София е готова за снега, разделена е на 7 зони, чистят я 7 фирми

Фандъкова се закани: За непочистена спирка - глоба 2000 лв.
9 ное 2017 12:32, Анисия Иванова
38
София е готова за снега, разделена е на 7 зони, чистят я 7 фирми
Архив: Булфото

София е в готовност да посрещне зимата. Фирмите, които ще отговарят за почистването й, притежават необходимата техника и материали, каза кметът Йорданка Фандъкова.

"Столицата е разделена на 7 зони и 7 фирми ще работят на територията на града, а още 5 зони включват общински пътища и пътя към Природен парк "Витоша". Фирмите разполагат с минималното изискване от 237 снегорина, 37 челни товарача и 24 малки роторни снегорина за тротоари и с работници”, отбеляза столичният кмет пред БНТ.

Фандъкова каза, че при снеговалеж спирките на градския транспорт трябва да бъдат почистени до 07.30 часа сутринта. "Само за една непочистена спирка санкцията е 2000 лева. Строга е санкцията за пътните платна – при над 5% непочистена зона не се заплаща нищо. Фирмите знаят това”, каза още кметът.

Фандъкова подчерта, че чистотата на въздуха е най-сериозното предизвикателство пред големите градове и то в перспектива. Тя обаче определи като спекулации информациите, че хората ще бъдат задължавани да купуват еко автомобили.

Кметът съобщи още, че скоро ще бъдат закупени 7 броя газ анализатори, които ще бъдат предоставени на "Пътна полиция". Те ще ги използват както при първоначалната регистрация, за да могат да контролират вредните емисии, така и при текущия контрол. "Поискали сме да има по-строги мерки по отношение на пунктовете за Годишни технически мерки”, каза Фандъкова.

Тя отчете успех в последните 3-4 години, през които е намалена средната възраст на автобусите в градския транспорт от 30 на 9 години. Предстои закупуването на нови 120 автобуса на природен газ. Обявена е и процедура за закупуване на електробуси. По този начин се включваме към нашите колеги в другите европейски столици, каза още Фандъкова. Подготвена е процедура за обявяване на концесия за всички спирки на територията на Столичната община.

Кметът обясни още, че тунелът под НДК ще се реконструира цялостно, залагат се средства и за ремонт на по-малки квартални улици, както и цялостна реконструкция на Западния парк. Столичният кмет изрази надежда, че през 2018 г. София ще има система за отдаване на колела за придвижване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГОТОВИ СА КАТО МИНАЛАТА ЗИМА. ПАК ЩЕ КАЖАТ ЧЕ ЗИМАТА ГИ Е ИЗНЕНАДАЛА. ПОЗНАВАМЕ СЕ НЯМА СМИСЪЛ ДА НИ УСПИВАТЕ ДРУГАРИ ***! ПАК ЩЕ БУТАМЕ КОЛИТЕ В ПРЕСПИТЕ ПО УЛИЧКИТЕ МЕЖДУ БЛОКОВЕТЕ И ЩЕ ВИ БЛАГОСЛАВЯМЕ ЦЯЛОТО ДОМОЧАДИЕ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО.
13
1
 
13
 
! Отговори
ФандУпкова преди 6 години
Каква минала зима бе? Кой можеше да предположи, че декември месец ще вали сняг?
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като всяка предишна година, снегът ще ни изненада баш през зимата.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Taзи зима снегът ще ни изненада.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Oт ЧЕС вече са в обичайната готовност да осъдят половин София за измислени сметки.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toлкова са добре почистени, че миналата зима един беше направил снежен човек в дясната лента на бул. България.
8
0
 
10
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
снега ще повали малко и ще се разтопи,кажете ми обаче с ГЕП какво ще правим???
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7-те зони ще бъдат изненадани от снега.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накратко казано фирми на 7 НАШИ хора ще избутват снега върху тротоарите там където могат / ако няма паркирали неправилно автомобили - КАТ отдавна е забравила да упражнява контрол за паркирането, само по сигнали на граждани работят и то не винаги/, пък общинските инспектори ще обикалят да глобяват етажните собствености не успели да избутат снега обратно от тротоара на улицата. И цялата въртележка ще се плати от джобовете на данъкоплатците заедно със заплатитие и коледните бонуси на организаторите
5
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София стана Европейски град по време на Борисов и Фандъкова . Всички виждате как се разхубавява нашия град , а не като при Тодор Живков, - мизерия навсякъде и пушещи икаруси и тук там пушещ трабант . Жалки сте другари от БКП-БСП .
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова - оставка!Улиците ще са почистени толкова качествено, колкото беше ремонтиран булевард Дондуков! ФАКТ!
3
1
 
21
 
! Отговори
ХАХА преди 6 години
Започваме деня с вицове....
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде моля моляТова, че написано като свободно есенце не означава нищо. Винаги държава, кмета и кметовете изненадани. Два дни ще опяват природата, че не ги слуша. Синоптиците не казват,че през зимата трябва да е 31 градуса и т.н.
1
6
 
6
 
! Отговори
Quattro ръчка преди 6 години
Аз па съм готов за поредния път, в който зимата ще ни изненада и ще си давам газ с кеф, който не може да кара , притежава летен автомобил или няма пари за зимни гуми, да си крета с градския!