Две деца в болница след дербито "Левски" ЦСКА

Надишали са се с дим от бомбичките и факлите
22 окт 2017 07:56, Петя Славова
7
Две деца в болница след дербито "Левски" ЦСКА
Снимка: БТА

Два неприятни инцидента са съпътствали дербито между "Левски" и ЦСКА. Преди началото на мача е получен сигнал за масов бой в Южния парк, в който са участвали между 50 и 60 привърженика на двата отбора.

По време на самия мач са пострадали две момиченца, които са били в секторите Б и Г. И двете са се надишали с дим от бомбичките и факлите и са вкарани в болница. Едното от тях е само на 9 годинки.

Още по темата

"Задържали сме превантивно 39 лица за опит за внасяне на бомбички, наркотици и т.н. Колкото повече хора са на трибуните, толкова по-добре за нас. Има две пострадали момичета от агитките на ЦСКА и "Левски". Едното е на 9 години, надишали са се с дим от бомбичките. И двете са в болница", заяви комисар Тони Златанов от СДВР след мача.

"Работим с клубовете и фенклубовете, за да не се случват проблеми. Затова и успяхме да спрем 39 лица, които са имали неприемливо поведение. Шествията са нерегламентирани, не са заявени в общината. Но ние сме принудени да запазим живота на всички по улиците, защото хвърлят много бомбички.

Имаше сигнал два часа преди мача, че се бият две групи фенове и бяха наистина големи боеве. Пуснали сме феновете да се прибират, поетапно се случва това, за да няма повече ексцесии. Група от 50-60 човека се биеха в Южния парк, а с пристигането ни се разбягаха бързо", добави още комисар Тони Златанов от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: болницаЦСКАлевскидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Публика и публика преди 6 години
То затова има два вида публика - едните отиват да озвереят и да се бият, другите отиват да се наслаждават на зрелището. Първите, ходят на футболни мачове, вторите се ориентират към тенис на корт. Лошото е, че първите са много агресивни и се опитват да си наложат простотията и сред други спортове, не само в футбола и това е от доста години.
6
0
 
19
 
! Отговори
Revolution_ преди 6 години
Ол,игофрени не отиват да изгледат мача като нормални хора, ами все ще направят някоя простотия, отнася се и за двете агитки......
5
1
 
16
 
! Отговори
брЕх преди 6 години
Колко *** трябва да си,за заведеш дете на 9 години в сектор Г или сектор Б.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ВСИЧКИ ФУТБОЛНИ ГАМЕНИ ТРЯБВА ЗАТВОР НАЙ-МАЛКО ТРИ МЕСЕЦА.САМО ТАКА КВАДРАТНИТЕ ИМ ГЛАВИ МОГАТ ПОНЕ МАЛКО ДА СЕ ЗАОБЛЯТ.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормалните хора искат да се наслаждават на футбола при нормални условия, затова отиват и с децата си.За съжаление из.метът на софия проявява голямата си просто`тия по стадионите.
2
1
 
11
 
! Отговори
@65 преди 6 години
Е те са били в парка, споменаването на сектора изглежда по-скоро заради клубната принадлежност. Иначе в интерес на истината бях впечатлен колко родители с деца видях да отиват към стадиона.Не можем още да говорим за нормално посещение на футболен мач, което да е празний за всички независимо от клуба като като в бяла държава, но пък като за нашия географски регион и това не е малко
1
1
 
12
 
! Отговори
65 преди 6 години
Тези деца е трябвало да са на сектор А, ако го има .Родителите им са меко казано луди.