София в Топ 100 по задръствания - 38 мин. в трафика всеки ден

Шофьорите в столицата губят повече време, отколкото във Вашингтон
7 ное 2017 22:55,
120
София в Топ 100 по задръствания - 38 мин. в трафика всеки ден
Снимка: Архив, Булфото

София попадна в топ 100 на градовете с най-големи задръствания в света. Според класацията на световна компания за навигация столицата ни е на 24-то място в Европа по най-тежък трафик и на 83-то в света, пише bTV.

Според класацията всеки ден в задръствания в града губим средно по 38 минути или 144 часа за година. Заради задръстванията времето за придвижване в столицата се удължава с близо 30%.

Най-много време в задръстванията прекарваме в час пик вечер - тогава пътуването ни се удължава с цели 66%. Сутрин не е много по-добре – тогава пътуваме с 58% по-дълго.

Според кмета на София, за да се облекчи трафика, повече хора трябва да променят навиците си.

"Всички излизаме с автомобилите си и искаме чист въздух… Инвестираме в градския транспорт и се надяваме повече хора да използват алтернативен начин на придвижване", заяви Йорданка Фанъдкова.

A засега шофьорите в София губят повече време в задръстванията, отколкото в град като Вашингтон, например.

Ситуацията в столицата на съседна Румъния е още по драматична - Букурещ заема 5-то място в индекса за най-големи задръствания.

Най-много време се губи в Мексико, Банкок и Джакарта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
фелдшер преди 6 години
До ШибиРиби 26щом казвате сигурно е така, въпреки че науката твърди обратното... :) ... и по принцип ветеринарен лекар е едно, фелдшер е друго. не е като водопроводчик и телевизионен техник от капиталистическите филми дето споменах, че прекалявате и злоупотребявате с тях... настоявам да наминете към личния си лекар все пак. ще е полезно за вас. да не кажа животоспасяващо даже...
31
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това,че 2 млн.българи се набутаха в София е неизбежно,но проблемът е другаде.В стремежът си да откраднат повече пари ГЕРБ респективно кметицата непрекъснато копаят улиците.Непрекъснато се строят сгради,по централните улици се движат тежки камиони.Некадърните фирми на Борисов ремонтират ремонтираното.В СО зам.кметовете по транспорт са ***.Ненормална организация и светофари.
30
4
 
4
 
! Отговори
Ташак Булгаристан преди 6 години
По важното е че караме кадилници защото въздухът нине най-чист в европа.
29
0
 
23
 
! Отговори
транспорта е издишал преди 6 години
От градския става само метрото, но и там вече е нечовешка тъпканица. (час пик)Наземните е некакво задръстване в компанията на нечовешко меле. Всичко е под всякаква критика.
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Половината софиянчета са астматици. Не могат едни стълби да качат. Това е трагедията, нас възрастните кучета ни яли. Ама като се строи без да се мисли.
27
0
 
34
 
! Отговори
леле! преди 6 години
"Инвестираме в градския транспорт и се надяваме повече хора да използват алтернативен начин на придвижване", заяви Йорданка Фанъдкова.???Тази жена е неадекватна.Не може да се надяваш, дори да мечтаеш, че повече хора ще го ползват.Цените глупа*ке!Не ни излиза сметката. Да не говорим за липсата на каквато и да е държавна визия и политика относно де-концентрацията на бизнес само в София. Но за това се иска мисъл, а не ритане на топка или разговори на кафе с фризьорката.
26
5
 
30
 
! Отговори
яязека преди 6 години
Белград може да го минеш на един дъх, няма светофари, а само кръгови по основните артерии. Тук още на входа на София те посрещат 10 светофара, там където няма никаква нужда са сложили и пешеходни такива и за да си висиш...толкова е калпаво, че няма накъде. Да се маха даскалицата и да идва човек с желание и визия как да се справи.
25
4
 
18
 
! Отговори
селска работа преди 6 години
До BigDick4youВ центъра вече стана ад за живеене.. Доста софиянци емигрираха от там.Това къде си роден не те прави нито по умен, нито по красив.пп. аз съм софиянец, но това не означава нула за мен.
24
7
 
38
 
! Отговори
@ преди 6 години
Няма селяни, няма граждани. Стига с това "софиянци" и останалите. Кой иска да живее в тази дупка София? Никой, но тук има работа.Тази кметица не би могла да управлява квартален магазин, да не говорим за много милионен град.Факта че пътуване с градския транспорт е по-скъпо отколкото с кола, обяснява и задръстванията и капацитета на властта.Три билетчета по 1.60лв. = 4.80лв. в едната посока от Бояна до Редута. Ако сте двама, ще ви излезе по-евтино дори с такси.
23
12
 
17
 
! Отговори
Ми Къ преди 6 години
Много селяци напъплиха ,надежда сякаква оставете...
22
3
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
До фелдшераПорното лекува нервите обаче ветеринарите не го разбират
21
1
 
27
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Вместо да ни дава акъл да вземе конкретни мерки защото София не спира да се разширява и няма да спре. И всички булеварди които боядисаха и очертаха за сини и зелени зони да се преименуват в улици. Булевард с 2 ленти няма
20
0
 
16
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
Гарантирано от ГЕРБ! Нали тъй говореше Бащицата и Фандъкова ... :)
19
0
 
9
 
! Отговори
фелдшер преди 6 години
До ШибиРиби 23мисля че е крайно време да спрете с това безконтролно п.о.р.н.о да гледадте по всяко време. настоятелно твърдя да минете през личния си лекар за направление за психолог съчетано с невролог за навременно лечение или въдворяване в лечебно заведени за неопределен срок.
18
21
 
21
 
! Отговори
BigDick4you преди 6 години
Има задръствания, защото, пришълците, пустиняците и селячищата, дошли да бачкат в София ходят с колата дори за цигари, до кварталния магазин!Селски манталитет к'во да пра'иш!Малко останаха старите софиянци, които ходят пеш, и не ползват дори градски транспорт, защото живеят в Центъра!/И са родени в центъра/
17
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаЗадръстеняците са предимно пришълци от други места)
16
8
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Обичам Софийския трафик, колежката ме пръска от мuнeтu побърква ме. Докато я закарам от офиса до Лозенец ме свършва два пъти. Когато не мога втори път с дуxaне отбиваме и и го треса заден прашок. Гледат ме по сфетофарите и завиждат а тя дyxa ли дyха.
15
6
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
София е задръстена щото там живеят задръстеняци
14
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На софиянците провинцията им виновна. Алоо, от кога сте вие граждани бе? Царвулани.
13
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се кача на градския транспорт, когато видя Фандъкоеа в метрото и шефът и Тиквата в трамвая.