Орландовци, ромската махала: Къщите сринати, ромите остават

Няма да си ходим, ще вдигнем нови бараки, заканват се жителите
Обновена: 19 окт 2017 12:23 | 19 окт 2017 11:34, Вера К. Александрова
105
Орландовци, ромската махала: Къщите сринати, ромите остават
Снимка: Кадър bTV

Сринати къщи, огньове и хора, които остават да живеят в руините на сринатите си домове. Такава е картината в ромската махала в столичния квартал "Орландовци“.

Вчера багери и полиция разрушиха къщите. Акцията бе предприета от общината, защото домовете на ромите са били построени върху частен терен. Жителите на махалата са били предупредени, твърдят от администрацията.

Ромите обаче не мислят да си тръгват и недоволстват, че кметът не е дошъл да говори с тях.

Още по темата

Хората са изкарали нощта под открито небе, край огньове до разрушените си къщи.

Над руините дори вече се извисява и нова барака. Собственикът й е категоричен, че ако я съборят, пак ще я вдигне.

"Кметът иска мъжете да останат тук да се мъчат, за жените и децата имало място. Мъжете не са ли хора, кметът не е ли мъж?!", възмути се жителка на махалата пред bTV.

Други разказаха, че са им били предложени места, които не стават за живеене даже на фона на предишните им домове: "В "Красна поляна" има едно общежитие, то не става за живеене – хлебарки, дървеници, мирише", каза един от обитателите

Децата са спрени от училище, защото били в шок.

"Нямаме ни ток, ни вода. Преди години си плащахме, но махнаха електромерите“, обясни друг от жителите на махалата.


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бездушни същества сте българите, ще има много, ама много да плащате, за ромите пред Бога, запомнете това, Бог няма да ви прости това, което правите с ромите, с народа му...., той ще ви покаже.... какво значе страдания....
72
0
 
0
 
! Отговори
ПотрЪбител преди 1 година
До анонимен
Не знам дали си глупав, но си неграмотен. Имаш три правописни грешки в петбуквена дума, нямаш запетайки. Силно се съмнявам, че си компетентен да говориш за Озаконени постройки. Как прочете докОментите?
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако къщите има бяха законни и те го знаеха, щяха да се бият и то до смърт. Щеше да има я сгазение, убити.
Ама те знаят, че не им е чиста работа и не рпедпиремат нищо.
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Васко Да определено бяха истински не съм глупав и проверих всичко дори имаха документ за озаконяване на местата както казах те живеят повече от 20г а местата са им били дадени на тяхните родители от фирмата в която са работели но за съжаление тази фирма вече не съществува и не се знае на кои са местата сега дали фирмата ги е продала или общината ги е присфоила.46922
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Васко Защо скриха видеото кадето затрупаха двете деца. Задаите си един въпрос сами кои мете улиците,кои събира сметта ,кои върши мръсната работа в България.не всички роми са лоши познавам ги всичките там даже един от тях ( Гошо ) ми е като по малак брат.замислете се на това което съм писал ако вие бяхте на тяхно място. А и още нещо това че искаха да ги настанят в общежития е пълна ЛАЖА оставиха ги на улицата един човек от които ги познава им купи 10 бр палатки за да има каде да спят....
68
0
 
1
 
! Отговори
До 69 преди 1 година
Сигурен ли си, че са ти показвали истински документи, а не фалшификати?
Как е възможно да се плаща данък за постройка, която не е узаконена?
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Васко ........Не деите да говорите глупости след като не сте видяли и не сте чули нищо. Аз лично бях там не съм от ромите българин съм поисках писмен документ за бутането на къщите но такъв не ми беше предоставен от общината (РОМИТЕ)имаха писмени документи че се води дело за озаконяване на местото имаха и документи от поне 20.г за ток вода и данаци че всичко е плащано защо не пказват истинските репортажи .А лъжат нито един от тези хора не попречи по никакъв начин да сабарят .Защо скриха видеото
66
1
 
13
 
! Отговори
До 66 преди 1 година
Никой не се прави, че ромите не съществуват. Държавата се чуди как да ги обгрижи и ще ги настани в нормални, човешки жилища. Ние също не ги забравяме, защото те непрекъснато ни напомнят за себе си, вършейки какви ли ни зулуми. И ние апелираме към държавата да вземе мерки, но тя си пита ушите!
65
0
 
13
 
! Отговори
ДА преди 1 година
Абе частен имот. Какво правят там. И държавата не може да ги махне ? Срам за такава държава и такива полицаи и държавни служители, щом не могат частното да възстановят. А искаме държавното да пазят ! Смешници.
64
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като им бутнем къщите, проблемът не изчезва, а се задълбочава. Бутаме им къщите и след това се правим че тези хора повече не съществуват, до следващата медийна истерия.
63
0
 
1
 
! Отговори
СТАМАТ преди 1 година
ШЕ ИДВА ЧЕЗ ДОМА ДА СИ ВЗИМА ЕЛЕКТРОМЕРА ШОТО НОГО СИ ПЛАЩАМ !!!
62
2
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До До Теодор /10/ 55 Ако им посочат работни места....Къде са тия работни места? И видял ли си циг...н да работи? И ако свършат нещо: Хубава работа , ама циг...ка.Където минат всичко съсипват.
61
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искаме да си плащат сметките, бутането на къщите не е вариант. В Пловдив, в Столипиново, в момента събираемостта на сметките за електричество е по-висока, отколкото в другите квартали. Накратко: Ромите в Столипиново плащат по-редовно от българите - официална извадка от EVN.
60
16
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 1 година
РОМИТЕ ЖИВЕЯТ ТАМ ПОВЕЧЕ ОТ 30 Г. ! СЕГА ЛИ СЕ СЕТИ ДЪРЖАВАТА ,ЧЕ КЪЩИТЕ ИМ СА НЕЗАКОННИ И СЕГА ЛИ СЕ ПОЯВИ СОБСТВЕНИКЪТ НА ТЕРЕНА ?!
59
1
 
1
 
! Отговори
риторично преди 1 година
До До Теодор /10/

Това беше при комунизма и Тато.
В кой век живееш, човече!?
58
1
 
5
 
! Отговори
риторично преди 1 година
До Анонимен

Не съм Еми, ама ще отговоря- социални домове вече няма. Ако имаше такива- някои родители сами щяха да си оставят децата и те щяха да учат и живеят там поне до 8 клас в по- различна среда. И нямаше да се женят на 12 години.
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До еми

Като ти е жал за тези деца и си се замислила за бъдещето им, подеми някаква инициатива, притисни правителството да ги настани в социални домове с добре платени, отговорни възпитатели и учители.Настоявай родителите им принудително да отработват издръжката на децата си в такива елитни пансиони.
Това, което искаш да внушиш, няма да оправи нещата.Ако им запазят бараките, тези деца ще останат в същата среда и няма да имат никакъв друг шанс, освен да станат вредни маргинали като родителите си.
56
4
 
2
 
! Отговори
zx преди 1 година
Ето след какво расте престъпността
55
2
 
22
 
! Отговори
Българка преди 1 година
О,за ТЕЗИ деца ви става жал,така ли? А за НАШИТЕ деца?За децата,чиито родители гладуват и едва свързват двата края,защото всички помощи отиват при ТЕЗИ хора,не ви ли е жал? Когато започнат да си плащат всичко като българите,като спрат да се размножават като ... и когато започнат да изкарват пари с труд-тогава ще ми е жал!
54
1
 
19
 
! Отговори
До Теодор /10/ преди 1 година
Защо да им даваме купони за храна и други стоки?
Нашият народ има правило -"Който не работи, няма да яде!"
Тези са се настанили в държавата ни, за да ги храним или пък, ако работят, не плащат данъци.Откъде накъде?!
По-добри резултати ще има, ако им се посочат работни места, спрат се всички помощи и се приложи на дело строг закон срещу безделничеството.Ако няма друг законен източник на доходи и никой не е представил нотариално заверено съгласие да го издържа, отиват в трудов лагер или напускат Бг