След ремонт: Откриха новите зали и басейн в комплекс "Академик"

Подменени са дограми, сменени са лампите, ремонтирани са съблекалните
24 окт 2017 17:30,
5

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Ремонтираните зали и плувен басейн на спортен комплекс "Академика IV км" бяха открити официално днес.

На церемонията присъстваха министъра на младежта и спорта Красен Кралев, столичния кмет Йорданка Фандъкова, изпълнителния директор на "Академика 2011 ЕАД" Борислав Тодоров и волейболната легенда Владимир Николов.

Многофункционалната основна зала е изцяло ремонтирана и с подменена подова настилка, тя може да се използва за тренировки по баскетбол, волейбол, бадминтон, и други, съобщи БТА.

В плувния басейн е направен основен ремонт, подменени саинсталациите, сложен е нов фаянс, инсталирани са обезопасителни парапети.

В спортния комплекс са ремонтирани също вертикалната планировка около сградата, баните, съблекалните и тоалетните.

След реконструкцията съоръжението вече е енергийно ефективно, като са подменени дограмата, осветителните тела с енергоефективни, извършена е топло и хидроизолация на покрива, топлоизолирани са стените, монтирани са нова фотоволтаична инсталация за топла вода и нови климатична и вентилационна системи.

"Усилията ни продължават в изграждане и възстановяване на спортната инфраструктура в страната", каза в словото си министър Кралев.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че на 16 ноември ще бъде открита и обновената столична зала "Фестивална".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щкафчетата се разпадат и са малко на брой, плочките се пързалят страховито, наклонът на отводняване на душовете е от баните навън, душовете са отвратителни ... абе честит ви ремонтиран басейн! Горките ни деца, които тренират там!
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
басейна е напълнен до откат.да внимават начинаещите.в плитката част е вече към 1,5 в дълбоката към 1,7.душовете са сменени и са отврат.всичко друго е ОК.хубаво е ,че не са вдигнали цената!
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВсъщност е 7 лв / час, но с карта излиза по-евтино. Пък и има multisport карти, които приемат, което го прави още по-добре
2
1
 
21
 
! Отговори
знаещ преди 6 години
До Анонименето реалните цени...писна ми от *** и всичко знаещи безхаберницидетето ми ходи там от 7 години и при закупуване на карта цената е 3.50 лввъзрастни-7 лвучащи-5 лвкарта 12 посещения -48 лвкарта 16 посещения-56 лв
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Басейн - 10лв/час. Тия добре ли са?