Орландовци, ромската махала: Къщите сринати, ромите остават

Няма да си ходим, ще вдигнем нови бараки, заканват се жителите
Обновена: 19 окт 2017 12:23 | 19 окт 2017 11:34,
105
Орландовци, ромската махала: Къщите сринати, ромите остават
Снимка: Кадър bTV

Сринати къщи, огньове и хора, които остават да живеят в руините на сринатите си домове. Такава е картината в ромската махала в столичния квартал "Орландовци“.

Вчера багери и полиция разрушиха къщите. Акцията бе предприета от общината, защото домовете на ромите са били построени върху частен терен. Жителите на махалата са били предупредени, твърдят от администрацията.

Ромите обаче не мислят да си тръгват и недоволстват, че кметът не е дошъл да говори с тях.

Още по темата

Хората са изкарали нощта под открито небе, край огньове до разрушените си къщи.

Над руините дори вече се извисява и нова барака. Собственикът й е категоричен, че ако я съборят, пак ще я вдигне.

"Кметът иска мъжете да останат тук да се мъчат, за жените и децата имало място. Мъжете не са ли хора, кметът не е ли мъж?!", възмути се жителка на махалата пред bTV.

Други разказаха, че са им били предложени места, които не стават за живеене даже на фона на предишните им домове: "В "Красна поляна" има едно общежитие, то не става за живеене – хлебарки, дървеници, мирише", каза един от обитателите

Децата са спрени от училище, защото били в шок.

"Нямаме ни ток, ни вода. Преди години си плащахме, но махнаха електромерите“, обясни друг от жителите на махалата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
16
 
4
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
какво хубаво дете - момченцето с лилавото яке.... всичко ми е ясно - само не разбирам защо трябва всеки път да им бутат бараките точно преди да започне зимата? не можаха ли април да ги бутнат... квито и да са - хора сме бе
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А гнусната махала "Татарли", в центъра на София кога? Кога оня *** Чакъров ще разкара това депо за разпределение на дрога? Пак щели да си ги вдигнат. Тва племе няма праг на наглостта, но всички органи ги толерират. Превръщаме се в ***лия бавно, но сигурно.
46
28
 
5
 
! Отговори
еми преди 6 години
По принцип съм за спазването на законите, но ми е жал за децата. Те нямат никаква вина, а сега остават на улицата. Не знам какво е решението, просто е тъжно да гледаш деца, каквито и да са те, да скитат гладни и без покрив над главите си и да виждаш, че за тях светло бъдеще почти няма...
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гост 47Баце и на тези ще им дойде реда, лека полека. Дай първо шведите да изчистим. После ще си спретнем една революцийка и те тека...
44
2
 
36
 
! Отговори
Няма 6/5 преди 6 години
Няма съчувствие има закони, когато почнат всички да ги спазват, тогава ще живеем по-добре
43
2
 
45
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Значи много е лошо, че са останали без дом и им съчувствам, но не може да си строят така колиби където им падне. И аз бих си построила къщурка насред южния парк, ама не става. И не може едни да плащат за земя с хиляди евро, а други просто да си сковат бараки насред градовете.
42
9
 
14
 
! Отговори
Гост преди 6 години
То хубаво, че държавата е взела мерки срещу незаконното строителство, адмирации! Но като гледам, основно в гетата... На умряло куче, нож вадят.... Защото са най-лесни и ще имат подкрепа от мнозинството.... Обаче, не съм чул за хотели на "бизнесмени"... Аааааа... Извинете... Те са "законни"... Пардон, с узаконени документи... Лично от съответните служители в институциите.. При това, тези служители НЕ са роми... Както и "бизнесмените"... Та, тези кога?!
41
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След толкова защита от кого ли не, те се имат извън закона. Как всеки нормален човек в страната си има законна къща, а само те се настаняват където им скимне. Закона е един за всички.
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези къщи бяха стари, сега ще си вдигнат американски къщи от картон.
39
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вилнеят безнаказано и правят каквото си искат.
38
0
 
20
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Да остават, нека проверим дали строят по-бързо отколкото багера ги бута.
37
6
 
42
 
! Отговори
opps преди 6 години
На нас ПАЛАТКА не ни дават да опънем в гората, а тези могат да си правят каквото и където поискат.... Ще има раздаване на мадърфакъри скоро....Пратете ги на сороса в именията.Само той си ги обича!
36
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ли разбраха че там има махала? Тази махала се намира между кв.Орландавци и кв. Бенковски от поне 50 години. От толкова я помня аз а преди това колко години е съществувала само господ знае. Незнам кои точно къщи са бутнали но сигурно са на някои новопристигнали от провинцията. При тази мизерия в селата и провинциялните градчета хората останаха без работа и препитание. Всички се изсипаха в София при роднини за да търсят начин за съществуване. А затова виновни няма! Нали?
35
2
 
37
 
! Отговори
Да преди 6 години
Има един ромски катун срещу кръстовището на бул. Възкресение и бул. Гешов!Скрит е от една желязна ограда и паркинг, сгушен между блоковете!Него кой ще го изрине от там?
34
4
 
63
 
! Отговори
да преди 6 години
спрян от училище, защото бил в шок..то..тоя май цял живот е в шок. защото на училище през живота си не е стъпвал
33
4
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ИНДИЯ НЯМА ЗИМА И МОГАТ ДА СИ СТРОЯТ КЪДЕТО ИСКАТ ЗАЩО НЕ ОТИВАТ В РОДИНАТА СИ.
32
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста са прекалили ромовете за да се вдигнат общините и да им изриват копторите. По официални данни те струват на работещите българи 1.4 милиарда на година. Отделно загубите от кражбите на ток, вода, незаконна сеч и какво ли не. Да се прояви разбиране към тях, ОК, те проявяват ли към нещо от тази държава? Не, искат да им се дава и нищо друго. Да се дава само. Казват дайте работа. А какво могат, нищо. Мина времето на лопата и кирката. Не искат да учат, да работят, пиене и побоища, sorry!!!
31
7
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спиране на всекви помощи и детски към тия и събаряне на сградите то и аз искам да направя 10 деца и да си лежа цял пред телевизора аре писна ни. Да ходят да залесяват осякоха горите изпочупиха ръцете на горските.
30
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма махала там. Има незаконно настанили се в частен имот. В България според Конституция частната собственост е свещена и неприкосновена. Знае се кои Конституция и Закони не ги спират ...
29
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги пратят да работят обществено полезен труд. Разчистването струва пари. Незаконните действия трябва да се наказват. Защо няма жилища за бездомните българи?На ромите ако не им харесва, Индия ще ги приеме