Да овладеем пътя – трудно ли е да се шофира през зимата?

Акция на СБА и Академия за шофиране ни учи какво да правим
Обновена: 15 ное 2017 14:34 | 15 ное 2017 14:23,
10

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Под надслов "Овладей пътя" се проведе акция за по-отговорно, но и по-добро шофиране на пътя, с подкрепата на СБА.

Организаторите отбелязват, че войната по пътищата стана редовен повод за популяризиране на кампании за ограмотяване на шофьорите, но промени не се вижедат.

Според тях основна причина за инцидентите по пътищата са пропуските в обучението на водачите и техните умения, а базовото обучение по време на шофьорските курсове е крайно недостатъчно.

Шофьорите са неподготвени за овладяване на автомобила при възникване на екстремни ситуации. Липсата на обезопасени съоръжения и форми на обучение за допълнително усъвършенстване на уменията им допринася за непознаването на поведението на автомобилите при появата на критични за безопасността обстоятелства", пишат организаторите от Академията за усъвършенствано шофиране Mirafiori.

Така днес пред Националния стадион "Васил Левски" те организираха демонстрация с професионални инструктори и обучение в обезопасена и контролирана среда. За да се симулират и истинските условия с хлъзгав път организаторите са подготвили и специални гуми.

А за всички, които искат да го видят  - има и втора демонстрация, от 18 часа!

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община и е част от инициативата "София – Европейска столица на спорта 2018".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Който бърза далеко не стига и лятото и зимата! Президентски ход това свежда до минимум възможността за ПТП.
9
0
 
1
 
! Отговори
ахааа преди 6 години
Да,особено за неделните шАфИори.
8
1
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Повечето от катастрофите стават от превишена скорост несъобразена скорост и отнемане на предимство.Отличното владеене на шофирането е въпрос на опит.За него трябва време.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от 9та снимка им е трудно да щофират и през лятото. Един завой не могат да вземат без да се хлъзнат. Освен огромни комплекси и пъпчиви лица, друго не виждам какво могат да ми демонстрират.
6
0
 
6
 
! Отговори
Уникалните преди 6 години
Истинските виртуози карат по леда с домашни wv голф тунинги с летни гуми 2 мм грайфер.
5
0
 
12
 
! Отговори
Velinski преди 6 години
Какво ще демонстрират? Проблема е в задкормилните устройства !!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубава идея .
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задно, незадно при съвременна кола със системи за стабилност, тракшън контрол и хубави гуми от класа на Michelin Alpin, въобще не е като при 20-годишно БМВ Е36 с галошите.
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През зимният сезон психиката на водачите трябва да се пренастрои. От високи скорости през лятото трябва да се пренастрои на ниски скорости през зимата. Когато пътя е заснежен мокър заледен се кара на ниска предавка с малко газ и скорост около 40 км в час. За тези които незнаят какво е ниска предавка ще кажа че това е трета скорост. Тази скорост ви гарантира че при отпускане на газта колата моментално губи скорост а след това само леко пипане на спирачката ви гарантира спиране без подхлъзване.
1
5
 
16
 
! Отговори
ре преди 6 години
Какво ще демонстрират с автомобили със задно предаване???