Контрольорът – с отоци, не бил предизвикал побоя

Според Центърът за градска мобилност агресията била повсеместна
27 окт 2017 09:33,
62
Контрольорът – с отоци, не бил предизвикал побоя
Снимка: кадър Нова тв

Пребитият вчера в София контрольор от градския транспрот е потърсил лекарска помощ за травмите си, като от нанесените му удари му се е затворило окото.

"Чух се с Георги Богданов. Нощта е минала лошо за него - с големи болки в главата, окото изцяло му се е затворило след удара. Потърсил е лекарска помощ", обясни Борислав Симов, главен инспектор в Центъра за градска мобилност.

Още по темата

Вчера беше извършено жестоко нападение над контрольор на градския транспорт в столицата посред бял ден в района на Военна академия. Три жени, пътували гратис, атакували проверяващия в четвъртък сутринта на автобусна спирка.

След побоя мъжът е с наранявания на лицето. За 2017 г. нападенията над контрольори са 22, а осъдените през годините са само трима.

"Не бих казал, че контрольорите предизвикват това поведение. Като цяло обществото е доста агресивно – не бият само контрольори, а и лекари, учители, полицаи. Това е показателно, че обществото ни е много болно", коментира пред "Нова тв" Симов.

"Хората не обичат да дупчат билети, но след като използват тази услуга, трябва да плащат за нея. След като нямат документ, защо ползват услугата", попита той.

Борислав Симов заяви, че ще настояват за засилени полицейски екипи по спирките. Според него наредбата трябва да бъде променена и контрольорите да се чувстват по-сигурни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
12
 
! Отговори
справедлив преди 6 години
имат право да не плащат за транспорт, ток, вода, здравеопазване, обучение единствено и само ромите. Българите да плащат - нали бачкат
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно е другото око, защото това не е затворено.
27
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мен тръгнаха тва лято да ме глобяват дваме смелчака контролиращи, само че като станах, онея онемяха пред двуметровия гигант, а като си разкопчах дюкяна и с ряз си изметнах колана, викайки им "коя първа ще обслужи мущика?", онези почнаха да се молят и обясняват. Видях стаха в очите им, ужасът пред Истинския мъж, готов да ги трансформира в жени! Контолите са мишки страхливи.
26
5
 
9
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Когато се научите да гласувате за правилната партия,тогава няма да ви бият *** ! При мен ромите бяха кротки,помните нали ? А сега ,скачайте-щото кой не скача е червен !
25
4
 
18
 
! Отговори
Гратис Батко 43 бица преди 6 години
Контрольорите трябва да ядат бой, щото са агресивни, те са изпълнителите, които защитават интересите на престъпниците от ЦГМ, увеличили без причина с 60 процента цената на билета. Когато заплатата ми се вдигне с 60%, тогава ше дупча билети, дотогава имам готовност да дупча контрольорски бутове и глави!
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Транспортна полиция имаше навремето, сега има ли я? Ако я има къде е и какво прави?
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Градският транспорт трябва да е безплатен от 6.30 до 9.30 сутрин и от 17 до 19.30 вечер. Това е времето, в което пътуват работещите хора."Oт 5:30! Истински работещите хора започват тогава!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Като цяло обществото е доста агресивно не бият само контрольори, а и лекари, учители, полицаи. Това е показателно, че обществото ни е много болно", коментира пред "Нова тв" Симов."-----Ами направете заплатата като в ЕС - 1000 евро средната и ще видите как всички ще се кротнат :)
21
1
 
14
 
! Отговори
ЦГМ преди 6 години
ЦГМ не беше ли някаква черна дупка в общината където потъваха милиони държавни пари? Шефът им там ходеше на работа с Бентли и 3 охранителя
20
4
 
6
 
! Отговори
До Lightseeker преди 6 години
Като изядеш един бокс в муцyната и ти като този контрольор, ще видим дали няма да се осъзнаеш и да започнеш и ти да носиш.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Градският транспорт трябва да е безплатен от 6.30 до 9.30 сутрин и от 17 до 19.30 вечер. Това е времето, в което пътуват работещите хора.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,браво!Полицаите да кибичат по спирките и да пазят контрольорите,а поселата няма кьорав полицай!Там убиват бабите за 5 лева,а тези ще си драпат топките!
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Побойничките трябва да бъдат осъдени и кастрирани. Не са нужни на обществото, както и техните бъдещи възпитаници.
16
0
 
23
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Ако това не бяха българки а сиганета никой нямаше да разбере за тази история.
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Некой до сега виждал ли е контрольор да пише фиш на роми, защото аз не съм, ама не съм и виждал ром да си дупчи билет .
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само който не се е возил в (гр)АДСКИ транспорт в София, само той не знае, че обикновено контрольорите са тези, които са агресивните и те са тези, които предизвикват агресия.Един човек по-долу каза - като искате да няма гратисчии, да се влиза само от първа врата! Това го има на много места по света. Ще дам един пример с Истанбул (20 милионен град с огромен трафик на хора) - там има спирки, на които хората могат да застанат, минавайки през турникети, само ако са си закупили билет или имат карта.
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Контрольорите да почнат да свалят и санкционират роми без билети и карти, както го правят с българите. До тогава само бой по *** ви тик ви .
12
6
 
21
 
! Отговори
ммт преди 6 години
Да направят градския транспорт безплатен и няма да има такива задръствания. Кой нормелн човек с кола би плащал всеки месец за карта за градския или билети.. Аз съм пресметнал, че ако си ходя с колата на работа вместо с градския ми излиза с около 50 лв. повече на месец, но комфорта, който получавам е безценен. Не чакам по спирки закъсняващите рейсове, не се бутам с болни и *** индивиди, не търся свободна седалка и тн. Единственият вариант да сляза от колата е БЕЗПЛАТЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ!
11
15
 
7
 
! Отговори
До Lightseeker преди 6 години
Кой нормален НЕ носи бокс или нож?
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софийски инспекторат е роднинско партийна мафия.