Фандъкова: Фирми с некачествени ремонти – аут от търговете

До 20 ноември пускат движението по "Дондуков" и "Тодор Каблешков"
Обновена: 31 окт 2017 15:06 | 31 окт 2017 15:00, Анисия Иванова
57
Фандъкова: Фирми с некачествени ремонти – аут от търговете
Архив: Булфото

Фирми с прекратени договори за некачествена работа няма да се допускат до участие в търгове за големите инфраструктурни проекти. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтните дейности по бул. "Тодор Каблешков".

"Възползваме се от всяка възможност, налагаме най-строгите санкции и залагаме най-строгите условия в договорите“, посочи кметът и поясни, че контролът върху качеството на ремонтните дейности е изключително сериозен.

По думите й само за последните 2-3 години са наложени санкции на стойност над 2 млн. лева. "Мога да гарантирам категорично, че не плащаме за лошо и некачествено свършена дейност“, каза още тя.

Вчера "Спаси София" поиска Столичният общински съвет да проведе извънредно заседание с единствена точка: некачествени ремонти. В отворено писмо те настояват за "черен списък" на фирми, извършващи некачествени ремонти, преустановяване на практиката "ремонт на ремонта", по-високи санкции за лошо изпълнение на ремонтните дейности и публичен мониторинг.

По отношение на ремонта на бул. "Тодор Каблешков" Фандъкова обяви, че той се изпълнява в срок. "Очаквам да се приключи по-рано, към 20 ноември ще може да се пусне движението в участъка от бул. "Бъкстон“ до Кауфланд", каза Фандъкова.

Новият участък от бул. "Тодор Каблешков" е четирилентов, с тротоари и осветление. За следващото лято ще остане следващият участък от Кауфланд до бул. "Цар Борис III“, с цялостна реконструкция на самото кръстовище.

"Довършва се и последният участък от бул. "Княз Александър Дондуков“, който изостана, докато се вземат подходящите решения. Очаквам и там до 20 ноември да бъде пуснато движението. Ако има детайли, ще се доработват, но е важно движението да бъде пуснато", заяви Фандъкова.

През следващата година един от най-големите обекти ще бъде бул. „Граф Игнатиев", каза кметът на София. "Подготвяме проекта за бул. „Скобелев“, в участъка от новия съд до НДК, с преместване на трамвайната линия. Нещо, което сме обещали отдавна на живеещите там“, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кел файда от разширението на каблешков при положение, че при Борис 3 е пак с по 1 лента в посока, пълен фарс! Оставка на тая бездарната бе!
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кметове които сa наемали некачествени фирми аут от кметството кога ?
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а има ли един качествен ремонт в София ? Нали всички фирми са на вашият човек дебелака Пеевски .....
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юрданке, що се праиш на умряла лисица ?Та нали всичките фирми, които усвояват ли усвояват са на шефа ти Суджука и на бизнеспартньорите му Прасилян и Черепа.А има някои и на партьорът му на белот - Валката Златев.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И така вече 10 години...Закани, закани, едни си спомням че ги глобиха дори 2 хил лв.Само да вметна, че от тези некачествени ремонти и всеизвестният патент на ГЕРБ "Ремонт на Ремонта" се крадат милиони, да не казвам милиарди.