Малките улички на София "светват" срещу нови 2 млн. лв.

Сагата с бул. "Дондуков" приключва до 20 ноември
10 ное 2017 07:57, Александър Попов
15
Малките улички на София "светват" срещу нови 2 млн. лв.
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

С още 1 млн. лв. ще бъдат ремонтирани до края на годината улици в крайните квартали на София. Това реши

Столичният общински съвет ще отпусне 1 млн. лв. за ремонти до края на годината улици в крайните квартали на София, стана ясно при приемането на преразпределение на бюджета на столицата за тази година.

Още по темата

От програмата за отчуждаване и изкупуване на имоти в столичната каса са останали 9 млн. лв. От тях 6 млн. ще отидат за метрото, по 1 млн. лв. пък ще бъдат вложени в изграждането и поправка на улично осветление, както и в почистването на речни корита, обясни зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов, цитиран от "Монитор". Относно бюджета на общината за 2018 г, той заяви, че предстои по ресорните комисии всеки да представи приоритетите си за работа. До края на ноември Барбалов се надява, че нужните пари за следващата година ще бъдат ясни.

Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев пък обеща, че от големите ифраструктурни проекти започнати това лято, нито един няма да остане за догодина. Той заяви, че още не платено на фирмите изпълняващи в момента ремонти и довършителни работи по булевардите "Дондуков", "Монтевидео" и "Каблешков". По думите му сагата с "Дондуков" категорично ще приключи до 20 ноември, когато движението по централния булевард ще бъде пуснато.

Йорданка Фандъкова пък заяви, че няма да им компромиси към фирмите, които бавят крайния срок на ремонтите и работят некачествено и обясни, че в момента се правят огледи и текат процедури по приемане на обектите.

"Цялостните ремонтите предизвикват сериозни затруднение за гражданите и веднага щом е възможно пускаме движението, което не означава, че проекта е завършен, приет и разплатен", каза кметицата. В последните години санкциите, които са наложени на строителните фирми са 2,7 млн. лв.

"Глобяваме всички фирми без изключение и се вижда, че няма чадър на никоя от тях, каквито спекулации чувам напоследък", каза Фандъкова и допълни, че се извършва контрол и над надзорните фирми следящи ремонтните дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Софияремонти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Даммм преди 6 години
Вярно е столица си е все пак ама .... хайде след като си светнете малките улички вземете пуснете някой лев и към Варна щото тука и центъра е тъмен хахахахах
13
0
 
3
 
! Отговори
празни обещания преди 6 години
Още миналата година 2016 г-жа Фандъкова каза, че м.април влизат за ремонт в крайните квартали, но и до днес кв.Враждебна е осеян не с дупки, ами вече с ями. Да не говорим пък за страничните и задни улици от главната.
12
0
 
4
 
! Отговори
фалш преди 6 години
Улиците(за тротоарите изобщо и не иде реч) в крайните квартали на София винаги се "ремонтират" в края на годината в късна есен и началото на зимата когато вали дъжд защото ремонтите са козметични,претупват се и след зимата няма помет от тях.Но парите са усвоени от правилните хора.
11
3
 
5
 
! Отговори
??? преди 6 години
Тази крадлива кметица ГЕРБ ще я назначи и след следващите фалшифицирани избори. Колко ли десетки или стотици милиарди гепиха ГЕРБ само от София?
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се вземат подкупи, за да се дадат обществени поръчки на близки до валстта фирми и след това ремонтите да са некачествени, защото се краде !? В България?! В Столицата?! Абсурд! Никой не вярва на подобни градски легенди. Но родителите му като са му дали това име - Никой, въобще не са мислили, че другите деца ще му се подиграват.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, защо се вадят сега на куп 2 милиона за осветление, вместо да се поддържа старото да не се разваля и да е по евтино?крушката на цялата ни улица (една е само!) се развали миналата година, тъмно като в ***... та сега ще дойдат, ще решат че "тялото е старо и има нужда от подмяна" и ще им струва 10 бона, вместо примерно преди 2 години да бе минал един еладжия да види какво и става и да струва 200 кинта примерно.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова кинти се дават на София, но с тази даскалица крадливо ориентирана, и с този Крусев, недоразумение от N та степен, дошъл от село Червен бряг, прескачал трамвайните линии като дошъл, днес управлява ...транспорта?????? Гепачката продължава с пълна сила, градът не се подобрява, глупости се правят една след друга. А тази с велосипедните алеи беше върха на сладоледа.Такава простотия е, немам думи. Елате и вижте на ул. Раковски какво става между 17.30 и 19.00.Задръстване, шум, клаксони, красота
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пускането на движението по Дондуков, изобщо не означава, че ремонта на Дондуков е приключил - това вече го видяхме в уж готовите участъци. Най-вероятно ремонта на Дондуков ще приключи, когато започнат ремонт на ремонта.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не знам как разпределяте бюджета, но определено София не става по-добър град за живеене. Иначе вероятно някои лица подобряват финансовото си състояние в лично качество.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заедно с учиците, ще "светне" нечий нов частен палат след като разпределят обществената поръчка
4
1
 
4
 
! Отговори
Alex.P. преди 6 години
Niakoi vijda li mashina za trambovane na tazi snimka.Osnovata sashto ne e ischistena I podgotvena .,,park hvarleni na viatara,,Alex.London
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ворино Бели Брези е в окаяно състояние при дъжд и сняг става АД
2
0
 
13
 
! Отговори
Tralala преди 6 години
Е няма втора толкова неграмотно написана статия!!!
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тротоарите? Аз не съм кенгуру да прескачам препятствия!