Съдът реши: Йоан Матев остава в ареста

По-рано му бе определена "подписка" заради максималния срок за задържане
Обновена: 14 ное 2017 12:49 | 14 ное 2017 12:40,
10

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Обвиненият за убийството на Георги в Борисовата градина през 2015 г. Йоан Матев остава в ареста, реши Апелативният съд.
Още по темата
Прокуратурата даде доказателства, че е внесла обвинителен акт и е поискала да се прекрати производството, но това не се случи, съобщи БНТ.

Матев е обвинен за убийство по особено мъчителен начин. Магистратите наблегнаха и на факта, че не само законовият, но и разумният срок не е изтекъл и разследването се е движило с бързи темпове.

Съдът посочи още, че има достатъчно събрани доказателства, които уличават Йоан в извършването на престъплението. Това са показанията на неговите съученици и съотборници, които го разпознават на записите от камерите, разпитът на брата на Йоан - Марсел, който посочва къде е хвърлен ножът, както и експертиза, която показва, че това оръжие отговаря на раната на Георги.

Съдът не подмина и факта, че Йоан се е укривал след престъплението, променил е външността си и има два адреса на пребиваване - в Кокаляне и в квартал Младост.

Законността за задържането и максималният срок за него бяха основният спор в съда.

Преди седмица първата инстанция му определи "подписка", защото е изтекъл максималният срок за задържане, а прокуратурата се бави с внасянето на делото в съда. Вчера обаче обвинителният акт беше внесен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
ганьо преди 6 години
предходната продажна съдийка къде живее
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ СЕ РАДВАЙТЕ :D ВЕЧЕ ОБЯВИХА, ЧЕ ТОГАВА Е БИЛ НЕПЪЛНОЛЕТЕН И, ЧЕ ДА ПОЛУЧИ 5 ГОДИНИ ЩЕ ПРИСПАДНАТ ВРЕМЕТО ЛEЖАНО В АРЕСТА И ПОСЛЕ 1 ГОДИНА В ЗАТВОРА И ПУСКАНЕ ЗА ДОБРО ПОВЕДЕНИЕ И ТОВА Е :D ПАРИ СЪЩО ТОЗИ НЯМА И КРЪВНИНА НЯМА ДА ПЛАТИ :D :(ПРОБЛЕМА ИДВА В НАКАЗАТЕЛНО ПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС КОЙТО НЕ ПОЗВОЛЯВА СУМИРАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА!!! И СЕ ИЗБИРАЛО САМО 1 НАЙ-ТЕЖКОТО!!! А ТРЯБВА ДА Е ЗАПИСАНО ЩОМ ИМА МНОЖЕСТВО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И УКРИВАНЕ БЕЗ НАМАЛЯВАНЕ НА ПРИСЪДАТА И ДА Е МАКСИМАЛНА 12 ГОДИНИ !
7
4
 
10
 
! Отговори
Пандизчия преди 6 години
Скоро тоя мамин хубавец ще бъде третиран като женичка в затвора, където са истинските мъже, с инжектиран парафин, ще го боли, ама много ще го боли дебелото черво. Чакаме те, сладурано, ще те въртим на шиш като Ягънце, ела ни само!
6
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Този е абсолютен психопат! Да убиеш за удоволствие...колкото и грубо да звучи- да му беше попаднало бездомно куче пред очите, а не младеж...
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНали тате един от техните... как да не го глезят.
4
0
 
24
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 6 години
"убийство по особено мъчителен начин." Друг вид убийство има ли?
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В която и да е нормална държава този грозен тюлен на снимката повече бял ден нямаше да види, тук дебатират дали да го пуснат веднага или след 6 месеца при лек режим.
2
0
 
2
 
! Отговори
А, преди 6 години
не било съдъР, а съдъТ, можело значи!
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този добре го хранят и поят в ареста.