Багерите влязоха с полиция в "Орландовци", бутат незаконни къщи

Жителите на квартала са категорични, че не са били предупредени
18 окт 2017 18:00,
82

С багери и полиция събаряха незаконни ромски къщи в квартал "Орландовци". От Агенцията за социално подпомагане увериха, че жителите на премахнатите постройки няма да останат без дом.

Жителите на "Орландовци" са категорични, че не са били предупредени, че тази сутрин домовете им ще бъдат съборени, а някои от тях се оплакаха, че дори не могли да изнесат изцяло багажа си.

Всички жители са родени там и на личните им карти е вписана улица "Градините" 3. Твърдят, че досега не е имало проверки.

И въпреки, че от социално подпомагане обещаха, че няма да останат без дом, това не успокои ромите.

Жителите на незаконните постройки се притесняват, че ще останат без покрив над главата, след като изтече периодът за временното настаняване.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
25
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
Нима няма страхливи българи, няма българи убийци, оня от Кочериново ром ли е, наркобандите ромски ли са, крадците на коли роми ли са, нима не знаете, че сред горските е дървената мафия а не сред ромите, а? Рома краде каруца дърва а горския превозва с камион, с ТИР. Мога да ти намеря и доста мърляви българи, но тия новини не са удобни за пропагандата, нали? Като дете са ме нападали ромска банда и съм ял бой, но не мразя ромите щото също роми ме спасиха да ме пребие тайфата. Ром даде кръв без пари
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте лъгали ромите не гласуват за патриоти в БГ има 80% хора които не гласуват като видят, че нещо се прави от някое правителство ще идат да гласуват. Всички гета трябва да се съборят 40 роми нападнаха 2 горски и им счупиха ръцете докога ще търпим тия терористи.
18
2
 
17
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Вярно, че някои нашенци имат и барбекюта и бараки по вилните си места, но в огромната част от случаите те разполагат с:- документи за собственост на земята и постройките, и- си плащат навреме данъците и таксите за тях- както и текущите разходи за ток и водаОсвен това, въпросните барбекюта нямат нищо общо с добилата популярност преди време къща за гости, изградена около 1 такова на ул."Секвоя", а и заедно с бараките са стопански сгради и за тях не се изисква разрешение за строеж и ползване
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много добре ще стане от четирите страни на маалата по туба бензин и драсваш клечката!
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде до Нова година да им пожелаем, всеки ден по един багер в махалите им!
15
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изборите се печелят най-лесно, като се лъже. Огромната лъжа, че се събарят бараките от любов към българите и от омраза към ромите. Ей това трлябва да си помислим. А трябва ли да им вярваме на тоя кьорфишек?!?!? Кой днес може да спечели избори без етническия вот, никой.
14
1
 
35
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Човешки същества били???? Ти какъв си, платен Сорос или малко образован швед? Това е човекоподобна маса, нагла и брутална, мразена я цял свят! Страхливи, подли, долни и мръсни, физически и ментално. Защо са 30-40 са били с камъни и колове горските? 40 на 4 и с такава жестокост! Кой им пречи да учат, защо им се разрешава да раждат на 12-13 зи им се дават помощи? Защото гласуват за Дембелина от Банкя.Без тях едва ли ще се крепи. 1.4 милиарда струват на българите! За болни деца няма, но за тях има!
13
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато чета че ромиТЕ били такива и такива се питам авторите на тия писания дали имат акъл. Можеш ли да сложиш под един знаменател една група от хора по етнически признак и да ги клеймиш. Вие сте чисти расисти. А умен расист няма. На нивото на един ром от най-неграмотните сте по интелект. Нито до празните ви глави са достигнали заветите на Левски, нито на Ботев, още по-малко на Русо и Монтескьо.
12
6
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Извинявай, дали си наред психически?
11
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не не съм получил транша, презирам непеотата и траншовете им но ми идва в повече и прекаления национализъм водещ до такива пропагандни актове на унижаване на елементарното човешко достойнство. Ако някой от тия бараки е извършил престъпление, защо не го затворят а страдат всички - млади, стари, жени, деца, може би и бебенца. Те с какво са виновни - първият спомен багер ли трябва да е бездушници. Нашият народ, спасил евреите днес е оскотял от злоба. Срам и позор пред дедите ни.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масово ромите гласуват за ГЕРБ. Никой не може да ме убеди че не е така. Никой ром няма да види тая новина, те ще видят социалните помощи. И готово. Тая новина е ориентирана към първосигналните души от мнозинството. хахахаха и ще си останем работещи бедни българи, утешаващи се че има и по-зле от нас. Това работи 28 години. Дреме им и за нас и за ромите.
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събаряйте, но защо само в Орландовци, а не е ли срамота ромите да убиват старци за 5лв и да секат дървета и българите са бедни ама не осичат горите. Има ром има проблем - няма ром няма проблем. ЕС е голям да си намерят държава където може да се строи незаконно
8
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ми праскате минуси на коментар1-2 ясно показва вашето безсърдечие и задклавиатурен егоизъм. Кажете, с какво проблемите на българи и роми ще намалеят ако това велико дело хаха се извърши. Това са човешки същества. Половината имате незаконни постройки, барбекюта и бараки в провенцията по вилните си места - как бихте се почувствали ако един багер демонстративно размаже вашия незаконен свинарник или кокошарник. Това също са незаконни постройки, за които вие не плащате никакви данъци, нъл тъй?
7
5
 
6
 
! Отговори
www преди 6 години
СЪС СИГУРНОСТ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ...
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С ТАНКОВЕ ТРЯБВА!С ТАНКОВЕ И МНГ ЛТЕ ОТДОЛУ ДА ПУКАТ КАТО ПУКАНКИ!ПИСНА НИ!ЕЙ!ПИСНА НИ ОТ ТИЯ ПЪРВОБИТНИЦИ!
5
0
 
31
 
! Отговори
наемодател преди 6 години
покрив има........но той е със пари
4
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да потърсим финансовия интерес - като че ли някой инвеститор иска да лапне терена, затва се пипа тихомълком. Бараките са си там от десетилетия.
3
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На фона на положението на работещият беден българин, ограбван, пребиван и убиван от шведи, тези кадри на ревящи нагли шведи ми доставят огромно задоволство!!! И се радвам, че все пак общините започнаха някаква борба с шведската наглост. Особено след пребитите горски.
2
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
продължавам си мисълта, та язък че като народ всичките етноси сме толкова ***, прости и безсърдечни че се оставяме вместо да се решават проблемите на всички нас, политиците да ни се подиграмат с подобни недостойни изпълнения. Не е ли унизително даскалката да срути пет бараки и да остави три ромчета на улицата в студената есен и наближаващата зима. Позор и долнопробен цирк.
1
42
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събарянето на къщите на няколко бедни роми е с нищо неоправдан от здравата логика акт. Това е нехуманна акция, чиято цел е да се хвърля в очите на расистите в България политическа пиар акция за печелене на изборните им гласове. В същото време на следващите и последващите избори българи и роми ще продължат да гласуват за едни и същи партии, едните жертви на такива манипулации, а другите като продължават да получават лява маратонка, пет кюфтета и тн. Язък че като народ сме толкова *** прости и бе