Блокада на Симеоновско шосе. Жители на "Витоша" излязоха на протест

Недоволството им е заради строежа на 17-етажна сграда
Обновена: 21 окт 2017 15:58 | 21 окт 2017 15:55, Петя Славова
21
Блокада на Симеоновско шосе. Жители на "Витоша" излязоха на протест
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жителите на столичния район "Витоша" излязоха на протест. Хората спират с жива верига преминаващите превозни средства по бул. "Симеоновско шосе".

Събралите се стотици недоволни с действията си отстояват исканията си, насочени към Столичната община, като негодуванията им започват от старта на строежа на 17-етажна сграда, по която се работи от няколко месеца насам.
Хората в квартала не желаят тя да бъде построена.

Освен прекратяване на строителните дейности, жителите на "Витоша" имат искания, свързани и с подобряване инфраструктурата и живота в квартала.

Още по темата
Един от организаторите на протеста Петя Алексиева застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, като заяви:

"Искаме да покажем че сме активни млади хора, с малки деца, които желаем да пораснат в здрава среда. Никакви подобрения в квартала не се случват от 8 години насам. Имаме една детска градина, която обслужва нуждите на 15 хил. жители и една детска площадка, която не прилича на такава", разказа Алексиева.

За да подкрепи хората, на протеста присъства и омбудсманът Мая Манолова. Тя бе категорична, че жителите са напълно прави да бъдат недоволни.

"Няма тротоари, а виждам частна улица, която е затворена, въпреки че обикаля целия квартал. Освен това ще се построи сграда, за която моите експерти установиха, че има много нарушения в устройствената процедура", обясни Манолова.

По думите й вместо първоначалните 9, ще се изграждат 17 етажа. Също така строителството тече усилено още преди да е изтекъл срокът за обжалване на разрешението за строеж.

"Явно ще се построи всичко, което някой е решил и на по-късен етап ще се правят промени", смята омбудсманът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднъж влязойх в този квартал и така се забутах из уличките, че накрая излязох от него бесен и с *** газ!!! Това място трябва да се изрине с бомби и презастрои наново!!!