Обновеният Яворов дом в София отваря врати

Къщата-музей ще бъде открита на 19 октомври
1
Обновеният Яворов дом в София отваря врати
Снимка: архив, БулФото

Обновената къща музей "П. К. Яворов" в София ще бъде открита на 19 октомври в 17.30 ч., съобщиха от Националния литературен музей.

В тържеството ще участват директорът на музея Атанас Капралов, председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, проф. Божидар Кунчев, проф. Валери Стефанов, поетът Калин Донков - последният носител на Националната Яворова награда.

На събитието ще присъстват представители на Министерство на културата и Столичната община, представители на Община Чирпан, Тодор Иванов, председател на Фондация "Яворов" и др.

Журналистката Светослава Рудолф ще огласи публично писмо от Инициативния комитет за възстановяване на паметника на Лора в Централен гробищен парк - София.

Със свои изпълнения ще участват актьорът Янко Лозанов и цигуларите Йосиф Радионов и Ангел Станков. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ЯворовКъща-музей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
временно преди 6 години
Коректно е да се пише и.д. директор на музея Капралов, защото министъра обяви, по повед информацията в медии че назначава "чалга " поет за директор, че е временно изпълняващ до конкурс! Впрочем, този конкурс за коя петилетка се очаква, или човека трябва да събере стаж за пенсия? А участието на рудолфа направо е супер, нещо като "черешката на кекса"!