Опушен градски транспорт: Ватмане, ватмане... Защо пушиш, ватмане?

Читател сигнализира как се нарушава закона
26 окт 2017 10:07, Александър Попов
60

Снимка: читател Dnes.bg

12

Докато Столична община се хвали с новите трамваи, които ще тръгнат по релсите на столицата, шофьор на мотриса ни върна години назад, в които законите се газеха с непукизъм. Без мисъл за околните.

Наш читател ни изпрати две снимки, от които е видно, че ватманът си пуши на работното място без да се съобразява, че по този начин пътниците дишат дима от цигарата му. Последната подробност е, че по принцип е забранено.

"На снимките ясно се вижда как ватман пуши по време на работа, опушва превозното средство при положение че има закон, който явно не се спазва. Втората снимка е номера на мотрисата и точния час. Не плащаме билети от 1.60 лв., за да дишаме цигарен дим", възмутен е с право читателят ни.

Хубаво е началниците от "Градски транспорт" да се замислят, че вдигнаха цените на билетите без да предложат изцяло нов комфорт в превозните средства. А когато срещу тази цена получаваш и цигарен дим е повече от нахално. И може би ще е добре, когато сключват договори с шофьори и ватмани да има изискване да издържат по време на курсовете си без цигари. Пътниците с нищо не са им виновни...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тези трамваи по 10 линия вратата на кабината се затваря и не виждам как се опушва салона за пътниците. Сигурно някой изтре.щял, няма със какво друго да се занимава, ами тръгнал да прави сензации като снима.
28
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лятото, в най-зловещата жега, една женица се молеше в автобус 111, в София:- Моля ви се...шофьора, отворете вратата!Много е топло, припадаме!"Шофьорът я чу и след 7-8 спирки благоволи да отвори първата врата.Тази врата е по- известна като "Климатика на Бойко"Бойко, миналата година, като вдигнаха билетите се изцепи:"Какво толкова- нали ще пътуват в нови, луксозни автобуси, с климатик..!"Е те това е климатикът ти, к...т лъжлив- първата врата на автобуса!
27
7
 
24
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Тоз,дет направил снимките ..._____________ТОЗ, ДЕТ .... от начина ти на писане, респективно говорене, съдя че не си софиянец, а някой от тия новите, домъкнали се последните години.Разбирам те - ти на село сигурно не си виждал и трамвай. Да знаеш че по релсите не тече ток и можеш спокойно да стъпваш върху тях като пресичаш.Иначе явно не знаеш каква беше София преди години, да речем в моето детство.Чиста, тиха, уютна и спокойна.И улиците се миеха всеки ден, а не веднъж на две години.
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руменчо, ама лично Фандъкова ли го направи.Наистина ли си толкова заблуден, че виждаш някакави несъществуващи качества на ръководотел в една безлична женица, селска учителка от Самоковско.Направиха го милионите евросредства, които се изсипват в София.Името на кмета е абсолютно без значение.И ти да беше кмет - пак щеше да е същото, дори може би по-добре.С толкова много стотици милиони и милиарди, наливани вече десетилетие,СОФИЯ ТРЯБВАШЕ ДА СВЕТИ ОТ ЧИСТОТА И РЕД.Но не е точно така.
25
23
 
13
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Каквото и колкото направи Фандъкова за София,всички кметове преди нея ,заедно не са!Но това не можете да го видите от пейката пред блока!Тоз,дет направил снимките,защо не е направил забележка на шофьора?По-лесно в нета да се възмущаваме,а?Фандъкова трябва да е до всеки шофьор и да го дебне дали пуши,изкъпан ли е,изрязани ли са му ноктите...?Ако беше кмет някоя куха кратуна от БСП ,гък нямаше да кажете!
24
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах, да! Щото пък като слезе от трамвая, възмутеният читател не диша мръсния софийски въздух, нали?
23
32
 
20
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Явно снимкаджията е имал тежко детство, което необратимо е увредило психиката му. Няма как иначе да се обясни силното желание да хвърля кал по хората и да полага усилия да им усложнява живота.
22
4
 
22
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
Не бе, прав си.Фандъкова не отговаря за нищо.Как така ще виним женицата.Тя само получава заплата и си трайка.
21
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Положението с градския транспорт в София е отчайващо.Но разбира се, че Фандъкова не е виновна.Защото тя не е кмет, а обикновена Послушница, сложена там да води двойното счетоводство на Общината и да се отчита редовно на Баш Суджука от Банкя.
20
2
 
18
 
! Отговори
123 преди 6 години
До 14ДА - Фандъкова (и котерията с нея, барабар с Кратуната, чиято креатура е тя) СА ПРБЛЕМЪТ в София...а и като цяло ГЕРБ - за България!
19
2
 
12
 
! Отговори
TheProducer преди 6 години
Тук някакъв смелчага (помпа мускули само на пс-то) се вълнува. Нахрани си главата, преди да храните гугутките. До Анонимен: Линиите 1, 2, 120 не са ли централни? И там се палят цигари от водачите. До Хората: Съгласен съм, че не им е лесно. Имам голям респект към хората, които полагат труд, а не просят. Има правила, които за съжаление или не трябва да се спазват. Така се дава пример и на малките, които се возят там.
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какво се оплаквате. То има трамваи за пушачи и за непушачи. Тези с не-пушачите са прецакани. И едните и другите плащат билетче по 1.60 обаче едните имат бонус цигарен дим за който иначе си плащат по 25 стотинки на цигара допълнително. Така пътуването им излиза по-евтино с 25 стотинки. Тук е мястото непушачите да поискат билет от 1.35 но пък тях може да ги компенсираме с вода от тавана (душ) или вятър от вратите (климатик). Или в краен случай кал от седалките (боя за дрехи). Пак безплатно.
17
17
 
13
 
! Отговори
маке преди 6 години
я ако бех ватман не само ке си пушим ами ке си сипем едно даже и салата ке си нарежем за току паре токо работа
16
6
 
20
 
! Отговори
ПАРИ НЕМА преди 6 години
поне да монтират по един пепелник за ватмана и да сложат резета на вратите на старите таралясници. Ама и това няма как да стане, защото за всички ватмани най-използвания им инструмент е един огромен лост, с който превключват уж автоматините стрелки на завоите. и естествено вратите им почти винаги се мандахерцат като на дядо поп кандилото.
15
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм съгласен, че целият градски транспорт е ***. В метрото е чисто, тролейбусите и трамваите по централните линии също са добре. *** е в градския транспорт, който минава по крайните квартали, защото занем какъв е контингетът, който се вози там. Но статията е за друго. Всички шофьори имат регламентирани почивки на крайните спирки, когато могат да пушат, ядат, ходят до тоалетна и т.н. През останалото време за длъжни да спазват правилата! Ако не го правят - довиждане!
14
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Точно така! Фандъкова му е запалила цигарата. Също така Фандъкова подава торбите с *** на хората да ги мятат през прозореца. Дори Фандъкова организира класове как да сте по-големи селяни.
13
7
 
10
 
! Отговори
TheProducer преди 6 години
В автобусите и тролейбусите редовно се пали цигара. Конкретно линии 1, 78 + 120. Стационарният тел. за сигнал не отговаря извън работно време. Ако случайно се свърже човек, са хиляди въпроси относно час, спирка, номер, линия и тн. Ако си пропуснал нещо, ти затварят. А би трябвало те самите да следят и да се возят, докато това не се изкорени. Кметицата не му запалила цигарата, но не го и контролира.
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ехМи да наемат непишачи тогава. И не е вярно, че не слизат защото имат почивки на обращачите.
11
3
 
14
 
! Отговори
ХАЙДЕ ФАНДЪКОВА преди 6 години
кажи къде изчезнаха парите на столичани, та не можете едни нови трамваи да купите. Само за линия 7 ли стигнаха. А 1.60 билетчето НЕЗАКОННО притова, къде одидоха парите. Нали з нови возила
10
2
 
16
 
! Отговори
8 преди 6 години
Специално за това Фастъкова не е виновна, но за малоумното вдигане на цените на градския транспорт е виновна тя и ГРОБ. Беше тотално неподходящо да вдигат цените точно когато има толкова затворени за ремонти улици. Всеки селтик скочи в голфа и сега задръстванията са брутални. А увеличението го направиха, за да си финансират предизборната кампания и да купят римските легиони по гетата. Но Калинките сте доволни.