30-40 км/ч над разрешеното! Камера на Околовръстното ще лови джигитите

Монтират стационарното устройство между Казичене и разклона за "Хемус"
15 ное 2017 07:00,
73
30-40 км/ч над разрешеното! Камера на Околовръстното ще лови джигитите
Снимка: Архив, Булфото

Стационарна камера за скорост ще бъде монтирана на Околовръстното шосе на София в участъка между Казичене и разклона за магистрала "Хемус", съобщиха от Пътна полиция за "Монитор".

Основите на устройството вече бяха подготвени във вторник, а днес и самата камера ще бъде поставена.

По думите на инспектор Николай Крушарски от КАТ в този участък се наблюдава "едно предразполагане на водачите за каране с превишена скорост".

Към момента ограничението там е 90 км/ч, но според служителя на Пътна полиция само за 5 часа в понеделник са засечени 102-ма нарушители, преминали с превишена скорост.

Най-честото превишение е с 30-40 км/ч повече от разрешеното, допълва Николай Крушарски.

В този обновен участък от Околовръстното се правят често гонки и в неделя премиерът Бойко Борисов обеща да бъде сложена камера за скорост там, за да се прекрати тази практика.

Докато уредът влезе в експлоатация, там ще седи кола с мобилна камера, която да заснема всички нарушители, допълниха от Пътна полиция.

От там очакват съвсем скоро да се сдобият със 70 нови преносими и стационарни камери. В момента все още текат процедури по обществени поръчки.

Тече и процедура по изграждане на единен център за обработка на нарушенията и така няма да се налага на служителите в различните дирекции да обработват фишове, а само ще установяват нарушения и ще ги изпращат към центъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Странна работа. Преди години колите нямаха серво на волана и на спирачките, но разрешената скорост беше до 110 км/час на Цариградско шосе като задръстването беше само на Орлов мост. Сега с коли произведени 50-60 години по-късно разрешената скорост е 80 км/час и почти цялото Цариградско шосе редовно се задръства и има повече катастрофи.
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато направят и Околовръстното между Младост и Цариградско шосе, там ще се напълни с коли и при 90 км/час задръстванията и катастрофите ще са много.
42
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-ниската скорост създава задръствания и още по-ниска скорост пам, където трафикът е голям. Затова се задръсти Цариградско шосе в София - смъкнаха скоростта от 100-110 на 80 км/час, вместо да я оставят 110 км/час. Околовръстното в този участък не е много натоварено заради многото ленти за движение, но и то се задръства където са сложили 40 и 50 км/час.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закон се спазва само ако има контрол за спазването му. Една камера сложена на място, наречено хранилка за глоби на КАТ, с нищо не помага. Аз обикновено карах там с 90 км/час преди ремонта на пътя и бях най-бавния. Гастарбайтерите ме подминаваха сякаш съм спрял, както и доста други коли.
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Три неща са важни: как е според закона, има ли контрол за спазването на закона и какви са пътните условия. Знае се, че в България КАТ не работи и няма контрол за спазеането на закона. Затова всички шофьори шофират според пътните условия, като масово нарушават закона. В България всеки ден се извършват по над 200 милиона нарушения, а КАТ санкционира за едно на сто хиляди, като обикновено санкционира най-примерните шофьори. Околовръстното е за скорости над 120 км/час и шофьорите
39
0
 
5
 
! Отговори
Х преди 6 години
До Додо, как ще докажеш на клипче, че някой кара със 120?
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имате проблеми, пишете до съответните органи, отговарящи за ограниченията, но не ги нарушаваите, та да се чудите след това, защо ви глобяват.
37
3
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 20 преди 6 години
"А тук постоянно сме информирани какво прави една ненужна пропита от корупция шуробадженако рушветчийска структура и накрая едно голямо нищо." Не е нищо, пич. Така ти се струва, защото си "от другата страна". Я питай катаджиите нищо ли са 500 кинта в джоба на ден извън заплатата ...
36
13
 
10
 
! Отговори
Х преди 6 години
С'а, ако ще си говорим истината, ограниченията трабва да са поне 120-150 км/ч даже по-реалистично 400. Ня'ам време да ми се влачат там няк'ви с 90, тая държава кой ще я оправя ако трябва да се мотая по пътищата!
35
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нима е толкова трудно, да спазвате елементарно правило, като това, да не превишавате максимално разрешената скорост.
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо там е 90км в час? Данъкоплатците затова ли плащат този асфалт?
33
3
 
9
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Превишаването на скороста може да бъде контролирано най-успешно, като се приемат снимките и клиповете за доказателство, при свидетеството на заснелите ги. А водачите могат да бъдат стимулирани да регистрират такива нарушения, като за реализирана глоба на джигит, заснет от тях те получават отбив на примерно 50% от годишния си пътен данък. Докато не се включим всички водачи в контрола на движението, КАТ ще продължат да лапат рушвети, а ние ще продължим да си лаем по форумите, без резултат ...
32
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е. На Околовръстното там е безопасно и с 200 км/час, но са набухали 40, 50 и 90 км/час. Поне 120 км/час е нужно там.
31
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ограниченията са олиго-френски. Там, където може безопасно да се кара с 140, слагат 90. Там, където не може да се кара и с 20 /на Раковска/, слагат велоалея...Тиквата направи Витошка пешеходна /единствената връзка север-юг/, при наличието на огромния парк на НДК до нея...Просто са ментално дефицитни, умствено ограничени улични крадци.
30
7
 
20
 
! Отговори
Бам Бам преди 6 години
Типично за българската администрация и държавните ни чиновници - да се възползват от всеки шанс да съдират кожи от хората, като се ползват от властта си. Околовръстното на София в момента превъзхожда многократно по качество наличните ни магистрали, включително и по брой ленти във всяка посока, но ограничението на скоростта е 80 км/ч, за да могат катаджиите да пълнят гушката от глоби, докато по магистралите е 140 км/ч, докато ти изпадат пломбите ...
29
5
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
абе нека има камери. То там и без това е разбит пътя. ама поне като сложат камери, да вземат да го оправят.
28
3
 
6
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
А бе нали се прие закон ли беше, наредба ли беше, да се премахнат знаците, оказващи наличие на камери. Т.е. мястото да анонимно. Ама като рекъл Бойко сложете камера там и готово. Мястото е оповестено, заповедта е изпълнена. На законите-майната им.
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е заради такива, които се имат явно, че са над закона и са по-умели в ограничението на скоростта, стават нещастия. Като има 80, се кара с 80!!! В правото на какви ей такива много знаещи шофьори поставят ново ограниче?!
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички деца искат да са всякакви и тия им искания са в рамките на един ден
25
3
 
8
 
! Отговори
от Парламента преди 6 години
Абе защо Боцката не се преквалифицира в катаджия,и тогава да казва къде да има камера?!