Роми готови: Като ни оставят без коне, сами ще се впрегнем!

Ще правят големи колички, задръстване, само да припечелят някой лев
Обновена: 24 окт 2017 16:01 | 24 окт 2017 15:48, Камелия Цветанова
124
Роми готови: Като ни оставят без коне, сами ще се впрегнем!
Снимка: Булфото, архив

Ако идеята на Столична община да взима конете на тези, които ровят в кофите за боклук заради европредседателството ни, стане факт, това може да създаде още по-сериозни проблеми с трафика.

Алтернативните сметосъбирачи са готови да направят големи колички, в които сами да се впрегнат, но да припечелват по някой лев.

Още по темата

Един от тези хора е и Рашко Маринов, стопанин на кобилата Мая.

Самият той знае, че поне още 1000 души от столичния квартал "Христо Ботев" се прехранват като него – събират пластмаса и хартия и я връщат като вторични суровини.

Всички те са "каруцари".

"Ако ни спрат, ще правим колички, още по-големи от тези на каруците, ще правим задръстване. Бедна държава сме, трябва да има коне", закани се той пред Нова телевизия.

Според него местните власти може и да спрат каруците в центъра на София, но не и в крайните квартали.

"Не е нужно да се ходи в центъра с каруцата, зорлем се буташ у шамарите", признавай той.

Рашко обикаля кварталите "Металург","Дружба","Младост".

"Ставам в 5 ч. сутринта и обикалям, пластмасови отпадъци събирам, 20 – 30 лева изкарвам на ден, имам 4 деца, ходят на училище", разказва той и допълва, че не разчита на никаква друга работа.

"Като спрат каруците, почваме да крадем и това е, сега впрягам и изкарвам някой лев, една минимална заплата, а като няма кон...", продължава Маринов.

Готов е, ако трябва и данъци да плаща, и документи за коня да си извади, само и само да не му вземат кобилата Мая.

С нея събира "шишета, хартийка, това, онова" и изкарва пари.

Рашко обаче е категоричен, че дори да му спрат каруцата, ще се грижи за Мая.

"Свикнал съм с коне, като куче ще си я гледам", зарече се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
2
 
! Отговори
точка преди 6 години
Рашко Маринов, стопанин на кобилата Мая да ходи на село да копа и сади картофи и да ги прекарва с каруца.В градовете няма място за каруци,това е селскостопански превоз.Затваряне на пунктовете за пластмаса и хартия.
56
0
 
17
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Защо *** не играят шах???Страх ги е - да не им вземат конете !!!
55
1
 
4
 
! Отговори
555 преди 6 години
Вижте съседната статия, според нея българина е богат!
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато премиера Су. д.жук защитава педофилията, така ще е ! Като не им харесва да си ходят в Индия !
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ,каруците забраняват ! Не само конете .
52
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И АЗ ИСКАМ РИКШИ ДЪРПАНИ ОТ ЕДИН ИЛИ ДВАМА :DИ АКО МОЖЕ И ПО ЕДИН КАМШИК ЗА ДА ГИ БИЯ С НЕГО :D ДИЙЙ :D
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименОбяснявам като за неразбиращи нискочели коментатори - забранени са не конете, а селските КАРУЦИ. И това е от бай тошово време за градове с над 100 000 жители.Иначе и в София има конна полиция, а в други български градове и файтони.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"готов е ако трябва и данъци да плаща", ама иначе "не краде".Мъко, мъко.........А фъндъкова си е за бой - от тошово време бяха забранени каруците в градове с над 100 хиляди население.Да не ми се оправдават, че са бедни - половината от тези карат 30-40 годишни жигули и спят в тях, щото нямат къща. Ама като е за права - ако мине - мине.
49
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С рикши може.Даже ще ви наемаме и като таксита.Само Фандъкова да направи рикшиалеи.
48
0
 
26
 
! Отговори
кръвожаден веган преди 6 години
Има решение, което е добро и за ромовете, и за общината:По време на европредседатеството, ромовте предават конете на общината на отговорно пазене с всички полагаеми грижи. След това се впрягат в каруците, които за този период ще бъдат наричани "Етноинтегриран еко таксиметров европревоз" и се изпющяват пред НДК да возят еврочиновници. Радио, телевизия и др обясняват през час, колко политкоректно е да се ползват точно тези таксита и как това помага за интеграцията на ромовете и техните семейства.
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей човек да не бере жилязу с каруца веднага некой скача.Ами зимете си и вий каруци и вий берете. Да не мислите, че е лесно?Ето вчера ни подгони един да ни бие, вика, че сме краднали. Ама то жилязуто си беше на земята. Ама тоя вика, че имота е негов имало било ограда. Чи ний откъде да знаем, че е негов? Къде пише? И тоа като взе една пушка и ний едва се спасил от явна убийство на нас. Трудно е вече и да береш.
46
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако държавата не ни купи чисто нов каруца, чисто нов кон, чисто нов апартамент, чисто нов кола, чисто нов кабел (шото в нашата маала некой го е откраднал), чисто нов водопровод до маалата (и тръбите некой ги е откраднал).Ако дъжавата не ни осигури рана, леб, почивка два пъти в годините, зима и през юни ше се протестираме.Искаме права, пари, жилязу и почивка в чужбина (ако може до Афеловата кула).Измръзна ни да живеем в тоз положение. И ний сме човек и ний искаме като сички да одим до Гърция.
45
1
 
21
 
! Отговори
шоферо преди 6 години
Ще правите задръстване, ама ще ви изкривя и без това кривите глави.
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Роми готови: Като ни оставят без коне, сами ще се впрегнем!"По ирония на съдбата конете са животни, така че ще сте им отличен заместител.
43
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голи-големи.Защо в Европа не забраняват придвижването или язденето с коне,конете,файтоните,имат все още и конна полиция,а у нас е голям проблем придвижване с кон,не мога да ги разбера!Ние все сме наопак.
42
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ханко 47:Абсолютно прав!А може и миячка на дърти ***?!Наскоро,с една позната,която в Гърция точно това работи,пихме кафе.Още със сядането, като започнаха едни капризи,претенции,искания към сервитьорката-потънах в земята от срам?!И през цялото време не спря да хвали Гърция и плюе България,а докато беше тук,пиеше само жълта лимонада, защото нямаше пари за червена!?Така,че драги сънародници,стойте си там,във вашата чужбина,сменяйте памперси и повече не се връщайте у нас,ние можем и без вас!
41
3
 
23
 
! Отговори
Вместо да се впрягат преди 6 години
самите те или да правят големи колички, не е ли по-лесно да пратят децата си на училище, а после в техникум, вместо по цял ден да ги разкарват с каруците насам натам?След 5-6 години всяко такова дете ще има полезна професия и ще печели пари от редовна заплата, чрез цивилизована работа.Възрастните пък да се възползват от предложението, което още е в сила - всеки социално слаб може да вземе по 10 дка земеделска земя.Дали имат представа колко се печели от нея?Но се иска работа, а не да береш чуждо
40
2
 
20
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 6 години
Предлагам компромистно решение на проблема. Каруцата и кобилата ще се конфискуват и продадат, а Рашко ще помогне за разцъфването обратно на една загиваща българска индустрия - тази за производство на перилни и миещи се препарати за износ за европейския пазар. Така Рашко няма нужда вече да рови по кофите, а и останалите членове на неговото семейство може да му помагат и така и те няма да са гладни, необразовани и жадни.
39
6
 
32
 
! Отговори
В никакъв случай не преди 6 години
защитавам ромите,обаче не мога да разбера притеснението на управляващите от конските каруци?!Нека, тъкмо на място, накъдрените,напудрени и напарфюмирани европейци да видят за какво става на дума или иде на реч!?Нали точно те ни проглушиха ушите с т.н. ромска интеграция!Напротив,пред НДК има достатъчно място,където да ги съберат и покажат сите коне и каруци,може и срещу заплащане,като на избори!?Тъкмо европейците,лично ще се запознаят с електората на ГЕРБ,може дори и да се снимат с тях?!?!?!
38
0
 
5
 
! Отговори
ханко преди 6 години
До Джендо ЛондонероМиячка на чинии в най добрия случай