Багерите влязоха с полиция в "Орландовци", бутат незаконни къщи

Жителите на квартала са категорични, че не са били предупредени
18 окт 2017 18:00,
82

С багери и полиция събаряха незаконни ромски къщи в квартал "Орландовци". От Агенцията за социално подпомагане увериха, че жителите на премахнатите постройки няма да останат без дом.

Жителите на "Орландовци" са категорични, че не са били предупредени, че тази сутрин домовете им ще бъдат съборени, а някои от тях се оплакаха, че дори не могли да изнесат изцяло багажа си.

Всички жители са родени там и на личните им карти е вписана улица "Градините" 3. Твърдят, че досега не е имало проверки.

И въпреки, че от социално подпомагане обещаха, че няма да останат без дом, това не успокои ромите.

Жителите на незаконните постройки се притесняват, че ще останат без покрив над главата, след като изтече периодът за временното настаняване.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Тези които искат да не се говори и пише на български в България, могат да приютят тези европейски граждани с много деца живеещи в България във незаконни постройки. За тези нови българи законите не съществуват. Но все някога има възмездие. По време на председателството ни на ЕС правителството трябва да заведе колегите си от Европа във гетата. Трябва да помолят европейците да ги приютят в държавите си и там да ги интегрират. Защото много акъл ни дават за интеграцията им, нека го покажат как става.
59
0
 
1
 
! Отговори
правосъдието преди 6 години
При повторен незаконен строеж, бързо да го пращат в пандиза. На общинска земя *** искат кмета да им разреши да строят че били с много деца. Първо ще си купят място и тогава ще може да строят. След като си построят къща, могат да раждат колкото си искат деца. Но държавата трябва да спре да им отглежда техните . Като не могат да изхранват децата си да не раждат толкова много. *** ни сънародници при всеки секс правят дете.
58
0
 
1
 
! Отговори
три звездички преди 6 години
До всичките три звездички на които в момента събарят незаконните къщи, могат да заминат за Сирия. Там има много свободни блокове и къщи. Времето е топло и може да се спи и на открито. Целият катун може да се събере в един блок. Както сирийски бежанци идват в България, така и българските три звездички могат да отидат в топлата държава Сирия.
57
0
 
1
 
! Отговори
възхитен преди 6 години
*** трябва да са щастливи че им бутат незаконните къщи. Защото ще отидат в Германия като бежанци и там като многодетни семейства ще им дадат апартаменти и големи помощи. Там за тях ще бъде истински рай. Не трябва да губят време защото Германия може да се откаже повече да приема бежанци.*** трябва да са щастливи че им бутат незаконните къщи. Защото ще отидат в Германия като бежанци и там като многодетни семейства ще им дадат апартаменти и големи помощи. Там за тях ще бъде истински рай. Не трябва да губят време защото Германия може да се откаже повече да приема бежанци.
56
2
 
19
 
! Отговори
регулировчик преди 6 години
Това е пътя - спират им се неплатение токи и вода, спират им се фалшивите "инвалидни", "майчински", "детски", "самотна майка"... Взимат им се фалшивите дипломи и шофьорски книжки. Бутат им се незаконните къщи. И те сами, бързо бързо, ще се изнесат къмту по-"толерантния" "запад".
55
3
 
17
 
! Отговори
До Можеромнонеером преди 6 години
Те са зад граница, но тук децата им получават надбавки и помощи. Какво точат от социала в чужбина, един Господ знае.Друг е въпросът колко от онези зад граница работят почтена работа, колко крадат и упражняват древния занаят и колко са на соц.помощи.НО ДАНЪЦИ ТУК НЕ ПЛАЩАТ, а семействата им взимат всевъзможни помощи като безработни, ОТ НАШИЯ ДЖОБ !!!Другият проблем, ранните и многобройни раждания, също ни създават огромни грижи.Така че, не ми ги хвали.Нужна им е тяхна държава, да идат в Индия
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАКА ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ И В САРАИТЕ НА ДОГАН И НА СТАНИШЕВ
53
0
 
5
 
! Отговори
Мрмр преди 6 години
Копитото - това е върхът на наглостта! И на единственото място от където се вижда София - вързали куче за да плаши хората.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и какво от коментарите затри форумната манипулация - че хората искат да се започне от богаташките незаконни постройки и палати като незаконния палат на копитото. Е това е демокрацията богаташката медия трие мненията на хората както и е удобно а властта руши бараки за да покаже още веднъж на народа че за кокошка няма прошка а за милиони закони.-
51
4
 
2
 
! Отговори
ромлянин преди 6 години
Спокси,ние па че си дигнем къщите.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
43 - Лъжец ! Измамник !
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали са дънели "Бият настана " от багерите :D
48
0
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Ами да си купят земя, да си вземат разрешение и да строят! Те си построили нещо, дето не отговаря на никакви норми и тя ходила при кмета да му предлага той да и го узакони, щото земята била държавна?
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
44 А ако се моля и на двата била, ще помогне ли ?
46
0
 
34
 
! Отговори
??? преди 6 години
БЪЛГАРИ ЕТО Я ДИСКРИМИНАЦИЯТА. КОГАТО СЪБАРЯТ НЕЗАКОННИТЕ ПОВТАРЯМ НЕЗАКОННИТЕ КЪЩИ НА ЧЕРНИТЕ ШВЕДИ ВЕДНАГА ИМ ПОДСИГУРЯВАТ ДРУГИ МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ ТОЕСТ НЕ ГИ ОСТАВЯТ НА УЛИЦАТА, А АКО ТОВА СТАНЕ С БЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО ИЗОБЩО НЯМА ДА ПОЛУЧИ ТАКЪВ ПОДСЛОН И ЩЕ ГО ОСТАВЯТ САМО ДА СЕ ОПРАВЯ. ЕТО ТОВА Е ДИСКРИМИНАЦИЯТА И ТЯ Е НАСОЧЕНА КЪМ БЪЛГАРИТЕ. БЪЛГАРИЯ Е МАЩЕХА ЗА САМИТЕ БЪЛГАРИ. САМИ СИ НАПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ ЧИИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ СА ЧЕРНИТЕ ШВЕДИ И КОЙ СЕ ГРИЖИ ЗА ТЯХ.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
44 ??? Тоест ще ги бутнат ? Виж, аз художествена литература не чета много, но щом казваш ...
44
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 41 щом си писал значи си мислил и пожелал да бутнат!!! и в корана и в библията,пише - пожела и ще ти се сбъдне.
43
17
 
4
 
! Отговори
можеромнонеером преди 6 години
израснах в ромска махала. хората са добра душа казвам го гласно! е разбира се има и отвратителени , гадни и още каквили!!! Но това е някъде към 3,4,5% макс, от тия%та кой ли не ги използва, като започнем от политици, прокурори,полицайи и стигнем до не задоволените хора!!!!!! и те всички насаждат омраза, НЕ СТАВА ВЕЗНАТА ДА Е НАКЛОНЕНА НА ЕДНА СТРАНА, КАКТО Е СИСТЕМАТА СЕГА!!! искате хубаво а насреща намръщено лице!!!!! 90% от работещите са зад граница и подържат,семействата
42
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърбавите изгубиха още едни гласуватели. Ромите са 800 000 гърабвите с колко хиляди спечелиха изборите? Ами точно с толкова. Ако другарят пожар не спре другаря симеонов БАЛЕВСКИ долночифликчията на следващите избори ще дууне тараторо. Тази махала в орландовци която се намира между кв.орландовци и кв бенковски съществува от както се помня а това са 50 години. Преди това сигурно е съществувала още толкова. Много се радвам че гърбавите ще си изгубят гласувателите покрай Балевски
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бутнат и тея на снимката де :)