Признание от "Пирогов": Има пропуски в охраната, да се върне полицията!

Калоян активирал датчика за пожар, охранителите се втурнали към асансьора
30 окт 2017 10:00, Мария Захариева
77
Признание от "Пирогов": Има пропуски в охраната, да се върне полицията!
Снимка: Facebook

Има пропуски в действията на охраната на болницата. Това заяви директорът на "Пирогов", проф. Асен Балтов, по повод бягството на 18-годишния Калоян, който избяга от лечебното заведение, след като преби медицинска сестра и души пациент.

Младежът беше открит мъртъв часове по-късно. След като младежът задействал датчика за противопожарно известяване, всички охранители се втурнали към асансьора и го блокирали вместо да блокират всички изходи от болницата и да го заловят.

Проф. Балтов е разговарял с вътрешния министър Валентин Радев и е поискал да бъдат възстановени полицейските постове в лечебното заведение.

В поликлиниката на болницата ще бъде поставено видеонаблюдение в коридорите и кабинетите, обяви директорът.

Агресивният младеж беше успял да избяга от лечебното заведение и се издирваше от полицията.

Вчера обаче издирването беше прекратено, защото полицията откри тялото на младежа – предполага са, че се е хвърлил отвисоко под въздействието на приетите амфетамини.

Още по темата
Според Иво Милев, баща на самоубилия се Калоян, някой е помогнал на сина му да избяга. "Краката и ръцете му бяха завързани с каиши за болничното легло, тъй като беше неадекватен. Невъзможно е след като беше обявен за национално издирване никой да не е забелязал бягащо по улиците момче с тениска и къси панталонки при тези ниски температури", отсече той пред Bulgaria ON AIR.

Предполага се, че Калоян е бил замесен в секта. В последните месеци от активността му във Facebook се вижда, че той е споделям голямо количество религиозно съдържание.
 


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От статията разбрахме, че за да ни разрешат да напуснем сградата при пожар, трябва да сме добре облечени и с лична карта в ръка, за да може да я покажем на охраната и тя да запише кой излиза и къде ще ходи след това
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо да блокират изходите при пожар
За да не излезе някой навън, за да се спаси ли
Тоя Балтов май е голяма Калинка
67
1
 
2
 
! Отговори
nina преди 1 година
#65
Разбира се,че са били амфети и кой знае още какви синтетични боклуци.Кой ще се напуши с трева и ще ходи да бие и души хората-няма такъв филм.
66
1
 
3
 
! Отговори
:( преди 1 година
До До 64

Навремето имах състудент, който се хвалеше, че родителите му са уредили с връзки да го изкарат шизофреник, за да не ходи в казармата.
Питам се колко ли други такива "юнаци" са се отървали от изпълнение на воинския дълг по този начин, докато голяма част от истинските шизофреници вършат каквото си искат, оставяни редовно без надзор? И като се случи голяма беда, няма виновни! Извършителят не бил наред психически!
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Та сега амфетамин или марихуана???"

Каквото и да е взел, е било нещо силно. Агитката, в която членува, разпространява всякакъв вид наркотици. Може и с хероин да се е боцкал.
64
5
 
4
 
! Отговори
До 64 преди 1 година
Шизофренията те освобождава от казарма, при условия че неговите връстници са в казарма а той не е , не виждам какво променя.
Така че коментара за казармата , е много неуместен.Дори напротив, заради негодните за военна служба трябва да плащат годните.Което не аргумент.

Безплатния труд към държавата като казарма и селскостопански бригади е начин за подпомагане на държава по нефинасов път а трудов. Но това не е тема за тук.
63
7
 
2
 
! Отговори
??? преди 1 година
Сега тоя амфети ли е взел ,защото до сега бръмчахте ,че пушил трева. То беше смешно от коз да чупи и бие ,но вие го написахте. Та сега амфетамин или марихуана???
62
10
 
19
 
! Отговори
риторично преди 1 година
Трябва да върнат казармата. Задължително 2 години.
Ай, сега пляскайте минусите.

По темата- нещо е ставало. Не е бил сам.
Някой е родителите е трябвало да остане с него.
За охранителите ще се въздържа, защото нищо хубаво не мога да напиша.
61
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До да 58

амфетите отключват шизофренията яко! ... а да виждаш дяволи и демони е само това... няма как едно надрусване да ти докара такива нещо без психична болест
60
2
 
19
 
! Отговори
от 58 и 61 преди 1 година
До да 58
Един час преди драмата взех жената от същата клиника и тя ми каза че тоя вилнее там и я е страх и че никой нищо не прави ...
и изобщо не е бил вързан както твърди бащата, просто щото в клиниката по токсикология нямат каиши, щото там не е място за такива пациенти
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Охраната е за уволнение ... клиниката е на два етажа, те с асансьор ще се качват
58
0
 
6
 
! Отговори
да 58 преди 1 година
Това вече е информация, шизофренията се контролира с потискащи лекарства , но тези лекарства комбинирани с наркотик, се получават уникален ефект при който всичко е възможно.
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 56
Леле велик си , на тези охранители направо да им дадат значки направо за национална сигурност.
Нито лекарите нито охранителите имат пълномощно извън територията на болницата, А и за това спокойно след това могат да бъдат съдени.Извън болницата ,вече е отговорност на полицията, а доколкото разбирам има подаден сигнал, най вече поради факта че има пребита сестра.
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя е бил шизофреник и изобщо мястото му не е било там ... и не е бил вързан, жена ми беше по същото време в болницата и баш заради тоя отидох да е взема час преди драмата !
55
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислех ,че пирогов е наименование на болница в София, е не затвор.
54
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не са изпратили охранители с коли бърза помощ да го следват щом като побегнал от тяхно отделение,дал е сигнал за аварийна ситуация като го няма на входно/изходната врата значи има два варианта-едната група търси вътре нарушителя щом е обявено,а другата навън докато го открият и предружат до отделението за лечение,с адвокат без адвокат след като изяснят що за непредвидени движения стават в болницата,то така и полицията ще действа на този пост,сега кой ще докаже от къде е скочил и кой го бутнал
53
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разпускайте Пирогов, това е една долна дупка! Лекарите в БГ са под всякаква критика!
52
6
 
22
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Некомпетентността на родителите му доведе до пребиването на медицинската сестра и смъртта на синът им. Родителите са невежи. Трябвало е да го закарат в наркокомуна и да е бил лекуват там.
51
3
 
3
 
! Отговори
от 52 преди 1 година
4 ИМа протокол по които се определя даден случай, дали да се разследва като убийство или като самоубийство.Протокала е еднакъв за всички подобни случай, Ако имаш някакви данни за манипулация за входящите данни на протокола кажи ги.
Защото няма данни от пресата за това.
Оставам в спечетление че работиш с повече данни от нас читателите, или просто си измисляш.
50
3
 
4
 
! Отговори
до 50 въпроси преди 1 година
не знам нищо от това което пише пресата
1 от къде знаеш че е бил гол, не пише че самоубиеца е гол.
Дори и дрогиран човек , може да се сети че трябва да наметне нещо.Което не е проблем,в болница при това по време на пожар.Не пише ,че е ***.
2 никъде не пише че е вързан са белезници , и е трябвало да има ключ, най вероятно става въпрос за колани.
3 добър въпрос, как мислят хората по действието на някаква емоция.Много хора търся отговора на този въпрос философи психолози но не мисля че са откр