Ремонтът на булевард "Дондуков" - на финалната права

Движението по ключовата отсечка ще бъде пуснато на 20 ноември
26
Ремонтът на булевард "Дондуков"  - на финалната права
Снимка: Булфото, архив

На 20 ноември трябва да бъде пуснато движението по бул. "Дондуков", съобщи заместник-кметът по транспорт на София Евгени Крусев.

Още по темата
Ремонтът на ключовия за София булевард трябваше да приключи до края на октомври, но се наложи срокът да бъде удължен.

Точно два месеца след като беше отворена за движение отсечката от между улиците "Бачо Киро" и "Будапеща" трябваше отново се ремонтира.

Майстори пренареждат паветата, които само за няколко седмици са се разместили.

Крусев обаче отсече, че засега не може да се говори за ремонт на ремонта, защото в крайна сметна реконструкцията на булеварда не е приключила.

"Когато приключи, тогава вече ще можем да говорим за завършен булевард", отсече той.

По думите му всички санкции, които могат да бъдат наложени и които са констатирани от надзора, ще бъдат наложени.
 


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Евгени Крусев

В България останаха само неграмотните и небразовани строителни работници. Вижте , че почти всички са *** , е как да стане .
25
1
 
5
 
! Отговори
До Евгени Крусев преди 1 година
Наистина ли няма строители или тия понеже са ваши хора сте ги наели.Станахте смешни и жалки с тези строителни фирми.Това е престъпление.Благодарете се,че хората са толкова заспали вече и не им пука,защото иначе трябваше да ви линчуват публично пред Столична община.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трето поколение живея на Бул. Дондуков такова чудо не бях виждал. От кръстовището на Раковска до жълтите павета бяха го уж направили и пуснаха движението. Спряха движението от бул. В.Левски до Раковска и полагат асвалт. Това дето уж го бяха направили и пуснали се разглоби за по малко от месец. На всичкото отгоре се вдигаше прашилка до небето. Тази отсечка на която палагат асвалта ще издържи поне година а тази с паветата ще я ремонтират всеки месец. Такава селска "умна" работа няма никъде!
23
2
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Да не говорим, че в София паветата се поставят още по-некачестено, с много по-големи фуги, отколкото е нормално. А конкретно на Дондуков дори не беше почистен пясъкът, с който се фугираха - на места дори не се виждаха паветата под изсипания върху тях пясък. Сам се досещаш, че целият булевард беше и все още е пълен с пясък и прахоляк, именно затова.
22
1
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Моля те дай ми пример за новоремонтиран асфалтиран участък, където колите се повреждат заради настилката. Струва ми се, че говориш глупости. И няма как гладка повърхност да задържа повече прах от повърхност с фуги, в които да се наплъстява въпросния прах, и които да не могат да се почистват. Просто е. Паветата гарантират мръсен въздух, защото задържат прах, пясък и кал. Освен това те се чистят много по-трудно в сравнение с асфалтираните улици.
21
0
 
8
 
! Отговори
До пишман работа преди 1 година
Не е драмата в павета, те са доста здрави и износоустойчиви от всякакъв асфалт, а в основата под тях като концепция и решение, и изпълнение. Всеки ден минавам оттам и имам достатъчно впечатления. Не искам да съм черноглед, но очаквам проблеми в павирания участък още през следващата пролет.

Колкото до мрънканиците за санкции, те са за пред публиката да се види и знае уж колко сме строги и справедливи. Само преди около седмица някой от СО се изцепи, че ако съдят изпълнителя, той щял да спечели...
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е този булевард да бъде преименуван и получи достойно българско име.
19
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 1 година
A ремонта на ремонта кога почва, че както знаем всички ремонти на Суджука завършват с рязане на ленти, телевизия... и отново ремонт.
18
4
 
9
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Всъщност асфалта задържа повече прах и от асфалта прахта по лесно се вдига във въздуха от всичко, което може да го направи, вкл. вятъра. Асфалтът, който се слага в София е изключително некачествено поставян и на практика месец-два след поставянето му, вече е за ремонт, а състоянието му поврежда колите.
17
3
 
8
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Паветата задържат много повече прах. Следователно при преминаване на интензивен трафик през тях, тези частици се вдигат лесно във въздуха, ние ги дишаме. Уж за чист въздух се борим, пък слагаме на една от основните пътни артерии в града павета. Паветата са по-шумни, около булеварда живеят хора, които трябва да издържат на този шум ежедневно. Паветата се редят некачествено, лесно се нарушава равността на настилката, което пък от своя страна води до повреждане на колите, движещи се по тях.
16
5
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
По принцип паветата са по-издръжливи на интензивен трафик, но по тях джигитите няма да могат да хвърчат с 200 км/час, както го правят по асфалта. Затова някои са против паветата.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ремонтът завършва, но почва ремонт на ремонта. Няма страшно - много милиони ще се откраднат.
14
0
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Отсечката между ул. Сердика и Раковски все още не е завършена, въпреки че движението там го пуснаха отдавна. След като пуснаха движението преди два месеца, продължиха с тротоари, велоалеи и т.н. и все още не са готови. Това, че щели да пуснат движението до 20 ноември не ни топли много, след като окончателно ремонта ще приключи примерно другото лято, ако не се наложи ремонт на ремонта още преди да гу пуснат, както очевидно се очертава.
13
0
 
7
 
! Отговори
рррррррррр преди 1 година
И кметуването на Картофелия и то е на финалната права и за това гледа да отпъне колкото може повече!
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През зимата, ако се наложи да минават снегорини на пролет ремонта им е в кърпа вързан
11
0
 
15
 
! Отговори
d преди 1 година
Крусев, Крусев и ти си едно х*мне сложено да опира пешкира
10
2
 
15
 
! Отговори
пишман работа преди 1 година
Хем некачествено, хем бавно, но за сметка на това скъпо. Паветата, който и акъл реши да ги остави, ще се разместят преди края на зимата. Просто паветата не са мислени за такъв интензивен трафик.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Крусев обаче отсече, че засега не може да се говори за ремонт на ремонта, защото в крайна сметна реконструкцията на булеварда не е приключила."

Като приключи и след един месец става ремонт на ремонта. Да ви се невиди д е б и л с к а т а логика
8
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До zeus

Др. червен суджук , по време на управлението на БКП-БСП над 30 години не е правен никакъв ремонт . По добре лош ремонт от колкото нищо . Анадъмно др. Мюмюн .
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом го прави Трейс ще си тресе, а ние ще си траем.
Само милионки за бонбонки да има