Това ли е духът на стара София? Сагата "Дондуков" продължава...

Движението трябва да бъде пуснато на 20 ноември, но...
13 ное 2017 13:15,
78

Снимка: "Спаси София"

За некачествен ремонт на столичния бул. "Дондуков" сигнализираха отново от гражданската инициатива "Спаси София". Движението по ключовата отсечка трябва да бъде пуснато на 20 ноември, след като срокът бе удължен след констатирани нередности и некачествено изпълнение на поръчката от страна на фирмата изпълнител.

Проблемът дали да се запазят паветата на бул. "Ал. Дондуков" или да се комбинира пътната настилка с асфалт и павета беше в основата на спора, който забави допълнително ремонта на ключовия столичен булевард.

Още по темата

От гражданската инициатива прилагат кадри от кръстовището на бул. "Ал. Дондуков" и ул. "Георги С. Раковски", като изпълнението на тази отсечка е определено от тях като "подигравка със софиянци".

"Днес се убедихме, че фирмата-изпълнител "Трейс" наистина заслужава похвалата както на кмета, така и на всички софиянци, плащащи сметката от 7,5 милиона лева за малко закъсняващия със сроковете и леко променен от първоначално предвижданото ремонт на бул. Дондуков", коментират от "Спаси София".

"Фактът, че наредените павета в кръстовището с Раковска хлътнаха и станаха на вълни два месеца, след като бяха наредени и се наложи да бъдат заменени с асфалт говори достатъчно за това как е павирана останалата част от ремонта. Това е проблем. Сериозен при това. Защото паветата бяха "продадени" от г-жа Фандъкова като "запазване духа на стара София". И това, което получихме в крайна сметка е опасен, шумен, прашен и некачествено ремонтиран булевард без приоритет за градския транспорт", допълват още те.

Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев обеща, че от големите инфраструктурни проекти, започнати това лято, нито един няма да остане за догодина. Той заяви, че още не е платено на фирмите, изпълняващи в момента ремонти и довършителни работи по булевардите "Дондуков", "Монтевидео" и "Каблешков".

Ремонтът на бул. "Ал. Дондуков" е на финалната права, като до последния ден от предвидения срок за изпълнение остава точно една седмица.

Време, в което да се правят "огледи и процедури по приемане на обектите", а кадрите на "Спаси София" са достатъчно красноречиви за състоянието на един от ключовите булеварди в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
32
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Много злоба, еей!
65
0
 
39
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Учителката по руски Фандъкова под ръководството на пожарникаря Боко маскирани като политици половин година "ремонтират" 500 метра улица. Нов голям успех на българската демокрация под ръководството на ГЕРБ което се чуди защо след такива успехи не ни приемат ни в Шенген ни в еврозоната.
64
4
 
44
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Фандъкова се хвалеше че е извикала най добрия майстор на павета е.........?,предполагам че е като всяко едно обещание .
63
4
 
52
 
! Отговори
Коренак Софиянец преди 6 години
Тази мутреса е за затвора, едно паве струва 10 евро,тя ги е продала а парите в касата на Гроб
62
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все едно наблюдавам кадри от Сирия, след масирана въздушна атака от международната коалиция. За тва трябва да вземат пари на фирмата-изпълнител, а не да дават, те го направиха по-зле и от преди, като на всичкото отгоре си прибраха и предходните павета за лични нужди.
61
4
 
45
 
! Отговори
Bit преди 6 години
Ще падна от стола. УЖАС!!!
60
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да се очаква от мутрометреса?
59
2
 
54
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Фърр Дъкова да си събира багажате и екипа и беж на село !!!
58
3
 
67
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
До кога ще минава този елементарен номер - Измисля се някакъв ремонт. Отпускат се страшни суми за него, а се извършва по най-евтиния и нискокачествен начин. Остатъка се прибира. Прокуратура няма ли?
57
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандък ми дай, Фандък ми дай и повече не ме бави, на проблемите с асфалта вестник им тури... Това с мелодията на една много често пеена песен в зората на демокрацията от приятелите ми и мен самия по митингите на промяната. Ака знаех какво ни чака, щях да събера куфарите и да се изнеса от България още тогава. Сега, 27 години по-късно го правя това, но без шанс най-хубавите ми години, пропилени в работа, надежди, лишения и подигравка от всякакви докопали власт мизерабъли, да се върнат обратно.
56
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трейс дава пари за ПР и реклама в медиите, но откъм качество е кръгла нула. Но нали е на правилните хора и е абонирана за обществените поръчки фирма. Когато те тресе - Трейс
55
4
 
62
 
! Отговори
Крезимор преди 6 години
Гербавите продължават да леят хАсфалт и бетон (то друго си и нямат де)!!!То и в строителството (за да е качествено) се иска акъл, но те откъде да го вземат, като ги движи максимата да превърнат всяка мозъчна гънка в мускулно влакно...Ако ги оставим още, ще направят един голям бетонен саркофаг над България...Преди това ще са изсекли де що дървета има...
54
3
 
56
 
! Отговори
От Вихрогон преди 6 години
До ЦокиАбе трафика на Шанз Елизе да не е по-малък та хората си оставиха паветата
53
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кръстовището на ул. Г. Раковски и бул. княз Ал. Дондуков вече се нарича от софиянци ГОРДОСТТА НА ФАНДУКЯ!
52
0
 
62
 
! Отговори
Очевидец преди 6 години
Какъв дух на стара София!? Няма вече майстори които да разбират от редене на класически павета.
51
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, което се вижда на снимките трябва да се патентова като нов модел "спящ полицай"!
50
2
 
71
 
! Отговори
Истина преди 6 години
Какъв,дух каква София свърши тая,от както хуните от провинцията нахлуха това не е вече София а ***.
49
0
 
59
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
От рождение живея вСофия.На 69 съм помня я спокойна,зелена и кпасива.Старите софиянци също помнят улици,сгради паркове и градинки съвсем различни от днешните.Но това няма как да се върне.Времената са други и какво ще спасят едни павета Дондуков.Нищо не спасяват и рано или късно трябва да се заменят.Освен ако направят Дондуков пешеходен като Витошка което е невъзможно!!!
48
2
 
57
 
! Отговори
Deja преди 6 години
Потресаващо!
47
4
 
41
 
! Отговори
bel.bel преди 6 години
Спокойно още се работи!!!