Ден след ден: Нарязани гуми на паркинг в "Студентски град"

Две седмици пред блок 52 поне една кола осъмва с нарязани гуми
14 ное 2017 10:45,
21
Ден след ден: Нарязани гуми на паркинг в "Студентски град"
Снимка: архив Булфото

В продължение на две седмици и половина автомобилите на паркинга пред блок 52 в столичния "Студентски град" осъмват с нарязани гуми.

Живущите в блока споделиха пред Bulgaria ON AIR, че засегнатите коли са тези, паркирани в неосветената част и смятат, че именно липсата на контрол там е причината за случващото се.

Йонислав Дочев, който е и един от потърпевшите, разказа, че е забелязал първия подобен случай преди малко повече от две седмици, когато е намерил автомобила си с нарязани гуми и видял още няколко такива, а една кола дори била със свалена гума, оставена само по джанта.

"Веднага реших, че трябва да се предприемат мерки. Разговарях с домакинката, с председателката на домовия съвет и ПСБО. Отвсякъде получих обнадеждаващи отговори, че ще се започне работа по случая и ще се постави необходимото осветление. До момента обаче все още няма развитие по темата, а автомобилите продължават да осъмват с нарязани гуми", разказа Йонислав.

За съжаление, потърпевшитв нямат представа кой може да бъде извършителят и какви са неговите мотиви. По думите им обаче, има вероятност да става въпрос за обслужване на бизнес интереси, тъй като в района се помещават много сервизи за гуми, които по този начин биха си спечелили клиенти. Също така не изключват вариантите извършителят да е техен съсед, който го прави целенасочено или пък случаен човек с психични отклонения, чиято цел е единствено да навреди на някого.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
От потъпевш преди 6 години
Пред блок 52 си има заграден паркинг и колата ми беше паркирана на него ( не на тротоар, не на зелена площ) С колата пътувам до родния си град, а в София с градския транспорт. Ако на някой преча с нещо - разбирам от членоразделна реч!!! Срязани са ми две зимни гуми и за това е уведомена полицията. Нека всички потърпевши направят същото за да има по-голям ефект.
17
1
 
9
 
! Отговори
Обективен895 преди 6 години
Презастрояването на София води дотова, което се е случило. Презастрояването го разрешиха Фандъкова и предишните кметове, а хората с коли са потърпевшите, защоте вече няма къде да паркират. Разбира се някои без много ум в главата си изливат злобата върху потърпевшите, а не върху истинския виновник, кмета.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам защо мрънкат. Спрели са в тревата и на пешеходната алея. Сега трябва първо полицията да им състави акт за неправилното паркиране и след това да търсят кой реже гумите. Чудя се за какво на студентите им е нужна кола? И аз живях там, но кола не съм имал и не ми е трябвало. Транспортът по мое време беше много зле, а сега си имат всичко. Автобуси, маршрутки, метрото е на три спирки разстояние.
15
2
 
5
 
! Отговори
! преди 6 години
За жалост институциите не работят. Постъпката е доста първосигнална и говори за културата на извършителя, но ако имаше институция, която да прави нещо по въпроса с безобразните паркирания, нямаше да се стига до такива крайности
14
0
 
16
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Тия са били печени.Свалили гумата без да вземат джантата.Или писалия това е много ***.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9Толкова зомбирано чевече не бях виждал скоро. В София командват "демократи" от "зората" на "демокрацията" в България. По-добре си спомни Мафиянски и компания. После Бибитко "дооправи" нещата, а след него е пълно безумие при даскалицата. То хубаво да си говорим за номенклатурата от едно време, но тя е разпиляна навсякъде (и най-вече в "десните"). Дрънкането е за пред зомбита като теб. Иначе са си от едно котило - крадци.
12
9
 
9
 
! Отговори
Men преди 6 години
Паркирали са на тротоара и на тревата! Следващият път дано и предното стъкло да им потрошат.
11
0
 
10
 
! Отговори
Без име преди 6 години
Бизнес,грозен бизнес.Никой не следи къде отиват старите гуми.Жална ни майка.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До дибоА как разбра, че съм неудачник
9
3
 
11
 
! Отговори
До ВИН преди 6 години
Сигурно комунистите са виновни за презастрояването ?
8
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са нагли-спряли са на тревна площ и препречват тротоара и се жалват. Също така всички които спират както си искат, вместо да им вдигате чистачките ги чупете!
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Студентски град си е такъв от времето преди ГЕРБ, не знам дали изобщо си живял в София, но ако си, или пък там си роден е грехота да говориш такива глупости. Дискотеките на Станишефката, не си ли ги чувал? Червените депутати разбиха и ограбиха България след 89, същите тези, дето сега се пишат за демократи. НЕ говори простотии, поинтересувай се малко и си отвори очите, ***.
6
3
 
10
 
! Отговори
вин преди 6 години
Допълнителен данък "нощуване на общински терен" за тези автомобили, които нямат гараж или паркомясто! Двоен, троен и т. н. за втора, трета кола на един и същ адрес!
5
8
 
18
 
! Отговори
Дибо преди 6 години
Фандъкова е най-големия виновник за клоаката Студентски град. Как ли спи спокойно.Кварталът се застроява безразборно от приближената им фирма Бароко.Асфалтират се зелени площи. Студентски град е символ на управлението на герп
4
6
 
16
 
! Отговори
мех преди 6 години
А защо са паркирали на пътеките?
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2: Само един въпрос: Караш колело нали?
2
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой реже гумите, но бих искал да изкажа адмирациите си към него, и да поощря повече хора да го правят. Колите са прекалено много и всички ги мразим.
1
4
 
36
 
! Отговори
Паркиращ софиянец преди 6 години
Положението е трагично, но място за платени паркинги и желаещи да ги ползват *** няма. Всеки метър се застроява от мутроаристокрацията. Кварталите тънат в кал, но важното е, че са престижни и със скъпи псевдоимоти за ***.