Веганите се загрижиха и за конете, неетично било да теглят каруци

Излизат на протест срещу каруците по софийските улици
161
Веганите се загрижиха и за конете, неетично било да теглят каруци
Снимка: Булфото, архив

Веганите се загрижиха и за конете, които теглят каруци по софийските улици. След няколко кървави акции, на които десетки активисти извършиха символично ядене на човешко месо, което беше "сготвено и гарнирано“, сега излизат на протест  пред Столична община с искане да се сложи край на движението на каруци в София.

Още по темата

"Каручките пречат на движението. Предизвикват катастрофи, задръствания, трафик. Неетично е в 21 век да позволяваме животни да дърпат тежки товари. Жестоко е в студ и жега коне влачещи огромни товари да изнемогват и падат по пътя от жажда и немощ", мотивират се от Български вегански съюз.

Така че те искат незабавно да бъдат конфискувани каруците на всички.

София е модерен град и гледката на каруцари влачещи разни боклуци е грозна и неприятна, а освен това, ако каруците бъдат отнети от собствениците им според веганите ще се реши проблемът с ровенето по контейнерите.

"Нека заедно спрем каруците! НЕ на каруците! Не на насилието над животни. Не на апатията!", призовават те.

Протестът им  е насрочен за понеделник от 12:30 до 15:30 на улица "Московска" 33.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
8
 
! Отговори
до 85 преди 6 години
Прав си пържолите вървят най-добре с доматена гарнитурка и червено винце.
78
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работата на Кона е да тегли каруци .От край време . Да става на конски луканки също.
77
5
 
31
 
! Отговори
Lina преди 6 години
За долното отношение на *** към конете и всички животни съм съгласна с веганите, НО това, което ме озадачава е " войната" , която са започнали с месоядните врагове - напр. вандализма в Пловдив, почупените барбекюта и пейки за пикник не са особено правилен подход, мисля. А и всеки човек има право да избере с какво да се храни , а не да му бъде наложен този избор. По- спокойно да го дават веганите, и по - цивилизовано, моля!!!
76
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обяснението за хищниците във философията е, че са си хищници и не могат да направят етичен избор в природата, а човекът в супермаркета може да избере дали да купи салам или домати, като и в двата случая ще оцелее, и затова трябва да направи етичен избор и да яде доматите.
75
1
 
19
 
! Отговори
Не преди 6 години
ни стигат ***, които се натрапват на всички, сега и веганите се наредиха на опашката за внимание!
74
5
 
34
 
! Отговори
Конеяд преди 6 години
***, на вас някой нещо да ви налага чрез показни акции? Яжте си тихо тревата и не се бъркайте в културата на другите!
73
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какви права имат животните!Ами хищниците!По тази логика на веганите,лъвовете треба да пасат тревица!хахаха.............рупам си пържолки и ми пука за тревовеганите.
72
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави са в случая нехуманно е да оставиш кон в ръцете на ром, които го малтретира.
71
2
 
22
 
! Отговори
М преди 6 години
Като изключим крайностите на веганите, наистина идеята за премахването на каруците из улиците е добра.Дали ям или не ям месо, гледката на тези изнемощели от глад животни, които са непрестанно бити и недохранени от братятя е много тъжна!Помните ли мечките на синджирите по улиците....
70
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тези, които не ги разбират: Етичните вегани вярват, че хората и животните са равни и да убиеш животно е същото като да убиеш човек. Тоест всички, които убиват животни, са като ИД. Да кажеш, че да се яде месо си е твоя работа, за вегана е все едно да кажеш, че атентатите на ИД са си тяхно право и не засягат никой. Абсурдно е. На вегана не му пука как си живееш живота, стига да не убиваш. Може да не ви харесва, но такава е философията и те искрено си вярват в нея.
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до чоека. прав си, но предимно биволи и катъри за оране, а не коне.
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 65Бързо отивай да се скриеш в миризливото място, от което си излезнал!
67
0
 
12
 
! Отговори
чоека преди 6 години
Коня е част от човешката еволюция. Колко каруци е изтеглил и колко хора на гръб е пренасял. Част е от древните технологии за пренос на информация, една от важните бойни еденици. Огромна роля в аграрния сектор има доста земя изорана от еднокопитния голямоочко.
66
1
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 69 преди 6 години
За нещо си прав, ама... Беззъба е почти цялятя нация! От липса на пари, а не на култура! Дантистите повилняха! Цените им са непосилни! Направо аморали! Наместо да се гневиш на това, обиждаш! Не е гот! Е това е пълна липса на култура, драги!А това с веганите е акция, дирижирана, платена! На тези дечица с объркани представи за живота, за здравето им плащат, показват ги по ТВ и вестници "песни за тях пеят".Дразнят с присъствието си, с натрапчивостта си, с глупавата орторексия, достигаща доабсурд
65
1
 
25
 
! Отговори
Кучето бау бау преди 6 години
Искам да се оплача, че моя господар веган е на път да ме умори от глад, защото не ми дава месо.пп. веганството е вид ненормалност.
64
1
 
26
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
В момента стачкуват за глупости. Всеки има право да яде и да пие каквото иска и никой не е в правото да му се бърка в каквото и да е. Аман от *** и комплексари.
63
0
 
6
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Ама тия коне дърпат каруци, не ги ядат?)). Да идат да протестират пред заводите за преработка на конско месо? Защо искат да дискредитират веганството в България, може би смятат, че у нас няма хора вегани, кой знае, които наистина знаят, кой кара и кой яде!
62
1
 
27
 
! Отговори
11 преди 6 години
въпросът е - кой им плаща на тия ***?
61
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простащина, некомпетентност и немарливост обвива цялата ни държава и всеки един аспект от живота ни, като граждани на републиката, която наричаме България. Средно статистическият ни гражданин е беззъб, мрънкащ ***, без грам култура, без никакви социални, интелектуални или дори финансови преспективи, но ето тук, дискутираме опозицията на една група, срещу нещо, което трябваше да е забранено преди 80 години, сякаш е най-важното в съществуването ни.Наздраве !
60
3
 
20
 
! Отговори
Бахур преди 6 години
Адски ми се иска тия защитници на животни да дойдат да протестират на някой мотосъбор...То само за моя екип сигурно е заминала кожата на теле и половина...