Контрольорът – с отоци, не бил предизвикал побоя

Според Центърът за градска мобилност агресията била повсеместна
27 окт 2017 09:33, Боряна Павлова
62
Контрольорът – с отоци, не бил предизвикал побоя
Снимка: кадър Нова тв

Пребитият вчера в София контрольор от градския транспрот е потърсил лекарска помощ за травмите си, като от нанесените му удари му се е затворило окото.

"Чух се с Георги Богданов. Нощта е минала лошо за него - с големи болки в главата, окото изцяло му се е затворило след удара. Потърсил е лекарска помощ", обясни Борислав Симов, главен инспектор в Центъра за градска мобилност.

Още по темата

Вчера беше извършено жестоко нападение над контрольор на градския транспорт в столицата посред бял ден в района на Военна академия. Три жени, пътували гратис, атакували проверяващия в четвъртък сутринта на автобусна спирка.

След побоя мъжът е с наранявания на лицето. За 2017 г. нападенията над контрольори са 22, а осъдените през годините са само трима.

"Не бих казал, че контрольорите предизвикват това поведение. Като цяло обществото е доста агресивно – не бият само контрольори, а и лекари, учители, полицаи. Това е показателно, че обществото ни е много болно", коментира пред "Нова тв" Симов.

"Хората не обичат да дупчат билети, но след като използват тази услуга, трябва да плащат за нея. След като нямат документ, защо ползват услугата", попита той.

Борислав Симов заяви, че ще настояват за засилени полицейски екипи по спирките. Според него наредбата трябва да бъде променена и контрольорите да се чувстват по-сигурни.
 


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
5
 
! Отговори
SILANCE преди 1 година
До SILANCE - продължение - нито един случай,в който т. нар. контроли да не са обидили някого,да не са унижавали явно бедни,но чисти и прилични на вид етнически българи. Особено жени,младежи или старци. След всеки избор за парламент изплуват като *** пяна съответните на "партията"- "победителка" /те просто си разменят ролите в тъпото театро/ муцуни за "контрол" по транспорта. Всъщност, това са места за поредните хрантутници,а номерът с прибирането на билетчето е,за да си прибавят и % от глоб
52
0
 
4
 
! Отговори
SILANCE преди 1 година
Преди около месец се качих в 84 в посока центъра,т. е. за 2 спирки. Купих си билетче и хшофьорът коментира,че не си заслужава за краткото разстояние. Докато се опитвах да "Уцеля" автомата,в гръб ме нападна /буквално!/ нЕк'къв длъгнест у.род в контрольорска униформа. В началото не разбрах защо,но пътници се развикаха,че сега съм се качила. У.рунгелът явно се е мъчел да ме спре да не перфорирам билета. Ако още тренирах,просто щях да размажа поредното "контрольорско" ***,толкова се вбесих. Нямам
51
0
 
11
 
! Отговори
Псувал ли ги е преди 1 година
на майка?
Има ли свидетели, които да потвърдят или отрекат това?
Нека всеки от вас се запита, съгласен ли е непознат мъж да заяви гласно, пред свидетели, че възнамерява да има полово сношение с майка му?
Длъжни ли са тези момичета да търпят словесни гаври само заради това, че са без билет?

Защо пише всичко това?
Защото пред очите ми контрольорка-простачка глоби момче и момиче студенти без билет. Освен че ще отгладуват тези пари, те изтърпяха и обиди. А ромите са с правото да се возят без билет!
50
0
 
7
 
! Отговори
Вълнаро преди 1 година
Аз смятам, че ползвайки някаква услуга, трябва да си я плащаш, тя не е задължителна. Но контролите са нагло племе и много пъти съм се застъпвал за очевидно невинни хора. Приятел контрольор ми е казвал, че имат устни "съвети" да не закачат ***, и аз му вярвам! А шофьорите? Качил някакво приятелче при него, пуснал чалга, пуши и на забележката ми ме заплаши, че ще ми счупи главата с щангата??? Жената ме чакаше на спирката и не исках да се излагам пред нея. После се оправихме. А бе ужас.
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да има гратисчии в софийския градски транспорт са виновни единствено Центъра за градска дебилност.Увеличават неоснователно цената на билета а не предприемат абсолютно нищо за ромите които до един пътуват гратис.Не желаят да нарушат тази техна "привилегия" като въведат като в други наши градове постоянна контрола(вместо контрольори) в автобусите,качване от първата врата само и подобни положителни практики.
48
5
 
1
 
! Отговори
83349 преди 1 година
До Гратис Батко 43 бица

Викам направо всички спорове - административни, съдебни, лични, човешки, политически, пътно-транспортни - да ги разрешаваме с бой по закона на джунглата! Ама после като дойде ***, по-голяма от теб, ко прайм?

Контрольорът може и да е агресирал, но защо не пише в статията "Контрольор преби 3 жени за недупчен билет" ?
47
2
 
0
 
! Отговори
толераЗД преди 1 година
Интересно ми е ако се сбъдне (явно) мечтата на софиянци - безплатен градски - дали ще е по-добре?
Бихте ли се съгласили на по-високи данъци за да покрият градския?
Или пък бихте ли спряли да се оплаквате от качеството при положение, че е за без пари?
Как ще се гордеете после, че сте вътрили системата с лев и нещо, като и без това е без пари?

Не се заяждам - за един преател питам.
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ТЕРЕЗА и Потърпевш

Еми това ако ми се случи на мен ще измета рейса с него, но после по медийте ще изляза аз лошия, както в случая момичетата.. кой знае тоя лaйнар какво се е опитал да направи, че да го набият..
45
0
 
7
 
! Отговори
Ами те сиганета не преди 1 година
До Стеф проверяват контрольрите в градския транспорт!!! Просто ги подминават!!!
44
0
 
14
 
! Отговори
Потърпевш преди 1 година
До ТЕРЕЗА

Абсолютно права си. На мен лично са ми го правили този номер. Взе ми билета и попита-този багаж ваш ли е. Отклоних си погледа където сочеше той. Естествено аз не носех багаж но погледнах. В следващият момент оня ми подаде билета и каза че е от друг автобус. Моя билет изчезна в ръката му и с нищо не можех да докажа че това не е моя билет
43
1
 
22
 
! Отговори
ТЕРЕЗА преди 1 година
НЯКОЛКО ПЪТИ ДЕТЕТО МИ-СТУДЕНТКА ,СЛЕД ДАВАНЕТО НА БИЛЕТЧЕТО ЗА ПРОВЕРКА Е ЛЪГАНА И МАНИПУЛИРАНА ОТ КОНТРОЛЬОРА,КАТО Й ВРЪЩА ДРУГ-РАЗЛИЧЕН БИЛЕТ-СМЕНЯ ГО БЪРЗО,НАСТОЯВА,ЧЕ Е НЕРЕДОВЕН ПЪТНИК И Я ГЛОБЯВА.ВСИЧКИ ОПИТИ ДА НАПРАВИМ ВЪЗРАЖЕНИЯ СЕ ОКАЗАХА НЕУСПЕШНИ.ПЛАЩАМЕ 2 ПЪТИ ГЛОБИ,РЪКОВОДСТВОТО Е ЗАПОЗНАТО С ОПИТИТЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ ДА ЛЪЖАТ И МАНИПУЛИРАТ ПЪТНИЦИТЕ,НО СИ ТРАЕ.НА ТЕЗИ ДЕЦА ВЕЧЕ ИМ Е КИПНАЛО ОТ НАГЛИТЕ ПРОВЕРЯВАЩИ-ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ.ВРЕМЕ Е ДА СЕ ГОВОРИ И ДЕЙСТВА ЗА ПОВЕДЕНИЕТО НА
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само балъците , преклонените главици и като цялото робите по душа се примириха и продължиха да дупчат билети! От "ни 2016 съм дал 80 лева общо за глоби. Спестил съм 16 x 50 = 720 лева до момента. БЕзплатен градски транспорт!
Няма да дупча неправомерно и неопрадано поскъпналия билет!
Без бунт няма как да стане работата. Ама такива като мен са малко вече. Всеки си къта и примирява.
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Премиера и депутатите Му се разхождат с джипове и коли за по 500 000 лв.
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срам за България е да държиш народа си в това скотско положение. Да се чуди дали да дупчи билет или да си купи хляб.
39
6
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 1 година
Ти от Берлин не се обаждай. Ела тук с 400 лв заплата и 200 лв пенсия и дупчи билети по 1,60.

-------------------

Услугата е по желание, не е задължителна. Аз говоря за агресията.
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти от Берлин не се обаждай. Ела тук с 400 лв заплата и 200 лв пенсия и дупчи билети по 1,60.
37
13
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 1 година
Безкрайно пpост народ. Срам за Европа.
36
6
 
21
 
! Отговори
Пчч преди 1 година
Какво го защитавате тоя ***? Най-голямата *** стават контрольори. Сигурен съм, че той им е агресирал, иначе защо ще го бият,ако ги е помолил любезно? Да не се прави на приятно разсеян.. всички знаем тия кръвопийци как ходят на групички и търсят беззащитни момичета и деца за да ги сплашват и да им вземат последните пари. Унижават и разплакват слабите, а когато трябва да налагат контрол над цигaньорите никакви ги няма.
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Симов щял на настоява за засилени полицейски екипи по спирките?
Айде сега пак дигнете с 60% цената на билетите и всички ще спрат да дупчат.
Накррая ще ни отучат и да ядеме.
34
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви сте овце повечето.. ограбват ви, вдигат безпричинно цената на билетчето, а вие продължавате да философствате и да обвинявате момичетата. Развили сте нещо подобно на Стокхолмския синдром.