Борисов към шофьорите: Спазвайте ограниченията, всеки живот ни е важен!

"За съжаление там, където правим пътища, започват да правят катастрофи"
16 ное 2017 18:30,
80
Борисов към шофьорите: Спазвайте ограниченията, всеки живот ни е важен!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова шофьорите да спазват ограниченията, за да няма катастрофи и жертви по пътищата.

"За съжаление там, където правим пътища, започват да правят катастрофи. Това са 6 платна, километри дълги. Нека е за спестяване на време, за по-комфортно и приятно каране, да не е след това да слагаме китки и паметници по него", коментира министър-председателят при проверката на източната тангента на Софийския околовръстен път.

Още по темата

Той настоя, че жертвите на инциденти не трябва да намаляват със сегашните 10%, а със 100%. "Всеки един живот ни е важен", допълни Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът акцентира и на това, че в района камерите са засекли много нарушения.

"Дошъл съм не толкова да се покаже пътя, а искам да покажете там, където са камерите, че само за вчера имаме 310 превишения на скоростта и то на много голям процент", настоя Борисов.

"Ако някъде имаше море преди време, това беше този път. Всеки, който е минавал, знае, че падаха пломби", коментира състоянието на пътя премиерът и уточни, че от понеделник започва рехабилитацията на трасето до АМ "Тракия".

"Догодина започваме ж.к. "Младост" - АМ "Тракия". Паралелно с това върви и отчуждаването, и проектирането на "Цар Борис - Люлин" и по този начин ще затворим целия многолентов пръстен на София, който ще направи преминаването от един квартал в друг вместо през центъра, да се обикаля, както е във всички съвременни столици", обясни премиерът.

Регионалният министър Николай Нанков допълни, че участъка на Софийския околовръстен път от Казичене до бул. "Ботевградско шосе" е най-натовареният.

"Над 20 000 автомобила на денонощие минават по него. Това е най-натовареният в България тежкотоварен трафик участък", каза той.

"Положили сме 9 км мантинели, маркировка, обезопасяваме и осигуряваме безопасно движение с трафик камери, като понастоящем ще има повече мобилни такива. Поне още една камера трябва да поставим в този участък", заключи министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
30
 
! Отговори
gea преди 6 години
Тикво, най-много хора умират от твоята антибългарска политика!
45
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По такива пътища, германеца ходи на лозето си. А тук им викат магистрали.
44
22
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
ГОСПОДИН БОРИСОВ, ГОСПОДИН ГЛАВЧЕВ. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИ БЛАГОДАРИ ЧЕ ИЗГОНИХТЕ КОРНЕЛИЯ И БСП ОТ ПАРЛАМЕНТА!
43
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРАКИЯ СЕ ПРЕВЪРНА ВЕЧЕ В МАГИСТРАЛА НА СМЪРТТА.А ЗНАЕТЕ ЛИ С КАКВА СКОРОСТ СЕ ДВИЖИ КОРТЕЖЪТ НА БОРИСОВ? НИКАКВИ ПРАВИЛА НЕ СПАЗВАТ.Впрочем, кой ще охранява великия вожд, когато народът го изрита от властта.
42
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само гнусни герберюги гинат по улиците.Така че всичко е окей.Оставка за продажника.
41
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой да е чул или видял царските кортежи на Тиквата и другите подобни богоизбрани да спазват ограниченията,правилника и законите?Аз не съм..Нагъл !
40
3
 
25
 
! Отговори
Бате Бойко преди 6 години
Данъкоплатци, моля ви, не се избивайте. Кой ще ми плаща за далаверите? Ромите ли?
39
3
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Борисов каза:"....да не е след това да слагаме китки и паметници по него"Старите българи казват:Мъртвият с цветя не можеш да накичиш(колкото и да го кичиш),и глупaка на акъл не можеш да научиш(колкото и да го учиш).
38
1
 
13
 
! Отговори
Геро преди 6 години
И аз от кога говоря и вие да не крадете ама си крадете яката и така.
37
1
 
18
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Бойко, като всеки ти е важен, защо подменяш етническия състав на държавата? Вече и африканско месо ще внасяш, щото югозиточното и ромското са малко? Визията ти за България не съвпада с тази на българите и няма да ти се получи
36
3
 
9
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Страхотно го е казал!Величествено!Да се свети името му!Да пребъде царството му,както на земята,така и на небето!
35
1
 
16
 
! Отговори
rat преди 6 години
кога ще махнат абсурдните знаци и ограничения "хранилки" и КАТ ще влязат в ролята на контрол и регулиране на автомобилния трафик, а не на събирачи на пари за хазната? и закона да не е различен за различните хора...въпреки, че някои от тях не може да се нарекат хора...
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде, хаирлия да е! И ремонта догодина също! И ремонта на ремонта!!!
33
0
 
8
 
! Отговори
uuu преди 6 години
не се хвали за догодина, че нищо не се знае.
32
3
 
11
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Кавото и да ви говориБаце е черноработник на Антихриста, който пък е приятел с Овчаря...чието Агне искат да изядат двамата!!
31
2
 
7
 
! Отговори
Българина преди 6 години
В швейцария 300 франка е 10 процента от минималната им заплата 3000 франка. Тук е 500 лв, т.е. 50 ко искаш още? Голям праз ! Нонако те хванат пил ти вземат книжката за 2 г и процент от заплата през двете години. Не скоростта убива, а човека. Като се почне инфраструктура, как се вземат книжки, и в какво състояние караш, ей тия три неща. Глобата е накрая, ако предните не са наред
30
3
 
11
 
! Отговори
До Кирил маричков преди 6 години
А аз те поздравявам с песента : ах,колко съм пр()ст
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С нарастване броя на камерите, нараства и воя на ушеф. Умира от глад и обикаля като ач кьопек около кланица.
28
10
 
0
 
! Отговори
До Българина преди 6 години
,нали затова ББ подобрява инфраструктората,а ти го съдиш точно за това.Противоречиш си бе,българин !Магистрали бил правел,ами какво да ви направи.....,да ви купи помещение и да ви го подари,за да вземате наем ли..,
27
4
 
8
 
! Отговори
Няма да помогне преди 6 години
Бойко , остави ги джигитите. Само промяна на законите и спазването им! Например - в Швейцария - сниман с 30 км/ч отгоре и глоба 300 шв. франка - 550 лв. Така ще станем Швейцарците на Балканите.