Веганите срещу кончетата по улиците, но веганите къде са?

Двама-трима искат да се сложи край на конете с каруци
109
Веганите срещу кончетата по улиците, но веганите къде са?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Протестите на веганите започват да придобиват комичен характер. Акциите против месото в менюто преминаха в искания за забрана на филм, а днес трябваше да има протест с искане да се сложи край на движението на коне с каруци в София. Не само защото предизвикват катастрофи и задръствания.

Веганите са категорични, че е неетично в 21 век да се използват животни за дърпането на тежки товари и искат незабавна конфискация на каруците в подобни случаи. Според тях за модерен град като София е грозна и неприятна гледка да има каруци, влачещи боклуци.

Протестът на веганите е под мотото "Нека заедно спрем каруците! Не на каруците и насилието над животни, не на апататията".

Веганската изява обаче събра едва двама-трима, а полицаите бяха повече от тях.

Иначе и Столичната община ще разглежда казуса с каруците, като едно от предложенията е да има пълна забрана на използването му. Поводът е предстоящото европредседателство на страната ни, за да не стават официалните делегати свидетели на подобни гледки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: веганиконе с каруци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е това веган? Нещо като ***?
91
1
 
5
 
! Отговори
Ами преди 6 години
До 91. Като гледам анорексията на снимката, надали някой плаща. Тези са си така. Просто са си повярвали. Имат си явно скарване с биологията, касаеща човешкото тяло. Ако им плащаха, щяха и да са по- добре организирани. Не три вегана на кръст да скачат срещу нарушените права на конете, а куп полицаи да се забавляват на гледката. Та не си познал , според мен, че им се плаща за хейта. Не бе. Те сами си се излагат. Безплатно.
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сладурите от снимката имат ли друга работа в живота освен, че работят за веганството ?
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя сухар на снимката като го видя направо ми се повдига. Познавам вегани който си хапват според разбиранията и на никого не афишират, че са вегани и какво трябва и не трябва да се яде. Нишо против тях, но като някой ми излезе и започне да обяснява кое ревало, кое се драло..... е М-ам-и.цата ви досадна. Тоя сухия на снимката освен това е и много П.рост. Да си бяха избрали някой друг да му плащат ама знаят,че интелегентене или няма да афишира или няма да се върже на тая простотия.
88
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АмиЗащото някой им плаща да пропагандират "веганството"!Да не си мислиш, че им "пука", че клошарите ровят по кофите и няма какво да ядат?То не се гледа, че е само рагу и зъби, ами дава акъл на другите как да се хранят!На този му трябва една седмица бачкане в някоя мина и ще изяде и 20 годишните кожени обувки на някой миньор!
87
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ВеганНие "нормалните", проблеми с вас нямаме!Явно вас ви "финансират" от някъде, за да създавате проблеми!Изпълзяхте от някъде 10-20 вегана и започнахте да давате акъл на хората с, какво трябва да се хранят!Сигурно прадетите ви са пасли само трева?Лошото е, че ще унищожите собствените си деца, без да им дадете право на избор, защото вие им налагате с какво и как да се хранят!65174
86
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ВеганПроблема с "***" или с месоядството ти е?Ще си ям каквото искам, защото бачкам и трябва да съм във форма!Не може 10 вегерасти, които някой ги финансира да ми диктуват с какво да се храня!И между другото могат да ме наемат за пастир на "вегани", по цял ден ще пасат и аз с гегата отзад и вечерта нощна смяна с почивка 3мин., колкото да изядат 1 листо маруля!Като не им отърва, да ходят да веганстват при ескимосите!
85
1
 
4
 
! Отговори
Ами преди 6 години
До веган. За останалите не зная, но аз имам идеи и ги отстоявам. Идеи с вложен здрав разум в тях, за разлика от веганските. Мен и тези около мен няма да ни видиш като палячовцо на сред улицата, които хейтят останалите, а после се чудят защо другите не ги харесват и хейта им отвръщат с хейт. Питам те, що веганите сте загрижени за коня, а за проблема с клошарството не сте? Или престъпността? Или друго, което е довело до каруците? Вие не мислите логично. Хейтите само и после защо ви гъбаркат всички
84
0
 
4
 
! Отговори
ууу преди 6 години
До ВеганПроости и гроозни сте! Нарушавате енергийния баланс в атмосферата. Отрицателното статично електричество създадено от вас ще се върне към вас.
83
6
 
5
 
! Отговори
Веган преди 6 години
И какъв ви е проблемът с нас, ***? Имаме си идеи, отстояваме си ги, а вие какво правите? Клавиатури питеци.
82
0
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Раздайте на веганите по една метла и лопата да събират остатъците от кончетата от улиците!
81
0
 
10
 
! Отговори
много интересно преди 6 години
Защо никой никъде не пише,че искат да правят партия,и да влизат в парламента!?
80
1
 
12
 
! Отговори
Ами преди 6 години
След хейта с канибализма, в София явно са останали само трима вегани, които да не умират от срам за веганството. А иначе да, каруците трябва да се забранят, ама първо да се стегне правосъдната система и да се построят още затвори. Трябва и нов НК с по- тежки наказания. После вече може да се забранят и каруците, и клошарството, и неправомерното обиране на соц.система, и още престъпления. и ще станем Швейцария на Балканите.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МарульоНаистина ще нъпълнят червото :))))))))))))))0
78
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм месан. Мразя веганите и протестирам срещу тях защото мъчат моите приятели марулите. Режат ги с ножове и ги ръсят с разни сосове. И не чуват как пищят горките.
77
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея марулите са им изпили мозъка напълно. Като остане шведа без каруца какво си мислят веганите че ще направи той с коня. А сетихте се нали - на суджук разбира се.
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лелеййй, значи като чуя вегани и ми иде да взема една картечница...
75
0
 
8
 
! Отговори
Ричарт преди 6 години
Веганите не са проблем на територията. Става въпрос за каруци и коне дори и бездомни кучета. Индийците минават да крадат с каруците където си пожелаят. Полицаите се правят че ги не виждат. Остава да почистват с метла изпражненията от конете. Тогава ще заслужат по големи заплати. Проблема с каруци, коне и кучета е не по маловажен от корупцията и престъпността. Ако не се вземат спешни мерки, на изборите всеки да си помисли дали да гласува за лъжци.
74
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вегани, БХК, америка за България, Евроатлантици, ГЕРБ това всичко работи против България.
73
0
 
15
 
! Отговори
за каруците са прави преди 6 години
Абсолютно прави са за каруците! Кончетата, които мъкнат каруците с *** от кофите, са редовно пребивани, недохранени и са подложени на много жестоки условия през целия си живот. Варващина и дива селяния е това, че още никой не се е сетил да ги забрани