Whiskey Fest Sofia – разкрива тайните от света на уискито

Фестът се провежда от 27 до 29 октомври в Sofia Event Center
8

Снимка: Булфото

Ралица Скорчева-Славова и посланиците на Великобритания Ема Хопкинс и Ирландия Майкъл Форбс, както и шарже д’афер на САЩ в България Мартина Стронг откриха Whiskey Fest Sofia – най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа.

Фестът се провежда от 27 до 29 октомври в Sofia Event Center, а гостите ще избират сред над 400 уискита от цял свят. Ценители и любители се запознават с палитра от невероятни марки – освен познатите ни ирландски, шотландски и американски, ще има японски, уелски, тайвански и индийски. Гостите на феста могат да опитат рубинени и кехлибарени уискита, сладки и опушени, изключително рядко срещани напитки, както и специално направени колекционерски питиета.

И тази година майсторските класове включват лекции от експерти, които в рамките на три дни ще представят историите на дестилериите, процесите по подбор на суровините, методите на дестилация, селекцията на бъчви, спецификите на отлежаване и още тайни от света на уискито.

За втора поредна Уиски Фест София дава достъп и до отделна фестивална зала с над 60 разновидности коняк и ром. Ром и коняк експерти ще разказват истории от дестилериите и ще ви запознаят с процесите на производство на тези две категории.

На фестивала един късметлия, участник в томболата, ще спечели 60 бутилки от уникалната уиски колекция, предоставена от организаторите. Късметлията ще бъде определен от всички присъстващи, а томболата ще се тегли в последните часове на феста, пише "Булфото".


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Как преди 1 година
Как изобщо на някой му хрумна елегантния коняк, да е прибавка към простоватото уиски!
5
5
 
1
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Само като прочетох че я разреждаш с вода и разбрах що за ракиджия си.
30кг плод 20кгзахар....пий народе
Уискито най върви с шоколад.Прибереш се от работа 70-100гр с плочка шоколад.Релакс.
4
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 година
Аз си пийвам традиционна българска гроздова ракия произведена от тъста ми.

Много съм доволен !
3
11
 
1
 
! Отговори
непияча преди 1 година
До пияча
Уискито е чисто рафинирани питие-няма да ти затрие черния дроб.С твойта миризливка няма да изкараш дълго,особено в България(не обиждам-имам в предвид медицината).
2
1
 
7
 
! Отговори
дали преди 1 година
Не съм специалист, но няма как да има 60 разновидности "коняк", след като "коняк" се нарича май само произведения алкохол от такъв тип в областта КОНЯК - Франция, или бъркам? Другото извън този регион е БРЕНДИ.
1
8
 
11
 
! Отговори
пияча преди 1 година
Само, който НЕ рабира на уиски се спира!
Това е най-умрялото питие. С какво мезе се пие? С никакво!
Ядките казват, че не били подходящи, защото притъпявали вкусовите рецептори. Пиело се чисто. Даже и лед не било правилно да се слага, защото се променял вкуса. Мани, мани питие за сноби!
От домашната ракия по-хубаво няма. Сам си е варя. Двойно препечена грозданка. Разреждам е с вода и е оставям на 45 гр. След 4-5 г. градуса пада с 2 гр. и е готова за пиене олегнала и пивка.
Имам и 30 г. елексир.