Полицаи с внезапни проверки: Дирят каруци из София

Акцията ще е съвместно с Общината и БАБХ
7 ное 2017 08:17,
31
Полицаи с внезапни проверки: Дирят каруци из София
Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата възложи на СДВР да прави внезапни проверки на каруците в столицата. Софийската градска прокуратура се е самосезирала по повод данни за извършвани нарушения от водачи на каруци на правилата за движение по пътищата, както и на правилата за защита на животните и на законоустановените ветеринарно-медицински изисквания, съобщиха от държавното обвинение.

Още по темата

На полицията е указано да установява дали движещите се ППС с животинска тяга са оборудвани със съответните светлини и торбички за животински отпадъци, регистрирани ли са по съответния ред и т.н. Ще се дебне и дали каруци навлизат за движение в широкия център на града, както и разполагат ли водачите на ППС с животинска тяга с регистрационен талон. Полицаите трябва да проверяват и дали каруцарите притежават изискуемите документи по Закона за ветеринарно-медицинската дейност за индивидуализация на животните.

Прокуратурата е предписала при нужда да се търси съдействие от органите на Агенцията за безопасност на храните – гр. София (ОДБХ).

Потърсено е съдействие и от Столичната община, и от ОДБХ, като е указано да се подобри взаимодействието между компетентните контролни органи по противодействие на допусканите закононарушения, свързани с движението на каруци на територията на столицата.

Засилените проверки ще се извършват регулярно до края на годината, като при необходимост срокът им ще бъде продължен. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Софиякаруци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Тъй тъй преди 6 години
Тезни каруци са голям позор и срам за страната ни, но явно толкова си можем, след като не можем да накараме една шепа роми да спазват правилата.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брейййй, как добре е почнала да работи тая прокуратура. За първи път проблемнс каруците и веднага реагира
22
1
 
2
 
! Отговори
Бай мангау преди 6 години
Ние сме на всеки километър.Къде ни търсите?
21
0
 
19
 
! Отговори
Бхк преди 6 години
А,не! Ще се съдиме пак ми се струва. Как така ще забранявате каруците. Че те са част от културата на този етнос. И краденето, и незаконното строителство са си просто културна особеност и всички трябва да се съобразяват с това. Иначе- Страсбург
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички каруцари пред НДК за налачото на председатеството.Да им покажем колко сме бедни и белким дадат некой лев за крадене още.
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък предлагам при посещение на Меркел и Юнкер да се сформира параден шпалир от 100 каруци от Факултето и Хр. Ботев в знак на признателност към тези дейци на мултикултурализма!
18
0
 
3
 
! Отговори
Гей-веганром преди 6 години
Снощи по новините ми казаха, че ще проверяват внезапно нищо не съм чул чакам внезапната проверка за която не знам нищо.
17
0
 
4
 
! Отговори
ахъм преди 6 години
До ДаКато е неграмотен за пътно движение да си бута количката.
16
0
 
22
 
! Отговори
Да преди 6 години
Онези ц са неграмотни, нито могат да четат, нито да пишат!Какви правилници за движение, какви 5лв?
15
0
 
22
 
! Отговори
гост преди 6 години
Римската империя отново във възход. Цяла Европа е завладяна от азиатски римляни. Дори и в парламента ни започват да използват езика на азиатските римляни. След като са любимци на депутатите, нека и депутатите карат каруци и коне. Това е начин да се покаже взаимно уважение.
14
0
 
27
 
! Отговори
Ричарт преди 6 години
Крадците които се движат с каруците в София вместо да бъдат санкционирани, ще трябва каруците да бъдат изгорени а от конете да се правят луканки. Защото държавата от Евро азиатците не може да взима глоба, поне трябва да има респект към тях. Деца карат каруци между автомобили и хора. Няма ли нормални депутати за да забранят завинаги в София да се появяват каруци и коне. Освен Господ няма кои да забрани на депутатите да се движат без автомобили за да разберат проблемите на избирателите си в София.
13
0
 
20
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
Ха, в Младост е пълно с каруци. Явно тука не е София :)
12
0
 
23
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
След като полицаите не конфискуват каруците и конете поне да почистват изпражненията от конете и да ги изсипват пред парламента. Така еничарите ще усетят неприятната смрад в столицата. След като се возят в луксозни коли не могат да усетят отвратителната миризма от минираните улици които са се превърнали в конски тоалетни. В парламента миризмата не се усеща но ще трябва да вземат решение за постоянно премахване на каруци и коне. Римляните ако искат да карат каруци да ходят в Рим.
11
0
 
27
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
КАКВО ЩЕ ГИ ПРОВЕРЯВАТ НАПРАВО ДА ГИ ЗАБРАНЯТ.
10
0
 
27
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
По лесно ще е да застанат полицаите на изходите на кварталите в които живеят водачите на ППС със животинска тяга..Така няма да им се налага да ги спират чак в центъра.*** кой да се сети.Или в центъра не може но в Слатина. Г.Милев. Дружба.Младост и тн. Може?
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в Красна поляна е ужас, даже се движат на групи, по 3-4 каруци една след друга. На Бул. Възкресение купища изпражжжнения прескачаме!
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахаха, софия е най-селяндурския град. Европейците знаят това. Защо се крием не знам... Ние сме си такива. Няколко месеца без каруци в умрялата София нали не мислите, че ще ви направи хора? :)
7
1
 
27
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Тази акция е само прах в очите. Какво ще напишат актове на каруцарите и какво? те не работят, не се осигуряват и няма да платят. Ще конфискуват конете - ха ха. А и скоро пак ще има избори, братята ще са необходими. Държавата се постави в положение на пълно безсилие.
6
0
 
16
 
! Отговори
по дефиниция преди 6 години
Защото Фандъкова е ***, както и всички дошли в София след 1944г.
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то е пълно с каруци.Почти във всеки квартал има по няколко.Миналата седмица един кон сереше пред 1 во РПУ в столицата докато водачът на каруцата ровеше из кофите.Можете да си звъните на които си искате телефон.Нищо не се случва.Защо е тая измислена помпозност.Внезапни проверки.