XXI век, "Филиповци" - 6000 души, 50% без вода

Водомери има само в училището, здравния пункт и в една фондация
55
XXI век, "Филиповци" - 6000 души, 50% без вода
Снимка: Булфото, архив

След като от ВМРО се заеха да пишат закон, с който да се криминализира неплащането на питейна вода, духовете в ромското гето "Филиповци“ се разбудиха.

В махалата водомерите са три – единият е в здравната служба, другият е в училището, а  третият  - в частна фондация.

Още по темата
В квартала живеят 6000 души, а половината нямат вода, обясни кметският наместник Мирослав Колев.

Според него никой не е отказал да си плати водата, но проблемът е, че хората нямат водомери и прехвърли топката в полето на "Софийска вода".

"Имаме 1000 молби дадени, пускаме ги от 7-8 години, но досега никой не ни е обърнал внимание“, отсече той пред Нова телевизия.

През махалата минавала една тръба, поставена там през 1957 г.

Жител на квартала обясни, че "Филиповци" е изграден от 1955 г., когато насила били пратени 250 човека да живеят в "нечовешки условия с общински тоалетни".

"От тогава досега никой не се е сетил за нас, тези палячовци от ВМРО си правят пиар на наш гръб, а ние трябва да съдим общината, защото мръсния канал минава над водопровода и децата ин пият отпадни води“, скочи той.

Според него има двоен стандарт за българи и за роми.

Възрастна жена призна, че живее в общинско жилище във "Филиповци“ от 35 години и никога не е плащала вода.

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера коментира, че реално няма загуби на вода, има кражби и със сигурност проблемът не е само на София, а и на много други места и като пример посочи Сливен и Търговище.

"Накрая сметката плаща изрядният потребител, за да стигне водата до чешмата, има разходи и някой трябва да ги плати, защото безплатен обяд няма“, настоя той. 

Според него жителите на "Филиповци" и "Факултета" ползват два пъти повече от средната консумация на вода на човек в останалите квартали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко казано от страна на кметове и др. подобни е "бла-бла-бла!"В "Захарна фабрика" уж щяха да премахнат копторите! Дръжки! Разрушиха първите два-три и се изнесоха, а останалите "къщи" са си там със всичкото ... плюс коне, плюс невероятна наглост и мърсотия...Имаше едни филм "Кмете, кметеееее"!
48
0
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
За какво им е вода те не се мият. След като им плащаме водата и водомерите ли да им купим и да ги поставим. Всичко в живота им е на далавера и за тях закони няма.
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...никой не е отказал да си плати водата, но проблемът е, че хората нямат водомери."---Е-е, това е вицът на деня. :) *** настояват да си плащат, ама нямат водомери.А, като имат електромери, плащат ли си тока?Как може да пишете такива смешки, бе! :):)
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някой за пореден път открива топлата вода-то да беше само "факултета"!!те поне не работят,ами ромски кмет да живее на гърба на държавата??с 300 лв. издържа себе си,безработна жена,редовна студентка и син ученик-направо е за Гинес.та кой ще ги провери???Да му мислят българите
45
0
 
2
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До ЧокоТук едва ли ще прочете посланието ви така,че се обърнете директно към нея.
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИК веднага да отиде на място и да спре водоснабдяването като си изкопае и прибере тръбите.Тази далавера ромите я въртят с тяхно съгласие.Достатъчно изрядните потребители сме плащали за "течове" към ромските махали.
43
0
 
29
 
! Отговори
Чоко преди 6 години
На вниманието на Фандъкова. Госпожо, минавали ли сте скоро през Факултета. Виждате ли незаконното строителство? Кога ще вземете мерки??. Непрекъснато се появяват нови и нови бараки и коптори. Тези хора имат ли разрешително за строеж и ако имат , кой позволява да се строи на гола земя с кашони ?
42
1
 
24
 
! Отговори
Чудно преди 6 години
Чудно как ВиК и Енергото, съумяват да открият законова причина и да прекарат на незаконните постройки вода и ток.По документи там е една гола поляна.
41
1
 
13
 
! Отговори
Кой взе парите? преди 6 години
Оператора на ВиК мрежата в София е частно чуждестранно дружество, мирише от далече на прикрит лобизъм.
40
0
 
27
 
! Отговори
123 преди 6 години
Еми нормално е да нямат. Аз си имам, нали си плащам. Те най-вероятно я крадат, както и тока. И построиките с аим незаконни, ама никой нищо не им казва. Време си е за една хубава революцийка.
39
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да позная че и тези 6000 души нямат АКТ16 за къщите си и те живеят на общински имоти?
38
0
 
31
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Като няма водомер, значи няма и водопровод. Да, ама не. Водопроводите са незаконни. Е, няма ли закон за това престъпление. Нека го наричаме с истинското име. Ако няма, би трябвало да има Парламент, който за броени дни да корегира закона. Ама май колкото има водомер, толкова и Парламент
37
0
 
5
 
! Отговори
ФА™Е Ориджинал® преди 6 години
Я, я, я! Някой пак плаче за тояжка? :)
36
0
 
24
 
! Отговори
Иван Лилиев 76г. преди 6 години
Аз лично съм виждал едно единствено интегрирано ромско семейство в градски условия.А роми виждам постоянно - десетки пъти за 1 ден.
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-бързо да го срутят това антихигиенично недоразумение, в името на всеобщото благо.
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадни ***, какво се жалват. Ако толкова много са искали вода, да са се разкарали от "Филиповци". Цял свят е пред тях.
33
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом като не им харесват авантите, които ползват вече повече от половин век, пращай багерите! Да изравнят това място, а на следващия ден тези - недоволните, с принудителен труд да посадят там дървета, за да стане парк.После ги товарете на влакове за Индия. Ако няма кой да им плати билетите, може и пешком!
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тогава досега никой не се е сетил за нас__________________Какво означава това?През 1955 г. са ги настанили на парцели, които не са техни, изградили са им тоалетни и са им дали възможност безплатно да ползват вода и електричество, а също и своеволно да заграбват още земя, за да си строят къщи без никакво разрешение, но ромите не са доволни от това!Искат да им се дава още, и още, и още! Крайно време вече е да се задавят от тази над 60-годишна аванта!
31
0
 
30
 
! Отговори
G преди 6 години
"Според него има двоен стандарт за българи и за роми... Възрастна жена призна, че живее в общинско жилище във "Филиповци от 35 години и никога не е плащала вода...Накрая сметката плаща изрядният потребител, за да стигне водата до чешмата... Според него жителите на "Филиповци" и "Факултета" ползват два пъти повече от средната консумация на вода на човек в останалите квартали."Така е, наистина има двоен стандарт за българи и роми. Едните плащат, другите не. При едните идва ЧСИ, при другите не.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако наследниците на безхаберните чиновници нямат пари и собственост, ще плащат чрез принудителен труд! Защото докато са раснали, са яли и живели от заплатите на бащите и майките си, а тези техни бащи и майки не са си гледали работата съвестно!Когато пропищят поне десетина такива семейства, да видите как нещата постепенно ще си дойдат на мястото.