София е готова за снега, разделена е на 7 зони, чистят я 7 фирми

Фандъкова се закани: За непочистена спирка - глоба 2000 лв.
9 ное 2017 12:32, Анисия Иванова
38
София е готова за снега, разделена е на 7 зони, чистят я 7 фирми
Архив: Булфото

София е в готовност да посрещне зимата. Фирмите, които ще отговарят за почистването й, притежават необходимата техника и материали, каза кметът Йорданка Фандъкова.

"Столицата е разделена на 7 зони и 7 фирми ще работят на територията на града, а още 5 зони включват общински пътища и пътя към Природен парк "Витоша". Фирмите разполагат с минималното изискване от 237 снегорина, 37 челни товарача и 24 малки роторни снегорина за тротоари и с работници”, отбеляза столичният кмет пред БНТ.

Фандъкова каза, че при снеговалеж спирките на градския транспорт трябва да бъдат почистени до 07.30 часа сутринта. "Само за една непочистена спирка санкцията е 2000 лева. Строга е санкцията за пътните платна – при над 5% непочистена зона не се заплаща нищо. Фирмите знаят това”, каза още кметът.

Фандъкова подчерта, че чистотата на въздуха е най-сериозното предизвикателство пред големите градове и то в перспектива. Тя обаче определи като спекулации информациите, че хората ще бъдат задължавани да купуват еко автомобили.

Кметът съобщи още, че скоро ще бъдат закупени 7 броя газ анализатори, които ще бъдат предоставени на "Пътна полиция". Те ще ги използват както при първоначалната регистрация, за да могат да контролират вредните емисии, така и при текущия контрол. "Поискали сме да има по-строги мерки по отношение на пунктовете за Годишни технически мерки”, каза Фандъкова.

Тя отчете успех в последните 3-4 години, през които е намалена средната възраст на автобусите в градския транспорт от 30 на 9 години. Предстои закупуването на нови 120 автобуса на природен газ. Обявена е и процедура за закупуване на електробуси. По този начин се включваме към нашите колеги в другите европейски столици, каза още Фандъкова. Подготвена е процедура за обявяване на концесия за всички спирки на територията на Столичната община.

Кметът обясни още, че тунелът под НДК ще се реконструира цялостно, залагат се средства и за ремонт на по-малки квартални улици, както и цялостна реконструкция на Западния парк. Столичният кмет изрази надежда, че през 2018 г. София ще има система за отдаване на колела за придвижване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 6 години
Много се забавлявам като кажат че ще глобяват фирмите ако не почистят. Те фирмите техни - ама те ще ги съдерат от глоби. Няма как фирма да продава кламери на държавата или община без да си даде. Тука е така.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЗИ ЗИМА ЩЕ Е УНИКАЛНА - ОСВЕН НАС НА УПРАВНИЦИТЕ ЩЕ ИМ ГЛЕДА СЕИРа със снега и целия ес!
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16От 1970 до 1989 отгледах 4 (четири) деца без да съм "ром" и без проблеми. Проблемите дойдоха след настъпването на "демокрацията".
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До българин оптимистИ защо ли тези държави си ходил. Казвам ти! ДА се правиш на "БОГ", защото си викаш на ум " Ей тези по-големи мизерници от мен "
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До българин оптимистНЕ КАТО СИ НЕПУКИСТ И АЛЧЕН
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7 зони, 7 фирми, 7 метода на работата... много баби хилаво дете.
28
3
 
0
 
! Отговори
българин оптимист преди 6 години
До Анонименне знам за какъв шизофренизъм говориш, но хората забравят, че позитивни неща се случват около тях...и фокусирайки се в скандали, кой какво откраднал, какво облажил и така нататък - забравят да видят позитивното. и да ти кажа - живея в българия и до сега държавата нито веднъж не е опитала да ме убие...а понеже съм си и попътувал, ако искаш да видиш мизерия - *** в Индия да видиш как е...или в Конго, или в Нигерия...по-мизерно е от всякъде, а хората са по-щатливи...що ли?
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До българин оптимистПрез твоите очи май всеки ще вижда шизофренизъм. Цитирам те да няма избягал после: " например не ми пука дали някой е откраднал пари за построяването на кръстовище, пука ми, че минавам от там 10 пъти по-бързо и изглежда по-приятно от преди...оптимизъм трябва...позитивизъм..."И на хората не им пука за семейството ти след като държавата ги убива какъв оптимизъм и позитивизъм, а опа май трябва нацията да е "обединена". Такива като теб не може да си помагаме един на друг!
26
1
 
6
 
! Отговори
българин оптимист преди 6 години
Абе хора...защо все гледате да оплюете..не съм ГЕРБ аджия (не мога да ги понасям) и червен не съм (и тях не мога да понасям)...аз съм просто един българин, но вместо да виждам негативите - опитвам да видя хубавото - опитвам да видя не кой какво е изкарал или откраднал, а как това се отразява на мен...например не ми пука дали някой е откраднал пари за построяването на кръстовище, пука ми, че минавам от там 10 пъти по-бързо и изглежда по-приятно от преди...оптимизъм трябва...позитивизъм...
25
4
 
6
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Винаги са готови, и винаги снегът ги изненадва! Нашата страна е топ върха на пародията, по отношение на жизнен стандарт. И в допълнение към анонимен #16- имаше биберони винаги, но само в Кореком, а там можеха да пазаруват свободно само "другарите", защото, тези, които работеха извън БГ,умишлено им бавеха заплатите с години, и как да купуват тогава? А някои, като Димитър Станишев-баща на Сергей Станишев(същия, който след фиаското в БГ, се подвизава извън страната), открадна милиони долара, и...
24
6
 
1
 
! Отговори
toshko преди 6 години
До Анонименкакто е модерно сега да се казва, това е фалшива новина.ако 70-та година си имал/а дете, сега на колко години си да тролваш форумите?ако от 70-та до 89-та си търсил/а за детето биберон, то/те са завършени *** i 100% сега са в герб, даже може и министри.
23
1
 
6
 
! Отговори
цвъ цвъ преди 6 години
тя всяка година е готова и всеки път снега ни изненадва.а сега и възпълничкото момиче няма да може да лови снежинки във въздуха.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"София е готова за снега, разделена е на 7 зони, чистят я 7 фирми" --- Знаем, 7 различни ФИРМЕНИ ИМЕНА"."Фандъкова се закани: За непочистена спирка - глоба 2000 лв." --- Абе, Данче, на кой тия, бе! Близки и роднини глобяват ли се, бе, душо!
21
1
 
6
 
! Отговори
Снежко ловеца Йети преди 6 години
Даже има обява, търсят хора да назначат за снежинко-ловци в зависимост от качествата на кандидата и предишни препоръки и постижения в снежинко-ловенето възнаграждението расте на база 1000 снежинки на час с 100 лв. Яко а?
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"София е готова за снега, разделена е на 7 зони, чистят я 7 фирми"... и,Следващата публикация ще е: "Зимата ПАК ни изненада". -:)
19
1
 
4
 
! Отговори
До16 преди 6 години
Между другото бибероните са много вредни за малките! Отучвайте ги рано рано от тях.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16. Това, което казваш за храните е вярно (макар,че бяха по-качествени от днешните), но мога да се обзаложа, че още живееш в жилището, което баща ти е взел от някое държавно предприятие през този период 70-89г. на изплащане от 8лв. на месец без лихва!?:) А ? Със сегашните заплати и банки е доста по-трудно.
17
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 6 години
Да бе да 7. Фирмата е една със седем имена и техниката е една за седемте фирми. Само ги местят при проверка.
16
0
 
7
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Е сега вече съм сигурен, че прогнозата за мека зима без сняг ще се сбъдне за София :)
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"София е готова за снега,"И Фандъка отсега е подготвила оправданията- метеорологичните условия са лоши за чистене... на запад също е така... в Сибир е така...