"Малинова долина" чака 2 г. светофар, общината все обещава

Да завиеш е приключение, катастрофите са доста чести
26 окт 2017 09:38,
16

Столичани от квартал "Малинова долина" чакат 2 години за светофар на кръстовището между бул."Симеоновско шосе" и ул. "Георги Русев".

По думите на жителите кметът на София Йорданка Фандъкова и колегата й на район "Студентски" Димитър Дилчев през 2015 г. са дали обещание в срок от 1 година да бъде поставена светофарна уредба на кръстовището.

Обещанието обаче не е изпълнено и от това системно страдат хора, разказва Bulgaria ON AIR.

"Аз живея в "Малинова долина" от 2 години. Тогава бяха събрани подписи за направата на светофар на това кръстовище. Тази е единствената улица, от която се излиза от квартала. Направата на ляв завой особено е голямо приключение", обясни Калин Лиловски, жител на квартала.

Той информира, че вчера на пешеходната пътека на кръстовището човек е бил блъснат от автомобил, като, според него, причината да се стигне дотук е, че шофьорите, идващи от бул. "Симеоновско шосе", на кръстовището се движат "като на рали".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там не само, че не трябва да се слага светофар, а даже напротив - улицата трябва да се прегради и да не излиза на Симеоновско шосе. Разумното решение е този квартал да има един вход/изход със светофар към Симеоновско шосе, а останалите да ги затворят (те са май 4 на брой). Светофар трябва на кръстовището Симеоновско шосе с Йордан Радичков и продължението й в Малинова долина. Не може всяка уличка да излиза на главно шосе като Симеоновско и заради това да има светофари през 20 метра.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гето за пришелци.
12
1
 
0
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
До Анонименкакво искаш от женицата, аз рекох ,че цици се виждат ...:-)))
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах преди 3 години апартамент в него район, и питам "гаражи има ли?", строителя ме поглежда многозначително - "тука в полето място бол, за какво да правим гаражи".
10
3
 
9
 
! Отговори
Малинов преди 6 години
Долината на здрача и подобни не са нормални жилищни квартали. За такива места белите хора не само не биха се загробили с доживотен кредит, но не биха обитавали и срещу пари. Просто пустата българска народопсихология, да си е негово, да подсигури детето, храни алчните мутри и банкери пробутвайки му мухлясалите коптори по обраслите кърове. Хора, имайте малко себеуважение, иначе ще ви стрижат докрай. Мислете за како давате трудноизкараните си пари!
9
2
 
12
 
! Отговори
Men преди 6 години
Тия там като купуваха не погледнаха ли района? Няма нито една улица, нито градинка, нито парк, нито тротоар. Само сгради калища и коли. Ами да си чукат сега *** кратуни в копторите дето са си купили насред къра, то преди да си забиеш целия живот в кредит трябва и малко да се мисли.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умолявам ви, забранете на тази безсрамна говорителка да се разгърдва като лека жена. Толкова е неприлично!!
7
1
 
17
 
! Отговори
Симеоновски преди 6 години
Само там ли? Задвиващите за кв. Витоша от булевард Сим. шосе също рискуват всеки ден. Светофари навсякъде няма как да се сложат. Въпросът е защо продължава да се строи на всеки свободен кв. метър, защо не се мисли за развитие на градския транспорт? Кой нормален човек иска да живее в район приличащ на Мумбай? Каква ти Европа..много далече е от това.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то тая улица сигурно я няма в кадастаъра :) на тоя "квартал" трябва да му оправят първо вътрешната инфраструктура, да се реши кое ще улица, кое двор и тротоар, и тогава да мислят за светофар
5
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
гласуваите за герб и чакаите светофар
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да попитам във връзка с новата тъпня на КАТ която се върти по медиите колко от тези чести катастрофи се дължат на неизправни автомобили и изобщо има ли подобна статистика.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дано да не сложат И там скоро светофар, че това симеоновско почва да мяза на Малинов... светофар до светофар, съответно една колона автомобили се мести с по 50м до другото червено.
2
0
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Тея сгради получиха ли акт 16 най-накрая
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така кварталът си е екстра за обитателите му, те са все от места без улици, тротоари, камо ли светофар. За какво ревът?