Фандъкова: Фирми с некачествени ремонти – аут от търговете

До 20 ноември пускат движението по "Дондуков" и "Тодор Каблешков"
Обновена: 31 окт 2017 15:06 | 31 окт 2017 15:00, Анисия Иванова
57
Фандъкова: Фирми с некачествени ремонти – аут от търговете
Архив: Булфото

Фирми с прекратени договори за некачествена работа няма да се допускат до участие в търгове за големите инфраструктурни проекти. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтните дейности по бул. "Тодор Каблешков".

"Възползваме се от всяка възможност, налагаме най-строгите санкции и залагаме най-строгите условия в договорите“, посочи кметът и поясни, че контролът върху качеството на ремонтните дейности е изключително сериозен.

По думите й само за последните 2-3 години са наложени санкции на стойност над 2 млн. лева. "Мога да гарантирам категорично, че не плащаме за лошо и некачествено свършена дейност“, каза още тя.

Вчера "Спаси София" поиска Столичният общински съвет да проведе извънредно заседание с единствена точка: некачествени ремонти. В отворено писмо те настояват за "черен списък" на фирми, извършващи некачествени ремонти, преустановяване на практиката "ремонт на ремонта", по-високи санкции за лошо изпълнение на ремонтните дейности и публичен мониторинг.

По отношение на ремонта на бул. "Тодор Каблешков" Фандъкова обяви, че той се изпълнява в срок. "Очаквам да се приключи по-рано, към 20 ноември ще може да се пусне движението в участъка от бул. "Бъкстон“ до Кауфланд", каза Фандъкова.

Новият участък от бул. "Тодор Каблешков" е четирилентов, с тротоари и осветление. За следващото лято ще остане следващият участък от Кауфланд до бул. "Цар Борис III“, с цялостна реконструкция на самото кръстовище.

"Довършва се и последният участък от бул. "Княз Александър Дондуков“, който изостана, докато се вземат подходящите решения. Очаквам и там до 20 ноември да бъде пуснато движението. Ако има детайли, ще се доработват, но е важно движението да бъде пуснато", заяви Фандъкова.

През следващата година един от най-големите обекти ще бъде бул. „Граф Игнатиев", каза кметът на София. "Подготвяме проекта за бул. „Скобелев“, в участъка от новия съд до НДК, с преместване на трамвайната линия. Нещо, което сме обещали отдавна на живеещите там“, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фирмата , която работи навсякъде и всичко що е строителство на СО в София е Трейс, независимо от качеството им. Винаги са те !На Дондуков локвите - пак те ! Никога за тях лошо не ще чуете нито от ББ нито от Данчето. Голямата работа с тия санкции. Проблема е в липсата на капацитет в Общината за да ръководи такива обекти- нито проектите проекти , нито строителния надзор е професионален.Слаб инвеститор но добра касичка.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова е от ГЕРБ. А там метода на работа е ясен. Проба-грешка. Проба -грешка. Във всяка област. Начело със здравеопазването.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тези дето са им дали поръчките на въпросните фирми - оставка и аут от властта!
42
0
 
1
 
! Отговори
До Tъпи преди 6 години
Специално там самите Кауфланд инвестираха в правенето на булеварда пред техният магазин, така че това новото явно свързва от едната страна тяхното, а догодина ще допродължат нататък и ще оправят кръстовището на Борис и Каблешков. Само се надявам дотогава поне кръстовището на Борис и Красно село да работи, че ще стане мазало.
41
0
 
4
 
! Отговори
Tъпи преди 6 години
До Кауфланд ???Защо не и до моето малко магазинче ???Защо се полагат червени килими за чуждестранни компании ? Ние българските малкия и средния сме под тормоза на НАП и Държавата .Бай Бай Българийо Моя със Сълзи те Напускам .Съжалявам за тези всички от моето поколение които се сражаваха ,раниха се и загиваха във войните за защита на България .Дано се събудят от гроба и да видят в какво се е превърнала България днес! !!
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затвори за ремонти едновременно булевардите Г.Делчев и Т Каблешков!Затвор за тебе даскалице!
39
0
 
4
 
! Отговори
34 преди 6 години
Не се ли нагуши заедно със Сожука от Банкя.
38
0
 
3
 
! Отговори
Joko преди 6 години
"Фирми с некачествени ремонти аут от търговете.." Сетила се Мара да се побара....
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До неразбрал Тази самоковска .....да не е роднина на Фандъка ,герой в изпълнение на бачо Кольо Тодев ,от чудесният филм,,Краят на песента ,,? Само така, питам де ?
36
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За зеленината е така и за други неща София превъзхожда някои прехвалени европейски столици които обаче са си надвили на известността така да се каже и макар точно централните им части да изглеждат ужасно пак са пълни с туристи,примери Атина и Рим,ние сега градим име и Фандъкова като каже нещо ТРЯБВА ДА ГО ИЗПЪЛНЯВА.София иначе е много уютен и дори елегантан град но трябва да се оправят фасадите и то най-вече по "Мария Луиза",нашата София не е по имперски пищна но е много красива и приятна.
35
1
 
2
 
! Отговори
още негри в конго преди 6 години
В политиката ако не си вълк те изяждат, откъде тези чисти фирми като бели агнета? Нещо като разбивки на разходите да публикувате, нещо като тези данъци за тези подобрения? Не, но за сметка на това ще гледаме повече и повече автомобили по улиците на цена като 4-стайни апартаменти. Ей от такива сделки.
34
0
 
10
 
! Отговори
Лъчо Мозъка преди 6 години
Да бе, да! Да не си барнала нашите фирми, че от къде пари за изборите!
33
0
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
Балсам за наивни очи. Фирмите дето ремонтират до една са си дали и са "наши" така че ...
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Spasi Sofia pedali Усмихнатата корупция- Фандъкова !
31
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен18И къде си бил? Щото и аз съм бил. София е в пъти по чиста от много столици в Европа. Една от най зелените, броят се на пръстите на едната ръка, столици в Европа с повече паркове. Надолу прочетох да се оправят тротоарите...За какво бре, за да се спира пак с автомобили по тях и да се разкъртват наново ли? Не ги заслужавате! Само ревете...
30
5
 
19
 
! Отговори
Spasi Sofia pedali преди 6 години
Спаси София са част от затворения кръг на корупция и безнаказаност която цари откакто ГЕРБ са на власт в София. Същата тази псевдоорганизация получи поръчка след нагласен конкурс и получава плащания за хиляди левове от общината която така обичат да плюят.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички фирми изпълняващи държавни поръчки са свързани с Бойко.Данчето е заместник на Бойко в ГЕРБ.Тези приказки за глоби и наказания са лъжи.Едни и същи хора едни и същи фирми.Едни и същи крадци и некадърници.Ама ние не заслужаваме качествен живот,щото три пъти избираме Бойко.Е ще кажете вие не сте гласували за него.да ама той пак е на власт.Тоест от вас нищо не зависи,щото сте независими и свободни.
28
1
 
14
 
! Отговори
BG преди 6 години
Трейс!!! Кога Трейс ще спрат да рушат града ни!!!!????
27
2
 
8
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Споко фирма се регистрира за 1лев, вижте си ремонтите на герб. Качество нула!!!! И тия ще ми говорят за ефективност. При държавните строителни поръчки фирата е пон 30 процента
26
0
 
6
 
! Отговори
гроб преди 6 години
20 ноември Дондуков, баси, не е истина!