Веганите се загрижиха и за конете, неетично било да теглят каруци

Излизат на протест срещу каруците по софийските улици
161
Веганите се загрижиха и за конете, неетично било да теглят каруци
Снимка: Булфото, архив

Веганите се загрижиха и за конете, които теглят каруци по софийските улици. След няколко кървави акции, на които десетки активисти извършиха символично ядене на човешко месо, което беше "сготвено и гарнирано“, сега излизат на протест  пред Столична община с искане да се сложи край на движението на каруци в София.

Още по темата

"Каручките пречат на движението. Предизвикват катастрофи, задръствания, трафик. Неетично е в 21 век да позволяваме животни да дърпат тежки товари. Жестоко е в студ и жега коне влачещи огромни товари да изнемогват и падат по пътя от жажда и немощ", мотивират се от Български вегански съюз.

Така че те искат незабавно да бъдат конфискувани каруците на всички.

София е модерен град и гледката на каруцари влачещи разни боклуци е грозна и неприятна, а освен това, ако каруците бъдат отнети от собствениците им според веганите ще се реши проблемът с ровенето по контейнерите.

"Нека заедно спрем каруците! НЕ на каруците! Не на насилието над животни. Не на апатията!", призовават те.

Протестът им  е насрочен за понеделник от 12:30 до 15:30 на улица "Московска" 33.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
10
 
! Отговори
българина преди 6 години
явно пенсионерите забогатяха що всички проблеми на държавата се решиха щом опряхме до конете в каруца. по нечовешко е за умишлено убийство да няма смъртно наказание а затвор! за да хранят до живот с данъците си нехранимайкото. но сорош не дава пари за правосъдие а за сриване на държави
98
1
 
11
 
! Отговори
лечение има преди 6 години
Веганите имат обсебване от *** и спец наркотици
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конска пастърма мм....
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Roспокойно, ро, вече обмислят Наредба за рикшите, няма да плаче повече детето, веганите се включват със закъснение от две седмици колкото да са и те в играта по темата за кончетата
95
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а за козичките по Байряма веганите гък не казаха, нямало инструкции от фондацията, сигурно.чакаше ги ходжата цял ден наточен да му дадат напътствия кое как се прави на трапезата и край нея, обаче никакви не се появиха един флашмоб по бански поне да изкукуригат за централните новини
94
7
 
5
 
! Отговори
Ro преди 6 години
Веганите това, веганите онова, ама смятате ли, че е нормално *** шведи да бият конете и да ги ритат, за да станат, когато съвсем изнемощеят?! Детето ми вижда това и започва да плаче, защото му е жал, ама веганите били проблем. А изпод пръстите на списвачката, дето е изтропала туй чудо, лъха яко на гнилоч, защото, ако не друго, то поне всички знаем, че каруците застрашават нормалното движение по улиците. Булгаристанецът е достатъчно опасен сам по себе си, нямаме нужда и от тия абориге-ни.
93
2
 
5
 
! Отговори
Илия - Варна преди 6 години
Ненормални!
92
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, ако ви не е ясно да ви разясня! ТИЯ СА ПЛАТЕНИ ОТ УНГАРСКИЯ МИЛЯРДЕР (иницияли G.S.) ДА ПРАВЯТ БУНТОВЕ И РАЗДЕЛЕНИЕ В ОБЩЕСТВОТО ЧРЕЗ НЯКАКВИ СИ НПОта и други. Това са гнусни провокатори, кукли на конци инжектиращи разделение в обществото. Да започнем да протестираме че ходеики по пътя случаино газим мравки и насекоми???, или че се размазват комарите по стъклото на колите движеики се по магистралата...?!
91
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте до къде я докарахме,първо политиците ни накараха да живеем в мизерия,а сега се проповядва и веганството демек да ядеме само трева!Баси !!!!!!!!
90
3
 
17
 
! Отговори
666 преди 6 години
Веганите са позор за човешката цивилизация. Те съсипват резултата от милионите чодини еволюция, която е превърнала животното в човек. Веганите са пример за дееволюция.
89
2
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Горките веганчовци, ми поканете кончаята на кааве в някое заведение. Конят е ездитно и впрегатно животно, оставен див, образув астада, които правят големи поразии, тогава Веганчо, пак ще ревне, че, за дан съ дискриминират кончеята, дайте да абраним и земеделието, та да мое и всички ниви да станат на ливади и да място за табуните от коне. И така с редица забрани на тва и онова и току-виж, хората изчезнали!;)))
88
0
 
9
 
! Отговори
Minko преди 6 години
До СТАМАТВерно, получава се дихотомия. Майка му на вегана е яла САЛАМ, а той отказва, тоест , ако майка му е била отказала, него нямаше да го има.
87
9
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
През 1890г. Фридрих Нитцше прибирайки се от университета, помолил файтонджията да не удря коня на файтона при тръгване. Така го молил няколко пъти. На петия път, когато се качил на файтона Нитцше шибнал файтонджията с камшик на тръгване. От тогава кочияша приучил коня си да тргва с думи.
86
2
 
28
 
! Отговори
криста преди 6 години
Аз също съм за поход против каруците, но не веганите да ми го налагат. Иначе аз обявявам инициатива да помогнем на веганите, защото изглеждат все по-зле.
85
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия каруци са голям позор и срам за страната ни, но явно толкова си можем, след като не можем да накараме една шепа роми да спазват правилата.
84
0
 
2
 
! Отговори
ДО 85 преди 6 години
И Ф ДВЕТЕ НЕМА МЕСО!
83
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия тревопасни къде изпълзяха напоследък? Изчезнаха ли хищниците, че да им намалят малко популацията?
82
3
 
8
 
! Отговори
СТАМАТ преди 6 години
И АЗ СМЕТАМ ЗА НЕЕТИЧНО *** МУ НА ВЕГАНА ДА Е ОДИЛА БЕЗ ***, АМА НА ИМА ГО!
81
5
 
7
 
! Отговори
до 85 преди 6 години
По добър етичен избор , е човека да се самоунищожи и така се премахва най големия хищник в природата ,и е ясно че тогава природата ще се възстанови .Но аз не си падам по етични избори, съжалявам.
80
5
 
9
 
! Отговори
Неймлес преди 6 години
Всеки има право на избор, но не и да налага своя на другите. Понякога и насила. Особено пък от малцинство.