Опушен градски транспорт: Ватмане, ватмане... Защо пушиш, ватмане?

Читател сигнализира как се нарушава закона
26 окт 2017 10:07, Александър Попов
60

Снимка: читател Dnes.bg

12

Докато Столична община се хвали с новите трамваи, които ще тръгнат по релсите на столицата, шофьор на мотриса ни върна години назад, в които законите се газеха с непукизъм. Без мисъл за околните.

Наш читател ни изпрати две снимки, от които е видно, че ватманът си пуши на работното място без да се съобразява, че по този начин пътниците дишат дима от цигарата му. Последната подробност е, че по принцип е забранено.

"На снимките ясно се вижда как ватман пуши по време на работа, опушва превозното средство при положение че има закон, който явно не се спазва. Втората снимка е номера на мотрисата и точния час. Не плащаме билети от 1.60 лв., за да дишаме цигарен дим", възмутен е с право читателят ни.

Хубаво е началниците от "Градски транспорт" да се замислят, че вдигнаха цените на билетите без да предложат изцяло нов комфорт в превозните средства. А когато срещу тази цена получаваш и цигарен дим е повече от нахално. И може би ще е добре, когато сключват договори с шофьори и ватмани да има изискване да издържат по време на курсовете си без цигари. Пътниците с нищо не са им виновни...


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Негър скиор преди 1 година
Ватмана е селсски на Кмета на Град София, крадливата учителка по руски език фъндъкова и е трудоустроен на това място, също както и "възпитаните" контрольори от самата нея. А новите трамваи са като "Светлото бъдеще" обещавано ни от комунистите от 100 години. Осчетоводяват се идеи и намерения. Работа никаква. Лошото е, че и другаря Прокурор си мълчи и не пита къде са амортизациите по активите на общината. Ами Откраднати са.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По тъпо нещо не съм чел в този сайт. *** защо ни занимавате с глупости?
48
2
 
2
 
! Отговори
ППП преди 1 година
До Георги
Браво Георги! Така се прави, топиш ватманите, после да ги глобяват.
47
4
 
11
 
! Отговори
AKTIV преди 1 година
Като видите такъв наглец да пуши, запишете дата, час, номер на трамвая (3-4 цифри), номер линия и между кои 2 спирки в коя посока се е пушило. Телефона е 02-832-7111. Тази служба (бившето ХЕИ) ще ги накаже. Дайте си и име за връзка, няма проблем, мен не са ме търсили досега, а съм "топил" поне 15 пъти. Само така ще ги отучим наглеците.
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Георги Браво Гошка , явно се гордееш, в белите страни като топиш другите ти свалят от данъците, значи ти изобщо не плащаш данъци , браво юнак
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави ли ви впечатление, че оградата където се строи метро е по-плътна отколкото на друг строителен обект? Това е защото от метрото се краде най-много и да не се вижда какво точно става вътре. За стотици милиони става дума.
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до до Гощко
Пич, ако вляза в трамвая, и ти застрелям, ей така за кеф, това, че не си си платил биллета, оправдание ли е за мен ? Как ще е, ако дойде полицията, каже:
- Ооо той болет нямал ! - А към мен се обърнат с - Айде момче, айде чао, няма проблеми.

Знам, че е пресилено, но просот питам.
43
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реплика

Аз сам си обработвам и смесвам тютюна с ароматни билки и боровинки. Излиза по 20ина лева на килограм, а един иклограм ми стига за половин година.
42
4
 
5
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Общо взето логиката на българина е - "щом аз го правя (пуша) значи е нормално, не пречи на никой, и не виждам проблем". Ако ватмана обаче направи нещо, което не харесва, примерно да се пръсне с дезодорант - ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ :D С това мислене не виждам как ще станем европейска държава ...
41
8
 
8
 
! Отговори
Реплика преди 1 година
Всеки пушач изразходва средства равни на годишното отопление на четиричленно семейство.
40
4
 
7
 
! Отговори
путю преди 1 година
че и моя хирург не си мие ръцете и пуши по време на операция, ама аз бях под наркоза и не можах да снимам, карма
39
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 37

Да платих си билета. Всъщност и обикалям по трамваите, именно поради факта, че искам да си свърша работата и да не вися по задръствания с кола. Явно това е проблем и мрънкане за вас. За мен не е. Не желая да му дишам цигарения дим, при положение че си плащам за тази услуга. Ако не може да издържи, да си намери друга работа, света е голям.
38
5
 
8
 
! Отговори
трафалгар преди 1 година
явно всички ватмани пишат тука във форума ...хахаха :) ама шефовте четат!
37
9
 
10
 
! Отговори
trafalgar преди 1 година
редовно ватманите пушат...редовно зарязват трамвая на спирката и отват за цигари до павильон...в тролей 5 има една която надува до дупка радиото......***...какав контрол по транспорта кви 5 лева.селяци
36
20
 
8
 
! Отговори
до Гошко преди 1 година
Гошко, а ти плати ли си билетчето? Я поствай и него във фейсбук, че да вникнем по-надълбоко с сериозния проблем? Изобщо, нямаш ли си друга работа, че обикаляш трамваите с телефона и пишеш до столична община за тоя ватман? Я влез ти да караи един ден, да лавираш между неправилно паркирани коли и неправилно пресичащи столичани в повече, да видим колко ще издържиш. Ще ти се прииска не само цигара да запалиш, но и да излезеш и лично да раздадеш правосъдие на такива вечно мрънкащи , като теб
35
10
 
25
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Здравейте,

аз съм човека направил снимките снощи. Действието се развива от спирката на строителния техникум Христо Ботев, в посока пл. Журналист. Влезнах от средната врата и още от там се усещаше миризмата на цигари. Снощи писах и на фейсбук страницата на столичен енерготранспорт, но към момента нямам отговор. Благодаря на редакцията на днес.бг, че откликнаха и направиха публикация.
34
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо пък да не пуши човека , ,а такиви топачи като този който е направил снимката да си ходи пеш щом не му харесва
33
6
 
14
 
! Отговори
Валентин преди 1 година
Същото става и в автобус 72 като наближи Западен Парк; задължително палят цигарка.
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще му направят другарска забележка на ватмана и ще ударят по една ракия в края на деня. Друго не вярвам да се случи.
31
45
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на който не му харесва да слиза и да върви пеш. И без това тоя снимащия с претенциите най-вероятно не си дупчи билета. Аман от селяци преставящи се за столичани. Не искат да си плащат за паркиране, за трамвая, за метрото... Изобщо само им дай да мрънкат