Жители на протест: Застрояват площадка в "Гео Милев"

Проблемът със спорния терен в района е от години
Обновена: 12 окт 2017 09:27 | 12 окт 2017 09:10, Петя Славова
20

Жители на столичния квартал "Гео Милев" отново излязоха на протест заради планове за застрояването на детска площадка. Проблемът със спорния терен е от години, оплакаха се те, а демонстрацията е провокирана от разположена строителна техника на мястото.

"Казусът стартира още по времето на бившата общинска администрация, която оказваше пълна подкрепа на инвеститора да започне строеж на 11-етажен блок на мястото на площадката и обяви детските съоръжения за опасни. Бяха изкоренени над 30 дървета, въпреки забраната на Дирекция Зелена система, споделиха протестиращите.

Те посочиха, че през 2014 година са били подпалени три коли на хора, които активно участват в демонстрациите, а жертвите на посегателството са уверени, че палежите са във връзка с тяхното недоволство.

Пред Bulgaria ON AIR те разказаха, че по това време от фирмата-собственик са наели за охрана на техниката в обекта представители на футболна агитка и са убедени, че именно въпросните фенове са отговорни за палежите.

През 2011 година е било издадено разрешение за стоеж и собственикът е имал право да се разпорежда с инфраструктурата в него. По-късно обаче то е било отменено от ДНСК, а инвеститорът е завел дело.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и там вече презастрояват! Най-добре си е в къща в покрайнините!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз си мисля че ако инвеститора види друг парцел ще вземе И него.с текущата цена на имотите, каквото и да застрои, колкото и некачествено да е пак ще се купи и ще е на печалба.=> всеки парцел е златен за тях.Въпроса е къде е държавата, къде е градоустройственият план.и най вече- защо на мен никой не ми е върнал някой имот точно под парламента примерно да се падне? или на някоя нова метростанция, ей така за късмет.
11
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 6 години
До АнонименНе и когато целта е изпира... - така, де - "превъртането" на "едни пари" с неясен произход.
10
5
 
6
 
! Отговори
ivan преди 6 години
До Бирено мечеОсъзнавам защото от 4 години работя в този квартал и познавам всичките му жители почти.Пенсионери живеещи на по 120м2 апартаменти сами и само се оплакват че нямат пари,а взимат по два -три наема .Всичките са бивши партийни фунционери с червени книжки.
9
20
 
5
 
! Отговори
ivan преди 6 години
Въпросния квартал е населен с бивши членове на БКП и техните деца.Повечето жители там са с по 2-3 апартамента и само лапат наеми.Поради това трудно се намират и жилища и за покупка и за наем.Няма нищо лошо да се строи там ,за да могат и млади семейства да имат достъп до нови домове .
8
1
 
10
 
! Отговори
няма значение преди 6 години
До Анонимен 9Вероятно наличният терен е придобит от общината в замяна на 2 гарсониери в "Дружба" и строителят няма ангажимент да обезщетява собственици с 20-25 %, та затова...
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нали гласувате за Фандъкова. Сега защо квичите.
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам го от всички аспекти и сметката все не ми излиза.Инвеститора вместо да плаща за глупости ,защо просто не си намери друг парцел и да реализира намеренията си?Като имаш пари за 11 етажен блок ,едва ли намирането на терен е толкова скъпо и сложно.Не е ли загубил достатъчно ,че да продължава да налива пари.Строенето доколкото си спомням,имаше печалба ако реализираш бързи продажби.
5
2
 
10
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Ами строителя не го ли е страх от палеж на техниката докога ще го пази агитката, като ги знам какви са дисциплинирани едва ли ще е сериозна охрана.
4
14
 
5
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Ние си имаме закони, теренът отдавна е частен и на него може да се строи. Все пак не върви да имаме площадка на частен терен, в смисъл собственикът си е в правото си да си загради терена и да си го ползва, не е редно да искаме ние да ползваме терена след като той отдавна не е общински.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се намерят пари за фининсиране на следващите избори за да спечелят правилните хора. Какъв по-добър, бърз и чист начин от построяването на един блок. На никой не му пука за децата. И за това скоро на тази територия деца няма да се раждат.
2
2
 
5
 
! Отговори
aa преди 6 години
Коя е градинката в Гео Милев че не се сещам точно вмомента. Като гледа и статията е доста описателна
1
5
 
17
 
! Отговори
прованс преди 6 години
ето така трябва да се защитават интересите - излизаш и протестираш, в прованса може да вземем пример-браво на софиянци!