Орландовци, ромската махала: Къщите сринати, ромите остават

Няма да си ходим, ще вдигнем нови бараки, заканват се жителите
Обновена: 19 окт 2017 12:23 | 19 окт 2017 11:34,
105
Орландовци, ромската махала: Къщите сринати, ромите остават
Снимка: Кадър bTV

Сринати къщи, огньове и хора, които остават да живеят в руините на сринатите си домове. Такава е картината в ромската махала в столичния квартал "Орландовци“.

Вчера багери и полиция разрушиха къщите. Акцията бе предприета от общината, защото домовете на ромите са били построени върху частен терен. Жителите на махалата са били предупредени, твърдят от администрацията.

Ромите обаче не мислят да си тръгват и недоволстват, че кметът не е дошъл да говори с тях.

Още по темата

Хората са изкарали нощта под открито небе, край огньове до разрушените си къщи.

Над руините дори вече се извисява и нова барака. Собственикът й е категоричен, че ако я съборят, пак ще я вдигне.

"Кметът иска мъжете да останат тук да се мъчат, за жените и децата имало място. Мъжете не са ли хора, кметът не е ли мъж?!", възмути се жителка на махалата пред bTV.

Други разказаха, че са им били предложени места, които не стават за живеене даже на фона на предишните им домове: "В "Красна поляна" има едно общежитие, то не става за живеене – хлебарки, дървеници, мирише", каза един от обитателите

Децата са спрени от училище, защото били в шок.

"Нямаме ни ток, ни вода. Преди години си плащахме, но махнаха електромерите“, обясни друг от жителите на махалата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не ходят да работят и като всички да плащат за квартира под наем? И един ден като съберат достатъчно ОТ РАБОТА да си купят къща?Ама не, те искали "да им осигурят жилище" - кметът трябвало. Иначе пак щяли да си построят незаконни. А защо не си построите законни бе? Много ли струва земята по селата? Ама не, а лигаBите журналисти ходят и ги питат състрадателно "под дъските ли спахте? А децата болни ли са и нали няма къде да отидат?", вместо да задават правилните въпроси.
7
40
 
9
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Разрушени къщи точно преди зимата. Съвсем ще озвереят.
6
4
 
45
 
! Отговори
Teo преди 6 години
Абе ... то малко на Израел-Палестина прилича работата, с тази разлика, че нашите поне има къде да ги настанят и те пак мрънкат. А нещо така разрешителни за строеж? Данък сгради? Ток? Вода? Или това да го плаща белия човек - то тяхното племе предпочита да не работи, да мързелува и да го кара на социал(не всички!!!). Мъжете им вместо да "стоят тук", да вземат да се хванат на някоя работа, билото и тежка и като вземат заплата да не я изпиват за един ден а да мислят за семейството и да се образоват.
5
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не се спре веднъж завинаги с това събаряне на готовите построени жилища и да се спрат социалните помощи на тези хора? Каква е ползата да събориш, ако продължава да смуче държавата с парии и незаконни строежи? Премахнете помощите и ги оставете да си строят бараките, това е сигурно единственият труд, който полагат!
4
4
 
30
 
! Отговори
E, преди 6 години
това вече сме го слушали. От разни НПО-та нищо ново ли не могат да измислят?
3
4
 
40
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат: "Преди години си плащахме, но махнаха електромерите, обясни друг от жителите на махалата."Пхахаха...заавлиите....махнали са им електромерите, и сега им пречат да си плащат!Ка ту на прекарал прекарал ноща под открито небе - на огъня от шперплата на масивните им постройки....ааааааахахаха
2
3
 
26
 
! Отговори
Ромски преди 6 години
свят. Европейска България.
1
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ни интересуват дигнат ли нови бараки да ги съборят и затвор за всеки вдигал бараки. И аз искам някъде едно теренче е тъй и да си построя нещо, ако е и до морето oще по-добре много ли искам ?