Маса за "месоядни зомбита": Вегани "похапват" човешко със зеленчуци

Световният ден на веганите се отбелязва от 1994 г.
1 ное 2017 20:27,
89

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Днес е Световният ден на веганите. Отбелязва се от 1994 г. по инициатива на председателката на британското Веганско общество Луис Уолис, с цел да се популяризира веганството като начин на живот. По този повод от "Български вегански съюз" организираха шествие и пърформанс в защита на правата на животните в центъра на София.

Целта на проявата е да обедини всички защитници на животните.

"Хората плащат за най-жестоката индустрия - убийство на животни заради храна", каза Явор Карапетров от организацията.

Освен това, според него, производството на животински храни е най-големият замърсител на въздуха с метан, който разрушава озоновия слой.

"Ние сме родени да бъдем добри и можем да живеем без насилие", каза още Карапетров, цитиран от БТА.

По думите му, човекът е плодоядно животно, като може да бъде здрав и енергичен без да консумира млечни и месни продукти.

Активистите организираха символичен пърформанс, който пресъздава процедурата по обработка, съхранение и консумация на животинското месо. Имаше хора, "опаковани" в тарелки, сервирани в огромни чинии и маса с надпис: "Месоядни зомбита".

Отново имаше и изкуствена кръв, както и кукли на малки бебета.

Според участниците, яденето на месо е не само нехуманно, но и вредно за здравето.

Те скандираха: "Месото е болка и страдание!".

"Да защитим нашите безгласни и безправни приятели. Нека да покажем, че животните могат да разчитат на нас, да бъдем техният Глас! Техните закрилници!", написаха организаторите на събитието във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
1
 
! Отговори
Кума Лиса преди 6 години
Забравих да кажа, че вече е създадена жива клетка по изкуствен път.Изводите си направете сами.
55
2
 
3
 
! Отговори
Кума Лиса преди 6 години
,,Каквото и да отговорят, винаги става дума за пари!,,Според веганите не трябва да се убиват животни за храна, но едвали биха имали нещо против месото за храна да по биохимичен път!!!
54
2
 
1
 
! Отговори
В края на неозоя преди 6 години
тн "вегани" с а пострадали от опасни *** с последвало сатанинско пси препрограмиране подава миризмата на руината на тази озверена на снимката..РАзвъждането на хора и домашни животни и растения е ползвано в края на неозойскат а ера за бързо укрепване на биосферната охрана след тежки екцесии описани втн вавилонска кула и жестока инвазия по време на тн Ноев потоп и преди това.Изяждането на домашни и диви животни е процес известен като ОПРОЩАВАНЕ ..
53
1
 
41
 
! Отговори
модерни времена преди 6 години
Интересно защо вегани и обратни така агресивно ни натрапват себе си?Сигурно защото дълбоко в себе си усещат колко са сбъркани...
52
1
 
23
 
! Отговори
8 преди 6 години
Тия са същите дето си правят паради и крякат за простотии. Абе рупайте си морковите и не ни занимавайте с вашите проблеми! От липсата на месо са им умрели по няколко милиарда мозъчни клетки и съвсем са изтрещели. Не познавам вегетарианци дето да са нормални - все са някак неспокойни, често със здравословни проблеми и без изключение с ментални отклонения - постоянно се мъчат да убедят другите колко им е яко, а всъщност лъжат себе си. Вегани не познавам, но сигурно са още по-зле
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мечките са хищни бозайници, но пред вегани се хранят само с боровинки и мед от бурканче.а защо "прасенцето" в блюдото е недопечено, в грешна поза за друг пърформънс, без морковче и лимонче?
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си чувал за мечки, ***?
49
1
 
16
 
! Отговори
тиририрам преди 6 години
...човекът бил плодоядно животно, а кучешките си зъби ги ползва за отстраняване на семките...освен това пестицидите и монсанто били много полезни за екологията на планетата
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая е легнала на тая маса единствено за да прочете как някой казва, че ще я яде и ще започне от някъде около средата...
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже не трябва да коментирам такива смешници, но ....хайде и от мене :). Ако едно прасе или крава ми каже "моля те , не ме яж, интеграл от е на хикста е "е на хикста"" ще стана веган. Иначе аз, като човек съм висше същество и ще хапвам, не защото искам да убивам животни (никога не съм убивал), а просто защото съм гладен :). С марула не мога да се наям, съжалявам :).
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нер са болни. Страдат от липса на себереализация и внимание. Като повечето хора с неосъществен личностен растеж. Объркани критерии за реалност, добро и зло и правдивост. Също и за толерантност.
45
3
 
16
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Тези са психично болни!
44
3
 
27
 
! Отговори
1 преди 6 години
Абе вълците ще ги направим ли вегани ?А тигрите ?За един приятел питам.
43
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 6 години
Къде бяха веганите преди 50 г ?
42
2
 
15
 
! Отговори
1 преди 6 години
АЗ НЯМА ДА СТАНА ВЕГАН !
41
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Маса за "месоядни зомбита": Вегани "похапват" човешко със зеленчуци"Хората стигат до крайности, когато мозъкът и тялото им страдат от остра липса на месо.
40
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганството е като радикалния ислям.Насилствена идеология.
39
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си е направо слободия, ако искат и да не ядат, но да не досаждат, а и вие журналята сте част от проблема, ако не им се обръща внимание няма да изтрещят толкова .
38
0
 
18
 
! Отговори
месопитаещ дебел преди 6 години
всички модерни гейове и анорексици дето да ходят в мола е върха на еманацията на живота им е да са модерни инстагарам жалки подобия кърешешти китки и тънка снага. техните двдовци и те са били вегани хахахаахах...
37
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек не е бил месояден. Човек не е започнал да яде месо защото е нямало никаква растителна храна като ескимосите например. Човек е започнал на яде месо в момент когато е нямало нито животни нито растения.