18-годишен преби медицинска сестра в "Пирогов"

Снощи са извършени и други посегателства върху медици и пациенти
Обновена: 28 окт 2017 16:01 | 28 окт 2017 15:58,
100
18-годишен преби медицинска сестра в "Пирогов"
Снимка: УМБАЛСМ "Пирогов"

2 посегателства са извършени над спешни медици в УМБАЛСМ "Пирогов"-София тази нощ. Сериозно е пострадала медицинска сестра, нанесени са психически травми за лекари, санитари и пациенти, както и материални щети, съобщиха от болницата. 

Снощи и през нощта в "Пирогов" са се случили 2 инцидента, при които пациенти са проявили агресия спрямо дежурните екипи. При първия 18-годишен младеж, настанен в токсикологията на "Пирогов" заради употреба на марихуана, е нападнал и пребил дежурната медицинска сестра. В резултат в момента тя лежи в лицево-челюстното отделение към Клиниката по неврохиругия с тежка лицева травма и комоцио (мозъчно сътресение).

Пациентът е приет за лечение по-рано в петък, след като екип на Спешна помощ го докарал в "Пирогов" заради употреба на марихуана. Родителите му отказали на дежурния екип един от двата да остане с него като придружител, защото, според тях, го дразнят с присъствието си. Те казали, че той се занимава със спорт – бокс.

Същата вечер, няколко часа след приемането и лечението му в токсикологичната клиника, при него влиза дежурната сестра – той я посреща станал от леглото и започва да й нанася тежки удари. След като я пребива и я оставя да лежи в безсъзнание на земята, той се опитва да излезе от клиниката. Тъй като е заключено, той се насочва към първата срещната врата на пациентска стая. Там се лекува пациентка със сериозна нежелана лекарствена реакция. 18-годишният младеж я заставя да му оключи врата и след като тя му казва, че няма ключ, той започва да я души.

Междувременно удря и бутона за пожарно известяване, но се стряска от включената аларма. Оставя пациентката, която е нападнал, чупи стъклото на заключената врата и бяга от клиниката, облечен с тениска и боксерки. Дежурната лекарка и дежурната санитарка са със сериозна уплаха.

По-късно същата нощ, полиция докрала 3 пияни мъже в спешното на болницата, след пиянска свада в столично заведение. По време на нея един от тях е ударен и се налага да получи медицинска помощ. 

В коридора на спешното един от тях нанася удар по вратата на кабинет. За щастие, при този инцидент няма физически пострадал служител на "Пирогов". Дежурният лекар се е разминал само с уплаха. Що се отнася до пациента, чийто приятел извършва вандалския акт, той е настанен в личево-челюстното отделение към неврохирургията на "Пирогов".

Ръководството на болницата е уведомено за случая. Изпълнителният директор проф. Асен Балтов вече посети пострадалата медицинска сестра и огледа нанесените материални щети, като нареди да се предприемат допълнителни мерки за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
9
 
! Отговори
Умен гущер преди 6 години
Тази статия все едно дете в първи клас я е писало. Пълна с правописн грешки, объркване на времената в изречението, а за повествованието (Вееенца Кукумицинова сигурно и не знае какво е това) да не говорим. Срамота и отврат.
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е марихуана.Пуши съм в училище всеки ден и няма такива ефекти.Това е кокаин на кристали или с готвен синтетичен ***.
69
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако си вършеха работата съвестно на дали щеше да е така, а те са обърнали човешкия живот на търговия
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 74Да да, на запад е така! След линейките се движат задължително отбор разсилни/хамали с важета, макари, кранове и носилки! :)))))
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pone e taka iz civilizovanite durzavi
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 66 и 67-------------------------------------------Ами не им плащат да мъкнат ВАШИТЕ близки по етажите,я! Ще си намерите носачи,това са вашите близки! Лекарят и шофьорът не са хамали при това безплатни!
65
1
 
5
 
! Отговори
Алов666 преди 6 години
Бойко да пратят на смяна 1 -2 дена
64
1
 
11
 
! Отговори
65 преди 6 години
Грешка на лекарите! Не са ли учили тоя урок,че тия са агресивни.Да са го вързали.Родителите явно са вдигнали ръце от него.Жалко за момчето_млад ***.Жал ми е и за сестрата,дано се оправи по_бързо.
63
3
 
18
 
! Отговори
Мъка преди 6 години
И това за 400 лв.
62
2
 
11
 
! Отговори
ogin преди 6 години
Аз затова си нося чезето със мене
61
3
 
28
 
! Отговори
нашия преди 6 години
Охрана в болничните заведения и да могат да ги бият такива *** до откат, а лекарите с паник бутон.
60
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Румен Радев 58Идем Румене, идем на талази!:))))))Метли ще яхнем и ще си дойдем!
59
2
 
3
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
NE MI PLASTAT za HAMALIN...i pushi nervno do lineikata.NE znam kak sa slezli dvete ot 3 etaz...,a dolu BOKLUKA ehidno kum tustata...TAZ RABOTA ne e kat ONAZ....AKo biah stignal da cuia tova....,STIAHTE DA PISHETE i za MEN v novinite....P.s baba pocina sled 2 dni...
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
V dadenia slucai podkrepiam poturpevshite...,no neka da vi kaza i za MOI slucai.Zena na 82 polucava mikroinfarkt. V momenta do neia e samo dusteria i....na 63.Lineikata idva sled cas.Az i zana mi ekstreno se opitvame da se doberem ot drugia krai na Sofia,no e v pikov cas...V lineikata -2 muzagi,doktor i shofior.Baba be okolo 80 kila,a maikata na zanata POD 50. TULUPA v prestilka i kazva da svali poturpevshata...AKO NE sa dolu do 5 min,lineikata trugva.Kogato tia go moli da pomogne-NE mi plasta
57
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че колко му е! Голямата работа някаква ми ти мед сестра! Утре сам ще си прави клизмата и мие *** след операция! Българинът е всемогъщ - от космоса и галактиката!
56
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ловя бас, че съдията ще се влюби в подсъдимия и ще го пусне или най-много ще му даде условна, а журналистите ще вземат интервю от близките му, които ще обяснят какво добро момче е той. България е страна в която управляват ***, а населението е овца която е съгласна и със собствената си смърт. Да сте чули за пребит или убит съдия? Толкова по темата, какво смятат българите когато пребиват или убиват близките им.
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярно тази е от БСП и младия ГЕРБчо я е натупал да защити името на бати Бойку Сужука. Слава на Герб . хаштаг #Даживее байСужук
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубава българска работа
53
0
 
35
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Мат`ряла в тази държава има нужда от спешно шоково лечение, което се нарича - Диктатура (до дупка)!!!!!!!!Има етноси и народи, които деградират при демократични условия и ние сме едни от тях!!!!!
52
2
 
18
 
! Отговори
елементарно Уотсън преди 6 години
Водещата идея на съдебната система е да обгрижва и отглежда бандитчета и да се грижи те да имзт възможност д асе занимават с престъпна дейност. Това е поради елементарната причина, че престъпниците са "работодатели" на съдебната с. Именно от тях с.с. получава хонорари, такси, подкупи, разноски. Именно поради бандитите и бандитизма съдебната система влиза във фокуса на медии и общество, ако бандитите са затворени или ги няма, постепенно с.с. ще загуби внимание, влияние и работа.