Полицаи с внезапни проверки: Дирят каруци из София

Акцията ще е съвместно с Общината и БАБХ
7 ное 2017 08:17, Мария Захариева
31
Полицаи с внезапни проверки: Дирят каруци из София
Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата възложи на СДВР да прави внезапни проверки на каруците в столицата. Софийската градска прокуратура се е самосезирала по повод данни за извършвани нарушения от водачи на каруци на правилата за движение по пътищата, както и на правилата за защита на животните и на законоустановените ветеринарно-медицински изисквания, съобщиха от държавното обвинение.

Още по темата

На полицията е указано да установява дали движещите се ППС с животинска тяга са оборудвани със съответните светлини и торбички за животински отпадъци, регистрирани ли са по съответния ред и т.н. Ще се дебне и дали каруци навлизат за движение в широкия център на града, както и разполагат ли водачите на ППС с животинска тяга с регистрационен талон. Полицаите трябва да проверяват и дали каруцарите притежават изискуемите документи по Закона за ветеринарно-медицинската дейност за индивидуализация на животните.

Прокуратурата е предписала при нужда да се търси съдействие от органите на Агенцията за безопасност на храните – гр. София (ОДБХ).

Потърсено е съдействие и от Столичната община, и от ОДБХ, като е указано да се подобри взаимодействието между компетентните контролни органи по противодействие на допусканите закононарушения, свързани с движението на каруци на територията на столицата.

Засилените проверки ще се извършват регулярно до края на годината, като при необходимост срокът им ще бъде продължен. 


31
Още по темата: Софиякаруци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Тъй тъй преди 2 години
Тезни каруци са голям позор и срам за страната ни, но явно толкова си можем, след като не можем да накараме една шепа роми да спазват правилата.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брейййй, как добре е почнала да работи тая прокуратура. За първи път проблемнс каруците и веднага реагира
24
1
 
2
 
! Отговори
Бай мангау преди 2 години
Ние сме на всеки километър.Къде ни търсите?
23
0
 
19
 
! Отговори
Бхк преди 2 години
А,не! Ще се съдиме пак ми се струва. Как така ще забранявате каруците. Че те са част от културата на този етнос. И краденето, и незаконното строителство са си просто културна особеност и всички трябва да се съобразяват с това. Иначе- Страсбург
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички каруцари пред НДК за налачото на председатеството.

Да им покажем колко сме бедни и белким дадат некой лев за крадене още.
21
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Полицаите нямат ли по- важни занимания ?!
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък предлагам при посещение на Меркел и Юнкер да се сформира параден шпалир от 100 каруци от Факултето и Хр. Ботев в знак на признателност към тези дейци на мултикултурализма!
19
0
 
3
 
! Отговори
Гей-веганром преди 2 години
Снощи по новините ми казаха, че ще проверяват внезапно нищо не съм чул чакам внезапната проверка за която не знам нищо.
18
0
 
4
 
! Отговори
ахъм преди 2 години
До Да
Като е неграмотен за пътно движение да си бута количката.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.е. временна мярка докато европейците са тука.
16
0
 
22
 
! Отговори
Да преди 2 години
Онези ц са неграмотни, нито могат да четат, нито да пишат!Какви правилници за движение, какви 5лв?
15
0
 
22
 
! Отговори
гост преди 2 години
Римската империя отново във възход. Цяла Европа е завладяна от азиатски римляни. Дори и в парламента ни започват да използват езика на азиатските римляни. След като са любимци на депутатите, нека и депутатите карат каруци и коне. Това е начин да се покаже взаимно уважение.
14
0
 
27
 
! Отговори
Ричарт преди 2 години
Крадците които се движат с каруците в София вместо да бъдат санкционирани, ще трябва каруците да бъдат изгорени а от конете да се правят луканки. Защото държавата от Евро азиатците не може да взима глоба, поне трябва да има респект към тях. Деца карат каруци между автомобили и хора. Няма ли нормални депутати за да забранят завинаги в София да се появяват каруци и коне. Освен Господ няма кои да забрани на депутатите да се движат без автомобили за да разберат проблемите на избирателите си в София.
13
0
 
20
 
! Отговори
Брадвата преди 2 години
Ха, в Младост е пълно с каруци. Явно тука не е София :)
12
0
 
23
 
! Отговори
възмутен преди 2 години
След като полицаите не конфискуват каруците и конете поне да почистват изпражненията от конете и да ги изсипват пред парламента. Така еничарите ще усетят неприятната смрад в столицата. След като се возят в луксозни коли не могат да усетят отвратителната миризма от минираните улици които са се превърнали в конски тоалетни. В парламента миризмата не се усеща но ще трябва да вземат решение за постоянно премахване на каруци и коне. Римляните ако искат да карат каруци да ходят в Рим.
11
0
 
27
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
КАКВО ЩЕ ГИ ПРОВЕРЯВАТ НАПРАВО ДА ГИ ЗАБРАНЯТ.
10
0
 
27
 
! Отговори
Партиен член преди 2 години
По лесно ще е да застанат полицаите на изходите на кварталите в които живеят водачите на ППС със животинска тяга..
Така няма да им се налага да ги спират чак в центъра.Ма кой да се сети.
Или в центъра не може но в Слатина. Г.Милев. Дружба.Младост и тн. Може?
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в Красна поляна е ужас, даже се движат на групи, по 3-4 каруци една след друга. На Бул. Възкресение купища изпражжжнения прескачаме!
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахаха, софия е най-селяндурския град. Европейците знаят това. Защо се крием не знам... Ние сме си такива. Няколко месеца без каруци в умрялата София нали не мислите, че ще ви направи хора? :)
7
1
 
27
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Тази акция е само прах в очите. Какво ще напишат актове на каруцарите и какво? те не работят, не се осигуряват и няма да платят. Ще конфискуват конете - ха ха. А и скоро пак ще има избори, братята ще са необходими. Държавата се постави в положение на пълно безсилие.