Къде е "велоалеята на смъртта" в София?

Колоездачи са сигурни: По-добре да я няма!
Обновена: 15 окт 2017 22:24 | 15 окт 2017 22:00, Анисия Иванова
38

Вместо безопасна велоалея в центъра на София, Столичната община изгради една от най-опасните велоалеи. В социалните мрежи мястото на ул. "Раковски" е известно като "велоалеята на смъртта".

Нито има колчета, нито е преградено нещо. По-добре да няма велоалея, отколкото да има опасна велоалея, оплакват се велосипедисти пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Инстинктът за самосъхранение проговаря и в общинския съветник Стефан Марков, който признава, че не би карал по новоизградената велоалея.

До дни трябва да бъдат поставени физически прегради между колите и мястото за велосипедсти, за да не се стига до неприятни ситуации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има улици и Улици. А софийските не са строени с идеята да има и вело алея на тях, много са тесни. А Фандъчката няма мозък, опитва се на велосипедистите да угоди и се получават тези недоразумения.
13
3
 
51
 
! Отговори
вело глупости преди 6 години
Не може да надраскаш със жълта боя едни линии и да твърдиш че това е велоалея,бус лента и т.н.!
12
2
 
20
 
! Отговори
тръц преди 6 години
*** то тясно там бе ужасТно изглежда... и колело карам и кола ама и 2та случая ми изглежда еднакво неприятно да минаваш по тая улица - ако бях велосипедист щях да псувам колите ако бях с колата щях да псувам велосипедистите къде се врът - изводъ е тоя град не е дорасъл особенно
11
9
 
12
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
Типичен селски манталитет 13...
10
10
 
25
 
! Отговори
Pussy Riot преди 6 години
По-добре е велосипедистите да карат по велоалеята на смъртта, отколкото да тормозят пешеходците по тротоарите, които и без това са забранени за велосипедисти!
9
7
 
10
 
! Отговори
Самуил преди 6 години
Нека КАТ теб глобява, когато ти се наложи да зареждаш обект на Раковска. ***!!!!
8
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Тодор Александров е същата, само че колите минават със 120км./ч. Искам да видя Фандъкова, как кара колело там и през тунела на Люлин!
7
15
 
40
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Между тази велоалея и такива в САЩ,разлика няма.Разликата е в това:американците ЗНАЯТ че това е велоалея а БАЛКАНЦИТЕ, просто не искат да знаят.
6
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление почти всички велоалеи в София са боядисани, при това с евтина боя, части или от пътното платно за автомобили или от тротоара за пешеходци.Обаче това не пречи Мадам Фандъкова да усвои за тези шарканици над 65 млн лв.Разбира се те не са всичките за нея - основната част отчита на Шефът й, който я направи Кмет.Няма такова падение в нито една държава не само в ЕС, а може би и в света.
5
25
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е велоалея. Това е парче от пътното платно, вапцано в жълто и струващо милиони на софиянци. А и кретеноидите с колела си мислят, че целият свят им е длъжен. Карат като гobeдa.
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсва цялостно виждане и от там липсва и добрата организация- оня ден ходих до Мадрид и се шофира много по лесно отколкото в София, но хората са ги мислили нещата.
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така. Браво на Фандъкова. Мачкай герберастчетата.
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да преместят колчетата от тротоара на пътното платно, по лесно от това- здраве
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се качиш на велосипед в нашите градове си е равносилно на самоубийство. Все едно по-коя велоалея караш. Все едно по коя улица. Прегради, паркирани коли, дупки, край в нищото. Всичко което прави проблем на велосипедиста и за което човек може да се сети, ще гои види по нашите велоалеи и градове. :-)