Парно вече в над 180 сгради в София - болници, забавачки...

"Топлофикация" обяви готовност да започне отоплителния сезон
22
Парно вече в над 180 сгради в София - болници, забавачки...
Снимка: архив, БулФото

Топлоподаването вече е включено в 184 сгради в София - от тях 66 детски градини, 7 болници, 27 етажна собственост, останалите са офис сгради и посолства, съобщиха от дружеството.

"Топлофикация София" има готовност да започне новия отоплителен сезон.

Според изискванията на нормативната уредба топлофикационното дружество има задължение да доставя на клиентите топлинна енергия в периода от 1 октомври до 30 април, когато бъдат изпълнени двете изисквания - три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12 градуса и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване.

От "Топлофикация София" уверяват, че дружеството следи ежедневно прогнозата за времето и когато бъдат изпълнени изискванията, ще започне общото включване на отоплението в столицата.

Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат отопление по-рано, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон.

Дружеството също така дава възможност при изразено желание от страна на клиентите в сграда - етажна собственост отоплението да бъде пуснато преди официалния старт на отоплителния сезон. За целта е необходимо да се представи в център за обслужване на клиенти заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване на парното.

От "Топлофикация София" напомнят, че клиентите на дружеството трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации.

Освен това потребителите трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят уредите си за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
toplo преди 11 месеца
Така и така ще ни краднат и надпишат сметките, поне да пускат топлото да не мръзнем:)) Дали 5 дни по-рано или по-късно, сметката все ще е брадва, а ние така и така тези пари ще ги дадем за отополение, само че за ток.
16
2
 
0
 
! Отговори
... преди 11 месеца
Много сте зиморничави бе! Аз съм на последния етаж в панеляк без каквато и да е изолация и сме си по тениска шорти и джапанки на босо още. Как се „простудявате” не мога да разбера?!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гледам 10-дневната прогноза за София, всяко едно от денонощията е със средна температура под 12 градуса.
Значи, чакаме да видим кога "Топлофикация" ще реши, че прогнозата вещае трайно застудяване.
Писалите по-долу са прави - като че ли нарочно чакат да направим големи сметки за електричество, във всяко семейство поне един да се простуди и да се дават пари за лекарства!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всяка година се чака и се топлим с печки началото и края на зимата, защото топлофикация има *** условия за пускане на парното или може би има договор с чез да им осигурят два месеца по - голямо потребление на ток...какво пречи през деня ако е топло да намалява топлоподаването а вечер в студа да е топло в апартаментите?
13
0
 
7
 
! Отговори
Бабушка преди 11 месеца
Как и на какво основание топлофикация е пуснала парното на посолствата,а за граждаите не,защо реши топлофикация че през деня децата в яслите и градините трябва да имат отопление,а вечер ,като се приберат по домовете си да са без парно?
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
питам колко градуса са 12 за топлофикация. От 1 месец мръзнеме и даваме пари за ток и лекарства, някаква още по-голяма гавра ли е това???
11
0
 
2
 
! Отговори
от запада преди 11 месеца
купи си билет и се поразходи след Калотина,
до Ламанша няма да видиш топлофикация.
Мислиш ли , че хората мръзнат.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДО 9 МИ ТО И В СОЦА Е ДОБРЕ, и ТКЗС Е е добре, и АКО НЕ СЕ КРАДЕ. НО най си краде топлофикация. Тука в института радиаторите са без уреди плаща се от БЮДЖЕТА.
Кабинетите стават и за ресторанти и спални.
9
5
 
15
 
! Отговори
Ники преди 11 месеца
Топлофикация е най-доброто, ако в сградата не се краде и няма много отказали се.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всеки път едни и същи глупости слушаме, че имали готовност, но ... когато - тогава.
Ако среднодневните са под 12 градуса, то трайното застудяване не е такова, че да го пуснат.
Чакат прогноза за ледников период ли? Отиваме към зима, ще застудява.
7
1
 
11
 
! Отговори
:):) преди 11 месеца
мн е важно да се каже забавачници.Трябваше и вместо болници лазарети и вместо училища даскала или школа.
6
2
 
9
 
! Отговори
.... преди 11 месеца
Топлофикация предупреждава, че изтича времето да си сменим комплекта радиатори с тези без топломери, и да си отворим крановете на подовото, за да се обезвъздуши добре.
5
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браво на Топлофикация. Много са гъвкави и винаги готови да пуснат парното.
Няма по приятна топлина от тая на парното.
А е и най евтиния вариант ма отопление. Ползвал съм ги всичките.
4
11
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 11 месеца
Да ми беше дошъл на гости в Перник. Имаме парно от края на септември, знаеш ли колко беше забавно събота и неделя на отворени прозорци.
3
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато ми трябваше отпление - в края на септември нямаше услуга. Купих си конвекторен радиатор. Сега ако искат и хич да не пускат парното. "Ич ми не е". Ако щат чак декември да го пускат - те губят. Мен си ми е топло у дома. Дебелоглавието на Топлофикация си е за тяхна сметка.
2
2
 
2
 
! Отговори
София преди 11 месеца
Няма резервни помпи за топла вода какво ще правим без топла вода.Кв. Захарна фабрика.
1
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От 17 години не ползвам услугите на мародерите. Нито на токажиите нито на порнажиите. Инвестирах в автономно захранване което вече се изплати многократно. Лятото ми е хладно зимата топло. Но много от народа нямат финансовата възможност да си позволят този лукс. А тези които имат инвестират в айфони мобифони и подобни заврънтулки. Никога не съм си представял че някога мога да стана напълно независим от мародерите но ето че вече съм независим. Когато искам ми е топло когато искам ми е хладно.