"Малинова долина" чака 2 г. светофар, общината все обещава

Да завиеш е приключение, катастрофите са доста чести
26 окт 2017 09:38, Мария Захариева
16

3115 гледания   |  Още видео

Столичани от квартал "Малинова долина" чакат 2 години за светофар на кръстовището между бул."Симеоновско шосе" и ул. "Георги Русев".

По думите на жителите кметът на София Йорданка Фандъкова и колегата й на район "Студентски" Димитър Дилчев през 2015 г. са дали обещание в срок от 1 година да бъде поставена светофарна уредба на кръстовището.

Обещанието обаче не е изпълнено и от това системно страдат хора, разказва Bulgaria ON AIR.

"Аз живея в "Малинова долина" от 2 години. Тогава бяха събрани подписи за направата на светофар на това кръстовище. Тази е единствената улица, от която се излиза от квартала. Направата на ляв завой особено е голямо приключение", обясни Калин Лиловски, жител на квартала.

Той информира, че вчера на пешеходната пътека на кръстовището човек е бил блъснат от автомобил, като, според него, причината да се стигне дотук е, че шофьорите, идващи от бул. "Симеоновско шосе", на кръстовището се движат "като на рали".


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там не само, че не трябва да се слага светофар, а даже напротив - улицата трябва да се прегради и да не излиза на Симеоновско шосе. Разумното решение е този квартал да има един вход/изход със светофар към Симеоновско шосе, а останалите да ги затворят (те са май 4 на брой). Светофар трябва на кръстовището Симеоновско шосе с Йордан Радичков и продължението й в Малинова долина. Не може всяка уличка да излиза на главно шосе като Симеоновско и заради това да има светофари през 20 метра.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гето за пришелци.
12
1
 
0
 
! Отговори
kolio99 преди 1 година
До Анонимен

какво искаш от женицата, аз рекох ,че цици се виждат ...:-)))
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах преди 3 години апартамент в него район, и питам "гаражи има ли?", строителя ме поглежда многозначително - "тука в полето място бол, за какво да правим гаражи".
10
2
 
9
 
! Отговори
Малинов преди 1 година
Долината на здрача и подобни не са нормални жилищни квартали. За такива места белите хора не само не биха се загробили с доживотен кредит, но не биха обитавали и срещу пари. Просто пустата българска народопсихология, да си е негово, да подсигури детето, храни алчните мутри и банкери пробутвайки му мухлясалите коптори по обраслите кърове. Хора, имайте малко себеуважение, иначе ще ви стрижат докрай. Мислете за како давате трудноизкараните си пари!
9
1
 
12
 
! Отговори
Men преди 1 година
Тия там като купуваха не погледнаха ли района? Няма нито една улица, нито градинка, нито парк, нито тротоар. Само сгради калища и коли. Ами да си чукат сега кухите кратуни в копторите дето са си купили насред къра, то преди да си забиеш целия живот в кредит трябва и малко да се мисли.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умолявам ви, забранете на тази безсрамна говорителка да се разгърдва като лека жена. Толкова е неприлично!!
7
0
 
17
 
! Отговори
Симеоновски преди 1 година
Само там ли? Задвиващите за кв. Витоша от булевард Сим. шосе също рискуват всеки ден. Светофари навсякъде няма как да се сложат. Въпросът е защо продължава да се строи на всеки свободен кв. метър, защо не се мисли за развитие на градския транспорт? Кой нормален човек иска да живее в район приличащ на Мумбай? Каква ти Европа..много далече е от това.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то тая улица сигурно я няма в кадастаъра :)
на тоя "квартал" трябва да му оправят първо вътрешната инфраструктура, да се реши кое ще улица, кое двор и тротоар, и тогава да мислят за светофар
5
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
гласуваите за герб и чакаите светофар
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да попитам във връзка с новата тъпня на КАТ която се върти по медиите колко от тези чести катастрофи се дължат на неизправни автомобили и изобщо има ли подобна статистика.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дано да не сложат И там скоро светофар, че това симеоновско почва да мяза на Малинов... светофар до светофар, съответно една колона автомобили се *** с по 50м до другото червено.
2
0
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Тея сгради получиха ли акт 16 най-накрая
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така кварталът си е екстра за обитателите му, те са все от места без улици, тротоари, камо ли светофар. За какво ревът?