18-годишен преби медицинска сестра в "Пирогов"

Снощи са извършени и други посегателства върху медици и пациенти
Обновена: 28 окт 2017 16:01 | 28 окт 2017 15:58,
100
18-годишен преби медицинска сестра в "Пирогов"
Снимка: УМБАЛСМ "Пирогов"

2 посегателства са извършени над спешни медици в УМБАЛСМ "Пирогов"-София тази нощ. Сериозно е пострадала медицинска сестра, нанесени са психически травми за лекари, санитари и пациенти, както и материални щети, съобщиха от болницата. 

Снощи и през нощта в "Пирогов" са се случили 2 инцидента, при които пациенти са проявили агресия спрямо дежурните екипи. При първия 18-годишен младеж, настанен в токсикологията на "Пирогов" заради употреба на марихуана, е нападнал и пребил дежурната медицинска сестра. В резултат в момента тя лежи в лицево-челюстното отделение към Клиниката по неврохиругия с тежка лицева травма и комоцио (мозъчно сътресение).

Пациентът е приет за лечение по-рано в петък, след като екип на Спешна помощ го докарал в "Пирогов" заради употреба на марихуана. Родителите му отказали на дежурния екип един от двата да остане с него като придружител, защото, според тях, го дразнят с присъствието си. Те казали, че той се занимава със спорт – бокс.

Същата вечер, няколко часа след приемането и лечението му в токсикологичната клиника, при него влиза дежурната сестра – той я посреща станал от леглото и започва да й нанася тежки удари. След като я пребива и я оставя да лежи в безсъзнание на земята, той се опитва да излезе от клиниката. Тъй като е заключено, той се насочва към първата срещната врата на пациентска стая. Там се лекува пациентка със сериозна нежелана лекарствена реакция. 18-годишният младеж я заставя да му оключи врата и след като тя му казва, че няма ключ, той започва да я души.

Междувременно удря и бутона за пожарно известяване, но се стряска от включената аларма. Оставя пациентката, която е нападнал, чупи стъклото на заключената врата и бяга от клиниката, облечен с тениска и боксерки. Дежурната лекарка и дежурната санитарка са със сериозна уплаха.

По-късно същата нощ, полиция докрала 3 пияни мъже в спешното на болницата, след пиянска свада в столично заведение. По време на нея един от тях е ударен и се налага да получи медицинска помощ. 

В коридора на спешното един от тях нанася удар по вратата на кабинет. За щастие, при този инцидент няма физически пострадал служител на "Пирогов". Дежурният лекар се е разминал само с уплаха. Що се отнася до пациента, чийто приятел извършва вандалския акт, той е настанен в личево-челюстното отделение към неврохирургията на "Пирогов".

Ръководството на болницата е уведомено за случая. Изпълнителният директор проф. Асен Балтов вече посети пострадалата медицинска сестра и огледа нанесените материални щети, като нареди да се предприемат допълнителни мерки за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
38
 
! Отговори
Да преди 6 години
Туй племе е обречено в злобата и простотията си!!!
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОИСКАЛ И ДА ГО БОДНЕ С МАЛКО МОРФИН ДА СЕ ИЗКЕФИ НО ТЯ МУ ОТКАЗАЛА :D
9
1
 
33
 
! Отговори
Край преди 6 години
Е ми пищете му протокол - нали това можете. То ако с писане ставаше - Аспарух тая държава с писане ли я е правил.
8
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОКАЗАНО Е , ЧЕ МАРИХУАНАТА ВОДИ ДО ЗАТЪПЯВАНЕ А ТОЗИ И ПРЕДИ НЕЯ СИ ЕИ БИЛ *** И АГРЕСИВЕН!!!СИГУРНО Е ИСКАЛ ДА СИ ХОДИ А ОНАЯ МУ Е ОТКАЗАЛА И ГО Е ИЗЯЛА БОЯ :D--------------КАТО ИСКАТ ДА СИ ХОДЯТ НЯМАТЕ РАБОТА ДА ГИ ЗАДЪРЖАТЕ!!! ДА СЕ МАХАТ :D
7
0
 
5
 
! Отговори
ОТ 7 преди 6 години
Предишното не до 6 а до 1
6
0
 
44
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
Този е друсал с друго,просто родителите му са измислили тревата.Тоя минимум е на чай или ***-изключително опасни и смъртоносни химикали.При предозиране което става много лесно заради грешки във формулата и условията в които се прави(фабрики за отрова за мишки в Китай или в каравани на село в Бг.).
5
0
 
27
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Когато някой действително е Т.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено.Аз съм за такива мозъци като теб не са нужни на земята и когато рано или късно ще ти дотрябва лекар ,да си те оставят да умреш в кански мъки ,бавно и мъчително.Аз съм за!!!Кому са нужни безмозъчни същества ? Ако си се родил г.л.у.пав,всяко лечение е невъзможно
4
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е бил надрусан до безобразие. Каква марихуана ви гони не знам.
3
4
 
81
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Агресията към лицата които се опитват да окажат помощ трябва да се наказва със затвор ! Крайно време е !
2
2
 
57
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Отказ да се лекуват недоброволни клиенти щеоправи нещата . А същото пияни е надрусани без придружител . Родителите отказали да си сърбат попарата ...и таз добра !
1
3
 
68
 
! Отговори
Рашо преди 6 години
Имаше статия " Защо българите не искат да се завърнат в родината". Ами това е една от причините.