Солна стая бори вирусите в детска градина

Помещението е с подходящ терапевтичен микроклимат
30 окт 2017 09:02, Петя Славова
1

Солна стая срещу вируси бе открита в столичната 171 Детска градина "Свобода" в "Надежда". Това е първата такава поместена в образователна институция в България.

"Помещението е оборудвано с халогенератор, който създава подходящ терапевтичен микроклимат. Стените на стаята са покрити с 4 слоя природна сол, а халогенераторът впръсква сух аерозолен натриев хлорид, който се вдишва и оказва благотворно влияние върху организма", обясни пред Bulgaria ON AIR зам.-директорът на детската градина Диана Русимова.

Чрез процедурите в така наречената "солната стая" ще може да се прави профилактика срещу сезонните вирусни инфекции и да се стабилизира имунната система на децата. Престоя в нея влияе добре на хора със здравословни проблеми като астма, хронични респираторни заболявания, настинки, алергии, кожни заболявания и други.

Около 280 деца от ДГ "Свобода", на възраст от 4 до 7 г., ще могат да се възползват от придобивката напълно безплатно.

Диана Русимова посочи още, че малчуганите ще посещават солната стая в зависимост от здравословното им състояние и в присъствието на медицинско лице.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ФОНА НА ЦЯЛАТА ВИ *** РАС ТИЯ ДЕТО СЕ ВЪРТИ В бГЕТО ,СЕГА И ТАЯ СТАЯ АБЕ ДОБРЕ ЧЕ СЕ МАХНАХ ,ВИЕ СТЕ СТАНАЛИ УНИКАЛНИ ,ЗА ТВА ХОРАТА В ЕВРОПА НЕ ИСКАТ ДА ВИ ПРИЕМАТ