Жители от западни квартали пропищяха срещу паленето на гуми

Обгазени от дима са във "Факултета" и Виетнамските общежития
27 окт 2017 10:52, Петя Славова
22
Жители от западни квартали пропищяха срещу паленето на гуми
Снимка: архив, Булфото

Жителите на софийските квартали “Западен парк” и “Красна поляна” поискаха по-строги мерки срещу паленето на гуми и кабели. Това стана по време на публично обсъждане на готвените от Столичната община промени в Наредбата за обществения ред. Жители се оплакаха, че кварталът им е обгазан от дима, идващ от “Факултета” и Виетнамските общежития. Те многократно са изпращали сигнали, но никой не им е обърнал внимание.

Гражданка пък поиска в градския транспорт и на обществени места да се сложат табели, които да обясняват как трябва да се държат хората. Присъстващите се обединиха около тезата, че не е проблем липсата на правила, а тяхното спазване, пише "Монитор".

Преди седмица също се проведе обществено обсъждане по темата. Тогава бяха разгледани предложения за обособяване на нови пространства и регламентиране дейността на уличните артисти и музиканти. В наредбата е заложено, че те ще могат да практикуват дейностите си с разрешителни от районния кмет. Столичанка пък поиска и санкции за лаещи кучета в апартаменти.

Един от вносителите Иван Илиев обясни, че ще разглеждат всяко едно конкретно предложение за промяна в наредбата и очакват до края на годината да са готови с изчистен текст на документа, който да бъде гласуван от Столичния общински съвет. До 3 ноември от “Московска” 33 ще приемат предложения и възражения по нормативният акт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
потърпевш преди 6 години
От квартал Западен парк съм и лично съм подавал многократно сигнали на 112 заради обгазяването от ромските гета. Проблема не се решава, защото никой от управата на столична община не иска да си цапа ръцете с тези индивиди. Лошото е че проблема става все по голям тъй като гетото расте. Докато "националистическите партии" се занимават с шума по морето и изтребителите...
17
0
 
2
 
! Отговори
ади де преди 6 години
А в маалата до летището има склад за гуми,все големи от камиони!За какво ли са им на черните ни съграждани?!
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали искате да се сравняваме по заплати с Западна Европа , хайде сега да се сравняваме по спазване на законите и санкциите. Ако това го направиш в Берлин си директно в затвора и никакъв Хелзински комитет няма да ти помогне .
15
0
 
14
 
! Отговори
Дани преди 6 години
Тези черни гадове не могат и няма да се интегрират !!! Колко години са необходими да го разберете !? Нали сте гледали "Banlieue 13" - заграждат ги и това е ! Ако не спазваш правилата извън стенита си стоиш вътре ! Защо всички трябва да страдат заради тях ?
14
1
 
7
 
! Отговори
vlady преди 6 години
До ПетърПодайте сигнал до компетентните служители протопрезвитер Кусан Хадавян и архимандрит Исахак Похосян.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Модерно предградие страда, като там и българите се отопляват на твърдо гориво, защото столична община не работи по решаване на проблемите в северо-западните квартали.Ние отдавна искаме станция за контрол на качеството на въздуха.Както и оправне на инфраструктурата
12
0
 
13
 
! Отговори
Mrmr преди 6 години
Моля да присъедините и кв. Разсадника - при нас е "стерео" пушекът идва от Баталова воденица или от Факултета. Особено вечер, на тъмно - редовно като отвориш прозореца мирише на горящи кабели. Обажданията до трето районно обикновено не водят до резултат.
11
2
 
5
 
! Отговори
Баш Бащицата преди 6 години
До 1: Има! Оправят демографския прираст! :)
10
2
 
13
 
! Отговори
БПФ преди 6 години
Полза няма от сигнали - трябва да дадем под съд Софийска община и лично хъхрешката подлoга фъндъкова !!! Тези индивиди са в огромната си част незаконно самонастанили с, следователно общината и кметицата носят отговорност за тяхното присъствие в района и безобразията им.Това обгазяване пряко заплашва здравето на хиляди хора, следователно виновните трябва да носят наказателна отговорност.
9
1
 
10
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Къде мога да подам сигнал? До офисът ни редовно се горят всякакви ***. Срещу вкъщи постоянно палят скара на дърва от едно квартално заведение? Къде мога да подам сигнал?
8
3
 
12
 
! Отговори
стефан преди 6 години
Да Ви попитам Вас българите в тези /и не само тях/: Вие драги сънародници на последните избори за кого гласувахте??? Идете при Вашите избранници на тях се сърдете!!!!!!!!!!!!!!
7
1
 
9
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Да сезират компетентния служител в София протопрезвитер Кусан Хадавян както и архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.
6
6
 
9
 
! Отговори
Виноградец преди 6 години
Е какво като било запрашено? Все пак човек трябва да има с какво да се придвижва и да се отоплява зимата, няма да стои на студено като има евтини дърва и въглища.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Blackradоне "нещо като" а з.окачествен тумо,, !
4
1
 
15
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Напишете в търсачка airtube и следете в реално време замърсяването с ФПЧ, данните са от ентусиасти в проект, а не официалните манипулирани ;)
3
37
 
3
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Нищо толкова не е станало, чак обгазяване няма. И не е виновно толковва паленето на гуми, а отоплението на дърва, но все пак е модерно да имаш камина и да си я запалиш зимно време. Все пак хората все повече могат да си позволяват този лукс през последните години и това се вижда.
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва в монента се случва в бедните Африкански страни , значе сме Афробългария
1
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И пак роми са тези, които палят гуми и кабели за да върнат жицата на вторични суровини .Има ли въобще нещо полезно, което да са свършили за обществото тези индивиди?