15
 
! Отговори
Бизнесмен преди 6 години
Как ще ви пиете бирата в парка, като кръчмите са празни? Я беж всички веднага по баровете!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забраната за бира в парка е неприложима.
5
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Писна ми !Сигурен ли си в твърденията си ? Ти вкарай полицая в храста, пак после, като те натирим 5 години зад решетките, ни паркове, ни биричка ще видиш.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елементарно е - Сложете ограничение, да се пуска музика в междублоковите пространстава. Подкарайте полицаите на пролет да обхождат паркове и градини, следейки за нередности. Чиста работа !
3
1
 
8
 
! Отговори
Ревизия преди 6 години
Или как виждам в огледалото позорът да бъда държанка на Шайката!
2
9
 
16
 
! Отговори
Писна ми ! преди 6 години
Още не се е родил човека дето ще ми забрани да ходя на пикник в парка и си нося бира и мезе в хладилната чанта. Ако дойде някой копой дa ми забранява да си пия биричка в кутийка директно ще го скрия в храстите със два ритника насилието и терора пораждат насилие На зла круша - зъл пърт. Тая да си ходи на село отдетo е дошла.
1
6
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Просто забранете и да излизаме.