Край на паркирането около "Ал. Невски", туристите - пеша

Автобусите ще спират на старата автогара близо до Централна гара
24
Край на паркирането около "Ал. Невски", туристите - пеша
Снимка: Булфото, архив

След две седмица ще влезе в сила забраната на Столична община автобусите с туристи да паркират около храм-паметника "Свети Александър Невски".

Още по темата

Предложението за това беше внесено от общинския съветник от "Политическа група 5" Симеон Славчев и срещна одобрението от кмета Йорданка Фандъкова и заместникът й по транспорта Евгени Крусев.

Паркирането пред храм-паметника е толкова разпространено, че някои фирми дори го обозначават официално като крайна или начална точка на пътуванията си.

Съвсем скоро обаче автобусите ще имат право само да оставят туристите на историческия площад, а след това да паркират на старата столична автогара, която се намира близо до Централната жп гара.

Вече се строи алтернативна стоянка на мястото на старата автогара в София.

Симеон Славчев посочи, че в момента се полага чакъл на мястото, за да може да се спира спокойно, а туристите и гражданите да се придвижват без проблем.

"В момента там е леко разкаляно. След полагането на чакъл ще бъдат обособени и сложени знаци. Сега там паркират  леки автомобили, които ще бъдат пренасочени да паркират в зелената зона от другата страна", добави той пред bTV.

Мярката на общината идва след десетки оплаквания и сигнали от страна за граждани, че пространството пред емблематичния храм е превърнато в паркинг. В момента пред "Св. Александър Невски" имат позволение да спират до 5 автобуса, но в някои дни бройката стига 18-20.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари