Веганите се загрижиха и за конете, неетично било да теглят каруци

Излизат на протест срещу каруците по софийските улици
161
Веганите се загрижиха и за конете, неетично било да теглят каруци
Снимка: Булфото, архив

Веганите се загрижиха и за конете, които теглят каруци по софийските улици. След няколко кървави акции, на които десетки активисти извършиха символично ядене на човешко месо, което беше "сготвено и гарнирано“, сега излизат на протест  пред Столична община с искане да се сложи край на движението на каруци в София.

Още по темата

"Каручките пречат на движението. Предизвикват катастрофи, задръствания, трафик. Неетично е в 21 век да позволяваме животни да дърпат тежки товари. Жестоко е в студ и жега коне влачещи огромни товари да изнемогват и падат по пътя от жажда и немощ", мотивират се от Български вегански съюз.

Така че те искат незабавно да бъдат конфискувани каруците на всички.

София е модерен град и гледката на каруцари влачещи разни боклуци е грозна и неприятна, а освен това, ако каруците бъдат отнети от собствениците им според веганите ще се реши проблемът с ровенето по контейнерите.

"Нека заедно спрем каруците! НЕ на каруците! Не на насилието над животни. Не на апатията!", призовават те.

Протестът им  е насрочен за понеделник от 12:30 до 15:30 на улица "Московска" 33.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
16
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Веганите да идат в махалата . Бая по не етични неща ще видят ха ха
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коня е символа на прабългарите, това е и предимството на българската армия .Българите са разполагали с най силната конница и това е правела велика България, векове наред преди падането и под османската империя.Така че няма как българина да не е чувствителен на тема коне.Но в момента сме го ударили на практичност и някак сме забравили,миналото си .Единствено малцинството поддържа конния ресурс на България, което е доста унизително за българите и въобще не се справят добре това малцинството с тази
17
1
 
22
 
! Отговори
The big щепсел преди 6 години
Веганите - що не се преселите да живеете направо по дърветата! Там са живяли първите "хора" преди да започнат да ядат месо!Конете носят историята на човечеството на гърба си! Империи, епични битки, търговия, земеделие...целият прогрес, до днешно време, за да можете да пишете глупостите си докато преживяте мю.слита и кълнове
16
1
 
19
 
! Отговори
нито дума в медиите? преди 6 години
''Учението трябвало да продължи 9 дни, но вече 4 дни след края му, турските войски не искат да си тръгнат. В петък турските военни били подканени да си ходят със заповед на министър Каракачанов, но отговорът от ген. А. Сюлейманоглу, че чака заповед от преките си ръководители от Турция.От Външно министерство поеха ангажимент да се свържат с централата на НАТО за решение на проблема, но от там получиха отговор да се обърнат към регионалния щабен център, който се намира в Истанбул Турция.''
15
5
 
17
 
! Отговори
за това не пишете.. преди 6 години
.."82 турски танка не искат да си ходят след учение на българска територия. Става дума за 82 танка Алтай и над 800 войници и офицери от турската армия, които са участвали в традиционното военно учение между Тополовград и река Каменна река, съобщава сайтът kombg.
14
1
 
15
 
! Отговори
Он с големия преди 6 години
Да ходят те да теглят каруците хем лицерна сте им дават пак и касметаим може да излезе с задния двор
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости, коне има не само в София ясно че зад веганите стоят тиквите не ежте месо изчиститете София и подобни, а те нагъват суджуци не било етично в София ама в провинцията по каменистия път може да има коне и магарета. да се тричат кучета защо не протестират ?
12
4
 
34
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Силно против съм каруците през 21 век. Отношението на ромите към конете е ужасно и наистина трябва да им бъдат отнети. Веганите съсипват всяка кауза с намесата си, защото народа вижда само глупавото им веганство и нищо друго.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А не се ли сетиха да предложат и безплатно БНВ в замяна? Като данъкоплътци го заслужават, щом ще им се отнемат кабриолетите.Веганите нещо половинчато маи само го могат
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен10 ей затова ме дразнят веганите ,че и вече вегитарианците.Животните ,та животните.....добре де, *** растенията и те усещат и те се чувстват некомфортно при жега студ ,суша,липса на поливане , прекалено много влага и т.нат.
9
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшиви хора с удобна кауза. Отврат!
8
3
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Сетиха се най-после природозащитниците за ро-мей-ските коне , кльощави , смърдящи нещастни животинки !! Няма кой да накаже ро-меите за жестокото отношение към тях!! Иначе за кучетата веднага скачат !!
7
5
 
20
 
! Отговори
Nona преди 6 години
Не съм веган или вегетарианец,въпреки,че предпочитам растителна храна и веганите са ми много крайни с възгледите си,но за тази инициатива/между другото тя не е съвсем тяхна и нова/ напълно ги подкрепям.
6
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами след като веганите имат равни права с конете,предлагам за известно време вегани да отменят конете и да започнат да теглят каручки!
5
0
 
34
 
! Отговори
Момо преди 6 години
За мен проблемът е в отношението на собствениците към животните и условията при които се отглеждат.За съжаление, конфискацията им не е вариант, защото ги евтаназират.
4
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неетично е веганите да ни втълпяват вина за неща, които не са тяхна работа. Да си ядат, каквито *** там си харесват и да не ни натрапват психическите си отклонения!
3
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жестоко е всеки ден да ходя на работа и да се изморявам непосилно в студ и жега! Жестоко е да вземам кредит и след това да плащам непосилни суми !Искам веганите да ми гарантират лешперенето и охолния живот до края на дните ми.
2
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрехите им защо са от памук? И памука го боли и каучука го боли, а спанака и броколито не ги ли боли по тяхната логика а?
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вероятно ако се отнемат каручките, конете ще бъдат "сготвено и гарнирано