Няма мърдане: От утре пускат парното в София

Потребителите да завъртят винтилите на максимална степен
Обновена: 25 окт 2017 15:09 | 25 окт 2017 14:37, Анисия Иванова
56
Няма мърдане: От утре пускат парното в София
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пускат парното в София от утре, ако прогнозата за времето на НИМХ към БАН показва трайно застудяване в края на седмицата. Това обявиха от "Топлофикация" - София пред "Труд".

Пернишката "Топлофикация" вече пусна парното в жилищата на 70% от абонатите си.

Още по темата

По-рано пред Bulgaria ON AIR говорителят на "Топлофикация - София" Елизабет Павлова заяви, че дружеството очаква да бъдат изпълнени двете условия за включване на парното, за да получат потребителите отопление.

"Ако днес се сбъднат прогнозите, това ще бъде третият ден със средна денонощна температура по-ниска от 12 градуса. Утре ще получим информация дали се очаква захлаждане до края на седмицата. Ако това се случи, още утре ще можем да пристъпим към включване на отоплението в цяла София", потвърди тя.

Говорителят посочи, че първо парното ще бъде включено в детските градини, училищата, болниците, след това в домакинствата и накрая в бизнес и другите сгради.

Около 200 сгради в столицата вече имат парно, само 25 от тях са етажна собственост. Те са пожелали по-ранно включване.

Елизабет Павлова напомни, че ремонтите в сградите да бъдат приключени, тъй като вътрешните инсталации трябва да бъдат запълнени. Ако това не се случи, в съответната сграда отоплението няма да бъде пуснато.

"Потребителите също трябва незабавно да завъртят винтилите на максимална степен, защото, когато отоплението се включи, по този начин техните радиатори ще бъдат обезвъдушени, системата също и така ще се гарантира нормално потребление в апартаментите", заключи Павлова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникПак си се опитвало да мислиш...............
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи това НЯМА МЪРДАНЕ в заглавието ?Стига сте манипулирали хората в търсене на биткоини от трафик.Все пак е зима и е нормално да се пусне парното. Още повече че от 3 дни си е направо студено. Или радиаторите да ги ползвам за украса на апартамента, казвате.
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То сме замръзнали вече, няма как и къде да мърдаме.Вместо да мислят и премислят, да вземат да го пуснат вече.
9
3
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
В детските училища и болниците е пуснато още от 15 октомври, ама ти май си пиешеш ей така, за спорт.
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам каква е тая българска мания да се скача непрекъснато срещу ЧЕЗ и ТОПЛОФИКАЦИЯ.Все едно, че някой ви е длъжен да ви доставя енергия без пари.Който има пари ще си плаща, който няма ще гледа и ще псува.Комунизмът свърши отдавна, когато си отваряхте прозорците като ви стане много топло.Той затова и фалира. Защото никой не водеше сметка какво се произвежда, колко струва и как се харчи.
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахаха селяците сега проплакаха хахахахаКат немаш пари кво го дириш в София, а?
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се сбъднат прогнозите .. утре ще получим информация ... ако това се случи ... могат да пристъпят ...Алоууу, поне в детските, училищата и болниците трябваше да сте ги пуснали, а не тепърва да ми пристъпвате към умуване за пускане на парното.Не било ми Топлофикация да ни плаща за пуснато парно, а не ние на тях?!
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гражданите се отопляваме на парно, ама селяните които се довлякоха в София, нали не са виждали и постоянно ***.Ами топло без пари няма. Нали за да се произведе тази топлоенергия са дадени пари, за газ, за консумативи, за пренос, за заплати на работниците.Или си мислите, че парното го пуска Бойко Борисов с копчето на дистанционното от Банкя.
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм си доволен от Топлофикация. Калкулирал съм си всичките видове отопление и това на парно ми излиза най-евтино. А и най-екологично все пак.За миналата година ми върнаха 235 лв в края на отоплителния сезон.И цяла зима ми беше топло в целия апартамент.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, досега плачехте, че Топлофикация не пускала парнато,сега пак обърнахте палачинката - нямало мърдане.Е какво мърдане да има, след като от три дни мръзнем като кучета.Сега ако не пуснат парното, кога да го пуснат - юли ли.
2
9
 
4
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Това лято на нас ни върнаха 200? за "надплатени сметки"В България - няма мърдане!ТЕЦа ще си търси сметките и от внуците ви!Харесва ми заглавието - няма мърдане!
1
3
 
13
 
! Отговори
Pen преди 6 години
Голямо заглавие - "Няма мърдане" !! Ами който иска да стои на студено.