Протест в "Павлово": Узаконен парцел запуши блок! Какво ще строят?

Кметът на района вижда проблема, но решението е на СОС
Обновена: 13 ное 2017 09:49 | 13 ное 2017 09:00, Петя Славова
30

6177 гледания   |  Още видео
Протест в кв. "Павлово" заради парцел, който отрязва достъпа на хората до входа им. По думите на живущите в сградата - няма достъп на линейка и пожарна, защото мястото се оказва прекалено близо до блока. Живущите се притесняват, че на мястото на парцела до тях може да бъде построена сграда.

Блокът съществува от 1981 г., а през 1992 г. проблемният парцел е реституиран и когато живущите са започнали да засаждат дръвчета и да озеленяват около блока разбират, че пред сградата им има поземлен имот, информира репортерът на Bulgaria ON AIR Петьо Атанасов.

"Този имот за нас е най-голямото притеснение, защото прекратява напълно достъпа до входа ни. Нашите следващи действия ще са насочени към това да се зададат въпроси към столичните институции - защо и как се стигна до узаконяването на този имот", коментираха потърпевшите.

По думите на кмета на район "Витоша" Теодор Петков наистина има ограничен достъп до блока, но за съжаление това е реституция на парцела още от 1992 г.

"През миналата година в Столичния общински съвет внесохме искане за урегулиране на имтота. Заедно със съветниците решихме, че трябва да се направи ново обявяване на процедурата. Уведомихме гражданите, за да знаят какво се случва", коментира още кметът.

Според него сега случаят е в ръцете на главния архитект на София и той ще вземе решение какво да се случи с парцела.
 


30
Още по темата: блокстроежBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Taкa,така трябва,удри утре и входа на НДК да се затвори от кооперация.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гарантирано от демокрацията.
26
0
 
25
 
! Отговори
Пипи преди 10 месеца
Та в ръцете на архитекта означава: който плати повече, той ще спечели.
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 23

ПОДКРЕПЯМ 23!!! ТАКА Е И ТЕЗИ НА КОИТО СА БИЛИ ПРИБРАНИ ИМОТИТЕ РЕСТИТУИРАНИ И ТЕ СА БИЛИ СЪСИПАНИ :D

ВИНОВНИК Е ТОЗИ КОЙТО Е НАЦИОНАЛИЗИРАЛ ТЕЗ ИМОТИ В СЛУЧАЯ ОБЩИНАТА!!!

НО ЩОМ ИМА ИЗГРАДЕНА ПОСТРОЙКА ТО И РЕСТИТУТИТЕ ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ ЩОТО ТРЯБВА ПО ЗАКОН ДА ИМА 3 МЕТРА НЯКАКВО ОТСТОЯНИЕ ЗА ПЪТ ДО СЪОТВЕТНАТА СГРАДА И ТОВА АКО ЩЕ МОЖЕ ДА Е ПРЕЗ СРЕДАТА НА ВЪРНАТИЯ ИМ ИМОТ ЗАГРАБЕН НЕЗАКОННО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛАСТ :D

НЯКОЙ ЩЕ ПЛАТИ ИЛИ ОБЩИНАТА ИЛИ ТЕЗИ ОТ РЕПОРТАЖА :D
24
0
 
25
 
! Отговори
ЛИЧНО ПОСТРАДАЛ преди 10 месеца
СПОРЕД ЗАКОНА една кофа цимент да е излята на ТЕРЕНА и това се води строително мероприятие и РЕСТИТУЦИЯТА е ЗАБРАНЕНА. Компенсацията със земеделски земи е с равностойни такива, процедурата е такава, че хората се отказват. Затова е чудно как върнаха стари имоти - ливади и градини върху детски полощадки и устроени терени....Закона важи за малките села, но за апетитните парцели в София и морските курорти НЕ...МАФИЯТА ВЛАДЕЕ ДЪРЖАВАТА
23
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някои хора още живеят в татовата държава и си мислят, че всичко около блока им е тяхно. Щом кучето им веднъж е препикало или колата им е оставила следа върху незастроените площи, за вечни времена остават техни. Забравят, че зад реституираните имоти стоят човешки съдби и малък шанс за справедливост.
22
7
 
18
 
! Отговори
ГЕРБЕРСКАТА МАФИЯ преди 10 месеца
е безсмъртна. Аз на тебе, ти на мене. Бившия главен архитект на СОФИЯ никога не се умори да приказва басни колко е сложно да се спре НЕЗАКОННАТА РЕСТИТУЦИЯ между блоковете
21
4
 
18
 
! Отговори
КАК КАКВО-ПАМЕТНИК преди 10 месеца
на ТИКВАТА и никога нищо не чулата и не видяла Фандъкова..
20
0
 
10
 
! Отговори
Няма такава държава преди 10 месеца
Мейд ин ***! Очаквай всичко да ти се случи в тази държава-----но не очаквай то да е добро!
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Толкова нескопосана приватизация и реституция стана само в България. Не може бивши земеделски земи сега да се реституират като парцели в градовете . Това е толкова малоумна работа , че няма думи с които да се опише .
18
0
 
13
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 10 месеца
До Анонимен (15)

После като му дойде до гуша на народа и на обикновения човек, вие "умните" и "кадърните" да не се чудите откъде се взеха пак тези червени терористи. Бoклyци като тебе ги създават.
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мачкай селяните Данче !!!
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПО ПРОСТАЦИТЕ, ПО ДОЛУ!! НЕ БЛОКА А ПАРЦЕЛА ПРЕД НЕГО БЕ ПРОСТАЦИ, КВО БУТАНЕ ВИ ГОНИ БЕ ПРОСТАЦИ!

ИНАЧЕ НАЙ ВЕРОЯТНО ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТЯТ РАЗСТОЯНИЕТО ОТ БЛОКА ДО УЛИЦАТА ПО ЗАКОН ТРИ МЕТРА ДОСТЪП!

ОБАЧЕ ТУК Е ЗАМЕСЕНА И ОБЩИНАТА КАТО ПРЕСТЪПНИК КОЯТО Е ОТЧУЖДИЛА ТЕРЕНА ПЪРВОНАЧАЛНО ТА МОЖЕ И ОБЩИНАТА ДА СЕ СЪДИ НЕ ЗНАМ КАК Е ПРИ НАС ДРУГ ВОДИ ДЕЛОТО!
15
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нормално е при демокрацията и капитализма законите да се спазват - частната собсвеност е свещена, щом е реституиран и е частна собсвеност може да прави с нея каквото си иска и да я огражда както си иска. При капитализма и деморакцията умните и кадърните са добре, само неудачниците и некадърниците са бедни и не могат да си реституират имоти и живеят в панелените катакомби от времето на Тодор Живков.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И НИЕ ИМАХМЕ ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ НО ЗАВЕДОХМЕ ДЕЛО !

ПО ЗАКОН ТРЯБВА ДА ИМА 3 МЕТРА ПЪТ ДО БЛОКА ИМ! ДЕЛОТО ЩЕ ГО СПЕЧЕЛЯТ!!

НЕ ЗНАМ ДОКАТО ТЕЧЕ ДЕЛОТО ИМАТ ЛИ ПРАВО ДА ЗАГРАЖДАТ ИМОТА! ПРИ НАС КМЕТА НА ПАВЛОВО СПРЯ ОГРАДАТА ПОСТАВЯНЕТО И ТЪЙ КАТО ТРЯБВА ДА ИМА ДОСТЪП ДО ЛИНЕЙКА И ПОЖАРНА ДО БЛОКА НИ!
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Павлово е най-безобразно застроявания район-без спазване на отстояния,етажност,крещящо разноцветни сгради и т.н.Няма тротоари на половината улици,но пък за сметка на това данъците са като в центъра на София!
Районния кмет става милионер за 3 месеца...
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
решението е отчуждаване на парцела по пазарна цена,за павлово,около 500 евро за кв м.
11
3
 
14
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 10 месеца
Обичам бежанците те са основен приоритет на ГЕРБ .Всички с цветя и музика посрещаме ежедневно хиляди добри хора от опасни и нехуманни региони . Бългхарки сега е времето да покажете какво можете , изберете бежанец ,създайте новото поколение суперчовеци европейци ! ,ХАЙЛ МЕРКЕЛ ХАИЙЛ МАКРОН EU UBER ALLES
10
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами дайте да разрушим магистрала Тракия в участъка София-Пловдив, защото комунистите са откраднали на селяните нивите да строят магистрала, това е несериозно. Живея в блок на мястото на собствената си, къща която комунистите бутнаха за да строят панелен комплекс. Да разбирам претенцийте на реститутите, но застроявреното на градинката пред блока не решението на проблема. Жилищните комплекси трябваше да останат непроменени, засегнатите хора трябваше да се обещетят финансово или с друг парцел.
9
3
 
10
 
! Отговори
Знам го това място преди 10 месеца
Такъв хубав паркинг са си направили там, ако не се лъжа и с верига заключват да не влезе някой чужд. Чак пък озеленили го, доста пресилено, просто не са отсекли това което само си е пораснало